8 intervallpass på 4 dagar!


Gokväll alla därute i stugorna!
Fartveckan är nu avklarad, väldigt skönt om jag får säga vad jag personligen tycker, 8 intervallpass har jag avklarat på 4 dagar och nu ska det bli väldigt skönt att inte köra tills man spyr på ett par dygn utan varva ner med lite lugnare träning.
Avslutade denna fartvecka idag med ytterligare 2 AIII pass, på förmiddagen var jag på redan väldigt slitna ben ute och bombade på längs vägen runt Varpan här i Falun, körde 3x5 minuter+ 3x4 minuter på skatelaggen och det kändes helt okey, eller okey och okey jag pressade helt enkelt ur det jag hade. Låg och pendlade mellan mellan 195-205 i puls på sista 4 minutersintervallen såg jag i efterhand på klockan, så det är ju skönt att få på papper att man pressat ut exakt max då min normala maxpuls ligger på 206.

Nu på eftermiddagen har jag varit ute och kört stakintervaller, jag körde 4x4 minuter vilket blev det kortaste i effektiv tid av intervallpassen, tyckte jag hade rätt så bra tryck ändå men kom inte upp nå nämnvärt i puls utan är helt enkelt för sliten. Men det ska jag vara vid den här tidpunkten och det känns skönt att man är nere i den klassiska "skidåkarkällaren" nu och har avklarat denna periods fartvecka.
Imorgon står en lugnt och fin rullskidtur på programmet för att "skölja" igenom kroppen , samt lite allmänstyrka innan jag på måndag tar en efterlängtad vilodag. En längre sammanfattning om den här veckan och nästa veckas planering kommer imorgon, hoppas att ni läsare får en fin Lördagskväll för det ska nämligen jag ha!

Over and Out!

/ JH

Vintern på intåg!

Wadköpingsloppet 2010 Ånnaboda

Det är med bilder som den här på näthinnan som jag sticker ut på mitt 2a intervallpass för dagen, 1 down 1 to go! Återkommer med en rapport ikväll, nu ska det åkas . . .

Det börjar göra ont . . .

i kropp och själ, inte för att jag tränat så mkt den här veckan, kommer landa på ca 18-19 timmar utan mest för att det har varit fullt ös minst 90% av passen.

Det börjar bli tufft att hela tiden ladda om både mentalt och fysiskt och ställa in sig på att köra tills man spyr, men det är nu man måste visa karaktär och hänga i, något som inte borde bli något problem för mig. Trots en enorm träningsverk sen gårdagen så ska jag genomföra de två intervallpassen minst lika bra som de andra 6, så är det bara och måste det vara . . . .

Dagens två sköna AIII pass består av RAIIIF 3x5 + 3x4 och på eftermiddagen avslutar vi denna fartvecka med RAIIIK 4x4, sen väntar några lugnare dagar med träning men det tar vi sen. Jag är nere i den klassiska källaren nu, skönt för det är där jag ska vara, men idag ska vi ner till källargolvet ochså.

Hörs sen gott folk, nu är det " You´ve got to fight for that inch " som gäller :)

Helt okey i spåret, grym i köket!

Hallå folket, hoppas ni har en skön Fredag!

Skidåkning handlar ju i mångt och mycket om att hålla sig frisk och skadefri så att man kan genomföra den träningen man vill och har planerat och givetvis för att kunna tävla, något som dock inte är helt lätt. Jag själv har dock hitills i år lyckats bra då jag inte har varit sjuk sen i Februari, men har på sistone känt att det troligtvis är min "tur" snart . . .

Men idag slog jag nog huvudet på spiken och bestämde mig för att hålla mig frisk minst ett par månader till, så fredagskvällens middag blev en kryddstark liten sak. Det är ju nämligen så att jag är en helt okey ( än så länge siktar på en positiv utveckling) skidåkare, men talangen den sitter nog f-n i matlagningådrorna. Ja jag erkänner det, jag är en riktig jäkla mat-tant i grund och botten, men det är riktigt kul och en positiv fördel att kunna laga lite olika käk när man ändå är en storätande skidåkare.

