Seger, men 2a över linjen. Fotograf: Joel Lager


Halloj tänkte lämna en rapport såhär mitt i uppladdningen inför morgondagens Wadköpingslopp, för det var ju faktiskt redan ett lopp idag, nämligen Kilsbergsloppet. I H21 var vi 6-7 stycken till start i det 10 kilometer långa loppet som blev en ren sällskapsresa för mig och Viktor Hansson som anslöt från H19/20 klassen. Vi avverkade 4 stycken varv på en 2,5a och det kändes bra i åkningen, förutom lite småryck över krön och liknande så gick det i snigeltempo till sista varvet då det blev lite körning, där svarade jag emot bra på rycken och Viktor gjorde likadant på mina. Så in mot upploppet låg jag med som klistrad i rygg, där fick jag dock en lite sämre ingång och hamna på efterkälken, hade bra tryck i spurten och hämtade in det mesta men över linjen så fattades det en pjäxa, surt.

Men Viktor var en mkt värdig segrare och det var jävligt kul att bara taktikköra, kroppen kändes bra och det blev en fin uppvärmning inför morgondagen och som grädden på moset så blev det 2 segrar, i h19/20 för Viktor och i H21 för mig. Resultat finns här  http://www2.idrottonline.se/GarphyttansIF-Skidor/Arrangemang2011/Kilsbergsloppet2011/

Imorgon är det full fräs som gäller och då ska jag åka tills jag ramlar ihop . . .

Dessutom fick man en fin leverans av Jonas på BJ ända fram till dörren idag, grymma killar! Checka gärna in deras grejer på Bj.sport.se här till höger

Det är kul att åka skidor nu och resultaten blir bara bättre och bättre, sweet!

Träningspolare har gått ur tiden


En lite småtung dag idag, har nu på morgonen sagt farväl till en av de allra bästa träningskamrater jag haft, han har följt med mig i både vått och torrt under 14 års tid och har aldrig klagat på tempot. På myrar, på fjäll, på skare och i skogen har han alltid funnits där vid min sida, nu är det inte så längre utan naturen har sin gång, thats life. Ha det bra polarn, imorgon kör jag för dig min fyrbente vän . . . .

Annars går dagen i ett rätt så lugnt tempo, vallar skidor, slipar på utrustning och fyller på kroppen med ny energi inför helgens 2 fighter, det ska bli riktigt fint att släppa loss!

Ett sånt där fjolparasoll

"Som Stockholmsfjölan spänn upp för att regnet int ska ställ till frisyran på dom", skulle ha varit bra att ha idag då det regnar istället för att snöa tråkigt nog. Hej och välkomna förresten!

Tänkte nu skriva ett par rader så att ni får er dagliga dos från denna blogg och vi börjar med gårdagen, då det stod intervaller å skidlektion på kalendern. Dessa 2 punkter gick bra och utfördes på ett galant sätt tycker jag personligen, vi börjar med intervallpasset som jag brände av i den klassiska stilen uppe på den norra delen av konstnöspåret. Tanken med detta pass var att få en liten "uppvärmning" inför helgens aktiviteter men samtidigt inte slita på kroppen allt för mkt, och passet såg ut som så:

Uppvärmning 15 minuter

3 minuter intervall ( 90%)
2 minuter vila
3 minuter intevall ( 90%)
2 minuter vila
3 minuter intervall ( 90)
2 minuter vila
2 minuter intevall ( max)

15 minuter nedvarvning

Ett kort pass i dubbel bemärkelse, både vad gäller intervalltid och passtid. Själva passet i sig kändes bra och det var lätt att få fart och tryck i åkningen på det verkligen stenhårda spåret, det var skönt att känna på lite fart och inte slita allt för mkt. Till helgen blir det att slipa upp skridskorna och ta på sig en vaderad rosa kanindräkt, för dra mig baklänges vad det kommer gå fort och lätt i det här vädret med minusgrader under nätterna, men jag klagar inte, det passar mig perfekt.

Skidlektionen efteråt gick även den problemfritt, hade för dagen en helt ny grupp som jag drillade i diagonalåkningens intressanta värld och återigen så är det lite komiskt och roligt att se hur många olika stilar det egentligen finns bland skidåkare. Men överlag så var det en bra grupp och jag fick fin respons på det hela . . .

Har dessutom inofficiellt fått klart med ett jobb nu framöver och för er nyfikna läsare så kan jag berätta att det handlar om en butik som ligger i närheten av Behrn Arena och som inriktar sig mot sport och friluftsliv =)
Idag så står ännu en skisession på schemat och idag är det utförsträning som ska övas, så det kan bli riktigt kul det här, för egen del så blir det ett lättare promenadpass på de klassiska laggen.

Ciao

Vilken skidfest!


Helgen närmar sig och 2 riktigt fina skidlopp står runt knuten och väntar, riktigt härligt och det ska bli skönt att dra på sig tävlingsdräkten igen efter en liten träningsperiod.

Men som ni alla vet så är det ochså SM vecka den här veckan, en vecka och ett SM som jag faktiskt valt att stå över den här säsongen och anledningen är egentligen rätt så simpel. För efter säsong som hitills gått åt helt fel håll så känner jag för tillfället att jag inte har någonting där att göra, jag har varken visat de resultat eller fått de signaler som krävs för att jag ska ta beslutet att ställa upp på SM, ska man åka på ett svenskt mästerskap så ska man känna att man är i absolut toppform och verkligen har någonting där att gölra och kan prestera på absolut max. Jag ser ingen anledning till att åka dit med allt vad det innebär, med naggat självförtroende och dåliga resultat som grund, utan då är det bättre att hitta tillbaka dit jag vill vara , få upp formen och prestera bra på lite mindre tävlingar. Hade jag fått 3-4 race till med bra signaler så hade jag åkt dit, men det hinns givetvis inte med då SM börjar idag.

