Wadköpingsloppet!

Går av stapeln under nästa helg uppe i det vackra Kilsbergen, men redan idag så gled jag och ett par andra sköna skidåkare ut i spåren och testade så gott som hela banan förutom 3-4 kilometer. Ett riktigt fint långloppsliknande pass med puls som hela tiden låg och pendlade mellan a1 och a2 tempo. Passet varade i 3,10 och det kändes helt okey och likaså armbågen som jag haft lite problem med. Efter detta fina pass snörade jag direkt på mig löparskorna för 1 timmes fin löpning längs diverse vägar, gick även detta bra trots lite trötthet, så väl hemma stannade klockan på 4 timmar och 2 minuter. Ett fint pass och en fin genomkörare . . . .Efter det har det spenderats lite kvalitetstid i soffan och nu blir det till att riva loss i köket för att ordna lite middag.

Imorgon väntar det ett kortare skejtpass och lite styrka, hoppas på lika fint väder då! Ha en kanonfin kväll alla läsare.

Arrividerchi!

Tjenare mannen

Ännu en bild från Touren

Styrkepasset gick galant, 15 minuter hållning + 20 minuter allmän blev det, satt fint! Imorrn blir det långpass på Wadköpingsloppet banan, den är nayz!

Autografskrivande och A3

Hej på er alla glada goa sköna human beeings!

Idag är det ju fina fredag och den har jag använt på bästa sätt, förutom att invänta handbollssemifinalen mot sniglarna från Frankrike, jag har nämligen varit uppe i de blå bergen och köttat intervaller. Skejtskidor och hög puls var det som gällde återigen men nu via en annan taktik, dunkade igenom 30 minuter intervall via 10/20 + 15/15 + 40/20 taktiken och vart riktigt mör och go. Under passet fick jag även leka Herrman Maier och köra rena rama störtloppet förbi de lågstadiekidz som var där och hade friluftsdag, men det gick bra och jag slapp mosa någon oskyldig liten krabat mot skejtbäddens hårda yta. Dock så verkar min fart ha haft lite intryck på kidzen då jag efter passet fick skriva ett 50 tal autografer. . . .

Ett tag skenade tankarna iväg och jag föreställde mig att jag stod i målfållan efter 5 milen på VM i Oslo och skrev, men jag kom snabbt åter till verkligheten och insåg att jag stod och signerade autografer med en halvtaskig tuschpenna till en skock snoriga och högljudda lågstadiebarn, men men man får vara glad över det lilla. Passet kändes helt okey och likaså armbågen och efter att ha varvat ner ett par varv runt 5an så snörade jag på mig löparskorna och hasade mig hemåt.

Passet stannade på ca 2,5 timme och det satt fint, nu är det vila, arbetssökande och mat som gäller inför eftermiddagens pass som består av gammal fin och hederlig allmänstyrka.

/ JH

Ny krönika

Träning blev det dåligt med idag då jag valde att vila upp min armbåge helt och hållet, däremot så publicerades min nya krönika idag, http://skidsport.runnersworld.se/artiklar/rubrik-maste-anges-26.htm så kika in den istället vettja.

Imorgon blir det dock full fart igen, dubbelpass å intervaller.

Soln lys gul som en zingo!

Höj på er alla sköna läsare där ute i vårat soldränkta land! Varför ni sitter här och läser just nu när det är så fint väder ute har jag svårt att förstå, ja menar - 8 sol och skare, ut å åk för bövelen.

Men men nu när ni ändå sitter här så kan jag väl babbla på lite om gårdagen och dagens planer. Gårdagen ja, den gick fint den, drog upp till Ånnaboda framåt kvällen då det var lika mörkt som det blir när man slår igen ögonlocken, drog på mig skidorna och avverkade ett fint distanspass på stenhårda spår, 2 timmar fin åkning med lugn och bra åkning blev det. Drog in i klubbstugan å bytte om till lite fräscha å varma kläder och lärde sen en flock homo sapiens åka skidor under 2 timmar, dagens tema var stakningens alla delar och om de stakade lite som Kowalchyck innan så var det lite mer OS i TURIN A La´Björne Lind efteråt, alla verkade nöjda å glada.

Problemet är väl när man lär dom åka för bra så att man själv blir ifrånåkt, men men det får man ta antar jag. Dagens schema ser ut som så, söka jobb - träna - rensa å städa lite - njuta av finvädret, träningen för dagen kommer bestå av en löptur och allmänstyrka, kommer vila från skidåkningen idag då jag har tränat på rätt bra utan vilodag nu efter tävlingarna och dels för att jag fått lite problem med en armbåge nu på slutet. Har varit väldigt hårt och fint nu på slutet i skidspåret, något som är perfekt för en lite mer muskulösare/ fet om ni vill det ;) skidåkare som jag, men samtidigt blir det då istället större belastning på armbågar, knän osv. Och efter att ha kört mkt överkropp både på racen ihelgen och fram tills nu, så har det helt enkelt blivit lite för mkt och eftersom jag inte vill få problem längre fram under långloppen så är det bara att lyssna på kroppen.