Drog ikväll ihop en riktigt kryddstark Thai inspirerad nudelsoppa med kyckling, innehöll både chili, vitlök, ingefära och lime så nu räknar jag med att vara frisk åtminstone fram till jul. Lägenhetskompis A2 föreslog att jag skulle lägga upp receptet här på bloggen, men det behåller jag för mig själv alternativt att ni läsare bjuder in er själva på middag ;).

Imorrn är det två nya intervallpass som gäller, hoppas på en fin avslutning på denna fartvecka, känner dock träningsvärken komma smygande från dagens övningar . . . Näe nu är det film på G, hörs imorrn pojkar och flickor!Före

Bättre combo får man leta efter

/ JH

Freeeedagsmys!
Ja eller så mkt mys och mys har det inte varit hitills och kommer nog inte bli för den delen heller . . .
Har haft en lång praktisk redovisningslektion i Tennishallen där vi hade i uppgift att genomföra vårat träningsprogram som vi har planerat de senaste dagarna på en grupp av 15 personer i 15 minuter, och eftersom vi just var 15 personer så blev det 15 stycken olika träningsprogram och en hel del tid. De flesta hade planerat stabiliseringstyrka vilket slutade i att man samlat på sig uppemot 1 timme efftektiv allmänstyrka när lektionen var slut, gött!
Efter det så tog jag och A2 en tur till fridrottshallen där vi bombade på med maxstyrka, A2 bombade dock på för mkt och hade tyvärr oturen att dra sin krånglande axel ur led igen, sjätte eller sjunde gången på 3 år, lider givtevis med honom och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, stämningen blev såklart lite dämpad efter det men jag lyfte vidare.

Körde 5 övningar med tung vikt och få repetitioner, bla stående rodd, frivändning och godmorning, kändes helt okey , dock lite ovant då jag inte kört just maxstyrka på närmare ett år.

Eftermiddagen och kvällen blir nog lugn, och imorrn väntar 2 stycken heta intervallpass, fräscht värre! Väntan efter mina nya brillor från BJ kommer nog dock dominera eftermiddagen, vi hörs ikväll!

/ JH
Det är lite så jag jobbar . . .

Hej!

Nu ligger man här i horisontalläge i soffan och umgås med tv och ett par kuddar, riktig nays efter en hektisk dag. Som till största delen användes till plugg, men nu är det gjort å nu kan man slappna av lite tills nästa torsdag vilket är riktigt skönt!

Dagens höjdpunkt var förutom stöttningen från http://www.bjsport.se/ kvällens lugna och fina distanspass, drog iväg likt en sönderpluggad zombie de första 10 minutrarna, men den syrerika luften och lite go musik var som balsam för själen. Åkte iväg på den fina rundan runt sjön Varpan , väl halvvägs där träffade jag min klubbkompis Puttefnask Karlsson ( patrikkarlsson.nu), hängde på honom resten av vägen runt Varpan, väl tillbaka i Falun visade han mig lite fina nya åkbackar som inom kort kommer testas i ett högre tempo.

Passet rann iväg och när jag väl kom hem hade jag avverkat 2 timmar istället 1,30, men ja menar shit happends! Kroppen kändes helt ok idag och det var skönt att åka i ett lugnt tempo för en gångs skull . . .

Skateskidorna har fått jobba hårt i sommar, the show must go on!

Imorrn blire skola och ett maxstyrkepass, hörs då!

Nya Samarbetspartners + 7 timmars pluggHej!