Dessutom är den hel del som ska hinnas med nu när jag flyttat hem och jag just i nuläget håller på att ordna fram ett vettigt jobb som gör det möjligt för mig att få en ekonomisk trygghet och som gör det möjligt att satsa vidare i resultatlistorna. Men jag är inte bitter över att missa mästerskapen utan istället väldigt glad över att få möjligheten att åka de 2 finaste loppen som jag känner till här på hemmaplan, det blir ett bra första steg i den nystart jag nu fått.Som sagt Kilsbergsloppet under Lördagen, 10 km masstart i fristil är det som gäller, troligtvis 3 varv på 3,75 uppe på konstsnöspåret som jag känner till lika bra som min egen släkt. Förra året blev jag 2a på den här tävlingen efter att ha taktikkört hela loppet och bara legat å mesat i den bakre klungan innan jag avgjorde i rätt så misslyckad , vann gjorde Patrik Karlsson som stack iväg i början. I år så hoppas jag på ett liknande lopp och det ska bli riktigt kul att köra masstart återigen, det är något jag gillar skarpt och något som gör att jag brukar höja mig ett par snäpp. Men förhoppningsvis blir det en bra genomkörare inför det som komma skall under Söndagen, nämligen Wadköpingsloppet.


Ett riktigt fint långlopp i naturskön miljö med långa åkbackar och fina spår, i år är det även en fin stigning på slutet som känns riktigt bra då det är uppför jag kan tjäna en hel del. För under stakpartierna kommer jag säkerligen få slita för att hänga med, jag känner att jag inte riktigt har det där trycket i stakningen och sliter lite med att hitta den där träffen, jag känner mig helt enkelt lite klen i stakningen och kommer få kämpa för att hänga med b.la stakmaskinerna från KIF. Men loppet är långt och allt kan hända och när jag väl står där på startlinjen kommer siktet vara högt . . . .

Så jag hoppas på en riktigt fin helg med härlig skidåkning och en stor folkfest, det blir roligt det här!
Nu ska jag ner och börja preppa skidorna lite inför helgen innan jag framåt eftermiddagen kör lite lättare styrka, intervaller och håller i en skidlektion.

Vintern är grym!
Pissregn och blåst dagen till ära, det är såna stunder man får inse att vi har och har haft en rätt så grym vinter ändå, kolla bara ovan.

Impulspasset på skejtlaggen genomfördes på ett smärtfritt sätt igår kväll, kroppen kändes sådär lagomt bra och jag slapp smärtan i armbågen som varit ett problem vid skejtåkning i någon vecka. Nu under morgonen har jag varit inne i Örebro och gjort en del saker angående jobb och det ser ljust ut, men mer om det senare.

Ikväll blir det träning med klubben, ett lugnt pass, imorrn är det intervaller som gäller och skidlektioner både onsdag , torsdag. Det rullar på!

http://www.youtube.com/watch?v=gFp7q-IJqno Går inte att sluta lyssna på!

Vårskidåkare?


Tjena tjena! Har nu under förmiddagen unnat mig lite vila efter att ha kört på lite hårdare ett tag, har passat på att kolla på JVM sändningarna och det är bara att lyfta på hatten för Norge, grymma åkare på både dam och herrsidan . . . .

Som sagt efter Tour de Mösseberg förra helgen där man fick en riktigt fin genomkörare med 4 tävlingar på 2 dagar så har jag legat på rätt hårt i träningen, inte överdrivet mkt men ändå litegranna för att pressa kroppen lite och få en fin liten träningsperiod, så är det nu dags att släppa på träningen lite och försöka toppa formen till helgen där tanken är att jag ska avverka 2 lopp. Dels 10 km fristil, masstart under lördagen på Kilsbergsloppet, men sen oxå en av vinterns höjdpunkter, Wadköpingsloppet 42 kilometer klassiskt under söndagen. 2 favoritlopp där förhoppningsvis åkningen kommer kännas bra och att jag fortsätter på den positiva trenden jag inledde på Touren.

För om man ska sammanfatta de senaste årens resultat så är definitivt våren den period då jag brukar prestera bäst i spåret och förhoppningsvis blir det samma trend i år. Likt björnarna som går ur ide så vaknar kroppen till i sol och värme , å jag hoppas kunna få ett par fina resultat med mig efter de 660 timmarna som jag hitills tränat i år och som jag hoppas ger lite resultat. Givetvis är det inte antal timmar som gör det , utan vad man gör under dom.

I eftermiddag blir det ett styrkepass, då jag valde att vila armbågen igår och ett impulspass på skejtskidorna , roligt värre =)

De blå bergen


Riktigt fin träning idag uppe i Kilsbergen, åkte lugn, lugn distans i 2,15 ( 2 effektivt) , körde lite olika rundor och en hel del utan stavar. Kroppen var lite sliten här och var och jag åkte bara runt i promenadtempo, njöt i solen och drog i mig massa ny energi, en riktig vinterfest var det med massor av folk i spåren och en sol som schteekte riktigt gött =)