6 Dagar kvar

 Ett par nya Inov8 X-talon 190 ramlade idag in lagom till Mallorca

 I Spanien hoppas jag på att kunna träna på hårt, återhämtningsdelen ser lovande ut iaf

Ska bli skönt att dra upp på långturer i bergen

Uppbyggnadsmånad

Om man hade haft likadan spänst som jycken.

Imorrn kliver man in i sista träningsveckan för denna första träningsperiod det här träningsåret, en period som gått hyfsat smidigt och träningen har flutit på utan några större problem. Dock gäller det att vara lyhörd såhär i början för att inte chocka kroppen totalt och dra på sig några onödiga skador.

För mig handlar/ har handlat den första perioden om att bygga upp en grund, en grund att stå på för fortsatt hårdare träning, fokus i år har dock legat på att få in lite mer fart redan tidigt på barmarkssäsongen, då det är fartträningen jag måste lägga fokus på i år för att utveckla mig. Jag har kört en hel del kortare men effektiva halvhårda pass för att få in den farten samtidigt som jag inte ska köra på för hårt. Mängdmässigt är tanken att jag ska nå upp till ca 60 timmar denna 4 veckorsperiod för att sedan stegra ju längre in i sommaren vi kommer. Förutom fart så har jag även lagt mkt fokus på styrka för att som sagt bygga upp en grund, stärka kroppen, samt förebygga skador. styrka är dock ett känsligt ämne för mig, då det både kan hjälpa mig men även stjälpa mig då jag väldigt lätt lägger på några kilo extra, det är en tunn linje att balansera på.

Träningsmässigt i mängd så har veckorna sett ut såhär:
16
16
10
18

Jag har alltså just passerat den lite lättare veckan och kommer köra på lite hårdare denna sista vecka, jag kör ju efter upplägget 3-1, dvs 3 hårda veckor följt av 1 lättare, dock har jag valt att bryta mönstret denna period och köra på 2 hårda, sen 1 lugn och sen 1 hård igen, anledningen till detta är helt enkelt för att ta det lite lugnt nu i början och inte chocka kroppen med 3 hårda veckor och kanske dra på mig någon sjukdom eller skada. Nästa period kommer jag dock gå tillbaka till originalplanen.

Veckan som varit har sett ut som så:
Mån: Återhämtningspass + stretch
Tis: Styrka + löpning
Ons: Stakning (a3)  + Fotboll (a2)
Tor: Cykel (a2) + Styrka
Fre: Vila
Lör: Löpning+ styrka
Sön: Fotboll ( match a2/a3)

Nu kommer jag alltså köra på hårt 1 vecka där det börjar imorrn med ett lite hårdare cykelpass+ högintensiv fotbollsträning på kvällen. Nästa Tisdag drar jag sedan till Mallorca och Alcudia i 8 dagara och där är tanken att få en bra kickstart på nästa träningsperiod samt utnyttja bergen till några tuffa pass.