Puuuuh, 7 timmars pluggande är nu över, skööööönt och förhoppningsvis var det värt det oxå.
Men nu över till något roligare!
Har nu i dagarna gjort klart med en ny sammarbetspartner som kommer stötta mig i min satsning mot toppen och det är Sveriges klart bästa och snabbaste leverantör enligt egen erfarenhet av b.la de heta "northugbrillorna" och flera andra läckra brillor.
Det är nämligen BJ sport som kommer stötta mig, BJ Sport som bland annat stöttar det Svenska Landslaget, så det känns helt "okey" att komma in i det gänget, skämt åsido jag riktar ett stort tack till grabbarna på BJ och hoppas på ett fint framtida samarbete!

Jag har själv i flera år åkt med Cascobrillor och har inte ångrat mig en sekund, världsklass brillor och jävligt snygga, så kolla gärna in på http://www.bjsport.se/ ! Länkarna till deras butik och brillor kommer komma upp här permanent på sidan så fort som det går.

Nu ska jag ut på mitt planerade distanspass, men har insett att styrkan tyvärr inte hinns med idag, så den godbiten sparar vi tills imorrn :)

En rapport med lite bilder kommer ikväll, så see you then!

/ JH

Plugg plugg plugg plugg å lite plugg

Tjenare!

Ja idag är det mkt skola som gäller, tog mig till att början en lite längre sovtur än vanligt, sov till ca 8:30, dels för att hålla min slitna kropp frisk och dels för att vakna upp pigg och alert till dagens pluggande. Har ett detaljprogram och en sammanfattning av detta på 3-4 sidor som ska skrivas och vara inlämnat imorrn då det är redovisning, så det är fullt upp, träning ska oxå genomföras och förhoppningen är att kunna ge sig ut på ett distanspass + styrka inom några timmar.

Men men nu är det back to school som gäller, hörs senare, ciao!

Förhör!

Tja Readers!

Ni är nu ca 200 personer dagligen som läser här, först och främst tack! Skitkul att ni följer med på min resa, MEN dock så tycker jag det är lite dåligt med kommentarer och frågor, ja menar hur kul är det att bara läsa???? Något måste ni undra eller fundera över, så passa på, FRÅGA!

Allt mellan himmel och jord men på en lagom nivå . . . Redovisar frågor och svar i ett senare inlägg sen om det nu blir några frågor, chickens!

/ JH eran dagliga dos närking

Passet då racertanten kom till byn!

Tjopp!

En trött och lite smått skakande hultinare sitter vid tangentbordet, en sån där skön känsla som infinner sig när man tagit ut sig totalt , och det fick jag verkligen göra nu på eftermiddan.

Körde stakintervaller i pyramidform, från 1till 5 minuter långa och ner till 1 igen, sammanlagt 25 stenhårda och härliga a3 minuter. Körde passet tillsammans med SK Ringens stolthet Johan Herrman och fick på så vis riktigt bra sparring, sparring hade vi även av en glatt cyklande äldre dam i början. 30 sekunder innan vi skulle starta våran första intervall ( 1minut) så cyklade hon förbi i en jäkla fart, när vi sedan avverkat våran intervall var vi ikapp henne, men eftersom vi vilade hälften av intervalltiden så fick hon hela tiden längre försprång.

Å det ska jag säga er, äldre damer på cykel är inte att leka med! Likt en förföljd älg i oktober månad cyklade hon på, men lagom till att vi hade kört våran 4 minutersintervall så gav hon sig och svängde av, skönt! För henne eller för oss låter jag vara osagt . . .

Min egen känsla på passet var till en början bra, särskilt på de korta intervallerna kunde jag ha bra tryck och var fräsch å alert, men när det började närma sig slutet av passet fick jag slita rejält för att hålla farten uppe, det finns helt enkelt inte så mkt energi kvar i muskelfibrerna att jobba med efter 6 intervallpass. Men nu har jag avklarat 3 dagar med dubbla intervallpass och kan nöjd ta en dag imorgon med lite lugnare pass . Vilket blir ett distanspass av något slag och maxstyrka i fridrottshallen.

Min pulsklocka, då jag inte fått tillbaka den jag använder från Intersport, men med eltejp funkar allt

Även A2 var trött efter passet, skönt det iaf!

Nu ska jag sjunga loss lite i duschen innan det blir en fin promenad till närmaste matbutik, ha en skön kväll!

/ JH

Krossade stumbjörn!

Chapp, back on track!

Har nu möjlighet att sätta ett stort fett kryss i kolumnen avklarade pass, så det gör jag och lägger in mitt 5e intervallpass den här veckan där.

Körde som jag redan avslöjat ett par gånger, maxlöpning med stavar, 1 minutsintervaller med 30 sekunders vila 20 gånger. Ett pass som liknar http://www.sprintgutta.no/sak/000510.asp men med kortare vila och längre effektiv intervalltid, ett pass som verkligen ger upphov till en hög mjölksyrenivå och som sätter igång pumpen, ett riktigt grispass helt enkelt. Och eftersom man har så "korta" intervaller så vet man att det bara är att bomba järnet igenom hela intervallen då man vet att det är snabbt avklarat.

Tycker personligen att detta är ett av de bättre passen man kan köra om man vill komma åt mjölksyra och samtidigt hålla hög fart, mjölksyreträning är något jag själv då och då jobbar mkt med då jag tror på ide´n att man ska vänja kroppen vid att jobba med hög laktatnivå dvs mjölksyra, kan du samtidigt som du har mkt mjölksyra och är trött under ett lopp hålla ihop teknik och åkning på ett bra sätt så tror jag att man kan tjäna en hel del sekunder i det långa loppet. Testa gärna detta pass!

Körde passet uppe vid det kuperade elljusspåret vid Stångtjärn och kunde bomba på friskt i min ensamhet. Kroppen kändes relativt ok idag och jag kunde ligga på bra i backarna, dock så måste jag medge att det inte alls är så fräsch i särskilt benmusklerna längre, men ett väl genomfört pass blev det där jag kom upp bra både i mjölksyrenivå och puls.

I eftermiddag blir det någon form av pyramidintervall på klassiska rullskidor och förhoppningsvis kan jag få med kameran ut på passet. Återkommer ikväll med en rapport . . .

Arrivederchi!

Vad håller jag på med egentligen?

Ja menar sticka ut i skogen i ett dimmigt och regnigt Falun, leta upp närmaste backe och springa tills man spyr. Istället för att leva ett normalt "svensson" liv framför tvn och bara ta de lugnt.

Det perspektivet brukar jag tillåta mig själv att kolla på ibland, men sen kommer jag på att det är ju det här som ÄR livet, jag gör något jag älskar och brinner för, jag följer min innersta drivkraft och hjärta, att kunna sticka ut och köra skiten ur sig för att sedan få komma hem och kunna vara sådär nöjd resten av dagen, det är för få förunnat. Och jag får göra det 2 gånger idag , wohooo! Skidåkningen ger mig så mkt, upplevelser, nya platser som jag aldrig hade sett annars, jag får träffa otroligt härliga människor i både träning och tävlingssammanhang, jag får möjligheten att uppfylla en målsättning och samtidigt ha jävlig kul på vägen.

Ja jag skulle kunna fortsätta i flera timmar till med fördelarna med att ägna sig åt idrott men det har jag inte tid med nu utan jag avslutar med att säga att träning och tävling är bland det bästa man kan ägna sig åt, jag kanske tycker annorlunda om 20 år, med det tar vi då!

Nu är det dags för intervaller, 20st 1 minutsintervaller + 30 sekunders vila, löpning med stavar, mjölksyra here i come! och träna det kan ni ju försöka stoppa mig ifrån . . .

http://www.youtube.com/watch?v=BqSXNKMSPSE

" Det är det här som gör det värt att hålla på"

Skön dag idag, riktigt fin!

Tjena kexet ! står du här och smular? Torrhumor.se

Nu har man slitit sig igenom dagens 2a intervallpass, blev som sagt 20 stycken 70/20 intervaller upp mot Lugnet och vidare mot Österå och något slit var det ju egentligen inte för det kändes riktigt jävla bra. Det bästa intervallpasset denna veckan iaf, hade väldigt bra tryck i stavarna för att vara lille mesige mig, om det hade å göra med att jag körde med lite nya " rör" och lite kortare sådana låter jag var osagt. Näe men om vi lägger allt babbel åt sidan för ett tag, så har kroppen hitills svarat positivt på denna fartvecka, bra tryck och driv överlag, dock så räknar jag med att morgondagens pass blir lite jobbigare och framåt helgen ska jag knacka på källardörren igen.

Helt enligt plan, ner i källaren , vara där i 2 veckor framåt och sen släppa upp träningen för att få en så kallad "superkompensation", ett program som förhoppningvis på kort sikt gör formen bättre och på lång sikt höjer upp min maxkapacitet. Men måste erkänna att det darrar till lite i tävlingsnerven då och då, vintern får gärna komma snabbare än väntat, det gör den iof eftersom jag nästa vecka åker hem ett par dagar och laddar med lite fin träning på hemmaplan innan det blir en helgtur med min klubb Garphyttans IF till skidtunneln. Något som jag ser framemot riktigt mkt!

Imorrn väntar dock 2 nya intervallpass innan jag på Torsdag kör lite lugnare träning å vilar helt Fredag pågrund av mkt plugg, för att sedan framemot helgen avsluta denna fartvecka med ytterligare 2 intervallpass å lite annat smått och gott. Sammarbetspartners vare ja , dom gör jag ett inlägg om imorrn så att ni läsare får något att fundera på över natten, ni har svalt betet likt en abborre men imorrn håvar jag upp er . . .

Intervallpassen imorrn kommer bestå av ett av de värsta mjölksyrepassen jag vet, 20st 1minutsintervaller ( 30 sek vila) maxlöpning med stavar och på eftermiddagen blir det stakintervaller.

Bjuder på lite bilder från vintern innan jag avslutar detta inlägg , Kilsbergen är bra fint ibland!200 läsare de senaste dagarna, jo man tackar! Kul!

Rubrikens historia , riktigt skön video av lite skidåkarboyz förövrigt http://www.youtube.com/watch?v=kodpnYucitA

Over and out
/ JH

Nu är det dags igen!

Hej!

Ja sen sist vi hördes av så har en hektisk men skön dag förflutit, ett styrkepass i fridrottshallen med sällskap av lite skidåkare och även Susanna Kallur som verkade kämpa på hårt.

Körde ett kortare styrkepass bestående av den klassiska "nilsson" styrkan som jag har kommit att kalla den och lite uthållighetsstyrka, ett kort och bra pass som förhoppningsvis inte slet allt för mkt på kroppen, som sagt allt fokus är lagt på att få till effektiva intervaller denna vecka och därför blir styrkan lite kortare och mest i underhållsform denna vecka.

Näe nu ska jag ut och bomba av ett intervallpass bestående av 20 st 70/20 intervaller rullskidor klassiskt, kommer köra detta pass upp mot riksskidstadion Lugnet, hoppas på ett fint pass.

Har även fått klart med lite nya sammarbetspartners, men mer om det senare. NU träna!

Mjölksyrefest del 3 av 8

Gomorgon kamrater! uppställning!

Uppställning hade jag oxå i morse, kvart över 6 ringde klockan och jag lekte muhammad ali med det satansfulla urverket, men upp och iväg kom jag.

Var ett tag osäker om jag skulle köra passet eller ej då det var väldigt tjock dimma men slängde mig ut i ovissheten med en reflexväst på överkroppen, dunkade sedan av mina 8x3 minutersintervaller med 1 minuts vila emellan, var lite segt i kroppen första intervallen men sedan var vi uppe i gammal god form igen, ännu ett fint pass helt enkelt, fick dock hålla mig i stor del på cykelvägar pågrund av dimman.

Nu avnjuter jag en härlig frukost innan det bär av till fridrottshallen där ett styrkepass ska genomföras och på eftermiddagen blir det återigen mjölksyrefest då det 4e intervallpasset skall avverkas.

ha en bra dag! chap!

Pictures!

Satt och kollade igeom kameran såhär efter sommaren, slänger ut lite blandade bilder från denna . . .
sprang Vasastafetten dock inte 1a

Körde slut på grannen x antal gånger under sommaren

Mallorca

Mallorca


Spikmattad 1a gången
MallorcaMyrintervaller


Länkar även till mitt inlägg om mina träningstankar som en del efterfrågat . . .
Dags å Sova!

2 down 6 to go/ skidsport.com


Go kväll alla där ute i stugorna!

Senast vi hördes av var tidigt imorse och nu är klockan 17:14 och ännu en härlig träningsdag är avklarad, skoldag ochså för den delen. Under dagen har jag åter igen varit på en läsning i kursen tredimensionellt ledarskap, en riktigt intressant kurs där jag får lära mig mkt om olika perspektiv på ledarskap osv, riktigt bra att ha om man som jag siktar på att bli elittränare inom skidåkningen om nu min egen karriär inte skulle lyckas.

Men men nu skippar vi skolan och snackar träning! Har nu på eftermiddagen avverkat mitt 2a intervallpass denna dag, körde 10 st 2 minutersintervaller stakning, MAX, med kort vila emellan . Körde ju som ni rutinerade läsare vet löpning imorse och nu lät jag benen vila och la fokus på överkropp. Ett fint pass där jag bombade runt på vägarna längs sjön Varpan här i Falun, kroppen kändes återigen alert och fräsch å jag kunde maxa på för allt vad stavarna höll och som så skönt var så höll dom idag . . .

En riktigt fin dag och start på min "Fartvecka", lyckades bra med det jag ska lägga fokus på under veckan, nämligen att verkligen hålla farten uppe och ligga på en hög intensitet med god teknik. Imorrn är det 2 intervallpass+ styrka som gäller, RAIIIF 8x3 minuter på morgonen och klassiska rullskidsintervaller på eftermiddagen i backarna upp mot skuggarvet. Korta intervallpass med hög intensitet helt enkelt , nästa vecka blir dem längre och mer tröskelliknande . . .

Får även tacka skidsport.com som idag gjorde lite smygreklam för min blogg, tack!
Och ni som är nya läsare och undrar vad fan jag håller på med den här veckan kan ta en kik här
http://team-jh.blogspot.com/2010/09/bilden-far-symbolisera-nasta-vecka-tja.html
Ha en grym kväll, hörs imorrn. Over and out!


/ JH

Mjölksyrefest, del 1 av 8

Dags å stämpla in! å det gjorde jag 06.30 imorse . . .

Tjena alla bloggläsare, klockan är nu 07:20 och jag har just avklarat mitt första av 8 intervallpass den här veckan, bombade av 5 stycken 4 minuters intervaller löpning. Ett riktigt fint pass i den klara luften och med morgondimman som sällskap, det var en helt okey känsla för mig vad gäller löpning och jag maxade ur så gott som det gick.

Körde passet innan frukost så det blev en rejäl mjölksyrefest sista intervallen då kroppen bara har fett och protein att jobba med, det blir en total mjölksyrechock tillslut. Näe nu ska jag inte babbla mer utan ta och duscha å få i mig en frukost innan föreläsningen.

I Eftermiddag väntar ännu ett intervallpass, vi hörs då!

/JH

Fullt ös medvetslös!

Bilden får symbolisera nästa vecka

Tjao!

Sköna söndag fortlöper fint, det är " ganska så ganska så nice" att ta det lite lugnt ibland, men lite saker har jag hunnit med iaf, bla annat planeringen inför nästa vecka som kommer se ut såhär!

MÅN LAIII 5x4 MIN / RAIIIK 10x2MIN (ÖK)

TIS RAIIIF 8x3 MIN / RAIIIK 20st 70/20 + Allmänstyrka-Jogg

ONS LAIII 10x1MIN( X2) ( med stavar, extrem mjölksyra) / RAIIIK (ÖK) stege 1-5 minX2

TOR RAIF 2,00 / Allmänstyrka (MS) - Jogg

FRE VILA / VILA

LÖR RAIIIF 3x5+3x4MIN / RAIIIK 4x4MIN

SÖN MTB 2,00 / Allmänstyrka- Jogg

17 timmar, 8 intervallpass, 180 minuter AIII, 3 styrkepass, så ser i korthet min kommande vecka ut. All fokus kommer ligga på intervallpassen där jag kommer ligga på riktigt hårt för att pressa mig och min kropp, min egen erfarenhet av fartveckor är positiv och ja hoppas att jag även kommer kunna säga det efter denna.

Den här 4 veckors perioden skall vara lite lugnare och därför minskar jag antalet träningstimmar från 80-65 och lägger mkt fokus på intervallpassen då jag tycker att känslan på dom börjar bli viktigare å viktigare då säsongen närmar sig.

Alltså denna perioden kommer se ut som så, Fartvecka+ Vanlig Hårdvecka+ Vanlig Hårdvecka+ Lugn vecka, ni som är intresserad över hur hård och lugn veckorna ser ut, kan leta er tillbaka till ett av mina äldre inlägg där jag beskrivit dessa. Meningen är att jag nu under fartveckan ska ligga på riktigt hårt på intervallerna för att under de övriga ligga på tröskelfart och förhoppningen är att jag ska ha en riktigt bra känsla i kroppen/formen under den lugnare veckan, en mix som brukar funka fint.

Kommer även lägga in 1 MAXSTYRKEPASS varje vecka för att stärka upp kroppen inför vintern, fokus kommer där ligga på tunga vikter och väldigt få repitioner då jag av erfarenhet har väldigt lätt att lägga på mig muskler vid mkt maxstyrka. Något som jag inte vill ska hända denna gången, det är bra med muskler men man måste kunna syresätta dom oxå!

Det var väl allt antar jag, ställ gärna frågor, synpunkter,kommentarer om ni har lust för det!

Nu ska jag ut i det fina vädret med lite musik i öronen, hare kung.


Sköna söndag

Hej!

Idag är det en Söndag, en skön sådan för jag har nämligen vilodag helt enligt planering på denna lugna vecka. Planen var att försöka hålla sig runt 8 timmar träning denna vecka, lyckades dock inte helt och hållet utan gled upp på ca 11 timmar, MEN jag har tränat lugnt och kroppen känns fin,fräsch och återhämtad och det är det som är det viktiga.

Dagens planering blir väldigt lugn och går i återhämtningens tecken, bad,spikmatta,promenad och träningsplanering står bland annat på schemat, en skön söndag helt enkelt! Nästa vecka väntar en hård fartvecka med 8-10 intervallpass på 5 dagar, helt enligt planen då det nu är dags att locka fram den riktigt höga farten/tävlingsfarten. Den effektiva intervalltiden kommer ligga på 15-25 minuter och intervallerna kommer vara korta och explosiva, den exakta planeringen återkommer jag med senare idag och så länge kan ni ju fördriva tiden med att kolla på gårdagens film eller kolla på min gamle skidgymskompanjon Lars Ljungs projekt . . .

http://www.youtube.com/watch?v=YjVWT2BHUGU

Mkt intressanta videos, visserligen något år gamla men kanon!

vi hörs! / JH