Visserligen fullkomligt älskar jag att vara hänsynslös mot min kropp vad gäller träning och tävling, men när det gäller skador så ska man ta det lilla lugna.

Ha en grymt fin dag gott folk, så syns vi sen!

/ JH

Till skogs!
Drog till skogs nu på förmiddagen för en härlig promenad, kung bore håller fortfarande ett starkt grepp och solen börjar schteeeka mer och mer, härligt värre. Nu är det dags för lunch, klassiskt distanstpass, skidlektion, in i kaklet bara!

För mesigt

Aaa men tjena på er allesammans.

Dagen har nu blivit kväll och todays training är nu lagd till handlingarna, körde enligt plan och det kändes stabilt.

Brände av ett riktigt fint och hårt intervallpass på skejtlaggen, började givetvis med en fin och lugn uppvärmning och sedan avverkade jag 1 st 5 minuters tröskelintervall för att få igång kroppen, väl efter det så bombade jag igenom 7 st 2 minuters intervaller med 1 minuts effektiv vila emellan och som avslutning 1 längre intervall för att riktigt mjölka ur det sista. Sammanlagt 20 minuters stenhårt intervallarbete med maxinsats. Det kändes bra och jag jobbade mkt med att hitta aggresiviteten i min åkning, ligga längre fram med överkroppen och hitta tryck, särskilt på 3ans växel där jag tidigare varit erkänt duktig men som jag hitills i vinter har slarvat lite med och inte fått att stämma hundra procentas.

Ett fint och hårt pass alltså och om jag ska vara ärlig så har det blivit lite för lite såna här hårda pass om man ska jämföra med planen och se till hur jag la upp det förra säsongen, jag har varit för mesig. Tror det är dom här passen som fattats och som jag nu kommer jobba en del med framöver i kombination med lättare åkning, det är fina pass som verkligen väcker kroppen och förhoppningsvis kan det vara den sista pusselbiten i formpusslet.

Hade sedan 1 fin skidlektion som gick galant, imorrn blir det ett fint distanspass och ytterligare skidlektioner.

Arrivederchi snyggingar

It´s all about dedication

Det rullar på, har nu avklarat förmiddagens 2 träningspass bestående av lite orienteringsinspirerad träning i form av 45 minuter snöpulsning i skogarna, därefter ett sedvanligt styrkepass som kändes stabilt.

Nu på eftermiddagen väntar intervaller i den fria stilen och sedan en förhoppningsvis givande skidlektion som skidinstruktör, så trots att jag just för tillfället inte jobbar eller pluggar så finns det saker att göra. Förhoppningen och målet är dock att finna någonting så snabbt som möjligt, så har ni tips eller förslag till en ambitiös och målinriktad person som enligt andra personer är trevlig och har en glimt i ögat i de flesta situationer, tveka då inte, utan hör av er! Har lite krokar ute här och där vilket jag hoppas ger resultat.

Men så länge tränar jag på, mår bra, och njuter av livet tillfullo, vi hörs till kvällen gott folk, så länge kan ni njuta av en sköööön låt http://www.youtube.com/watch?v=aWUK3nQPji0

Som det ska kännas!

Hej! Skidåkning är en märklig sport, det går upp och ner och man vet aldrig vad som väntar runt hörnet eller hur mkt kroppen tål eller inte , men det är väl det som är charmen med den här idrotten. Man vet aldrig hur mkt eller lite träning eller hur lång eller kort tid det tar innan man når sin egen fysiologiska peak i skidspåret.

Just det här har jag upplevt de senaste månaderna, våren , sommaren och hösten gick kanon. Innan jag tillslut nådde kanten på stupet och försvann långt långt ner, ingenting har funkat, varken fysiskt eller psykiskt. Det har inte gått bra i tävlingsspåret och jag har haft mkt annat att grubbla på, självförtroende och tron på mig själv har varit långt långt ner på botten.

Men efter mitt beslut att flytta hem till Örebro och tävlingarna i helgen så känns det som att jag sakta men säkert börjat klättra uppåt igen. Det var skönt att göra 4 stycken race som var helt okej i helgen, det bevisar att jag inte är helt fel ute vad gäller min skidåkning, att jag fortfarande kan prestera och åka fort, jag har tvivlat men vet samtidigt hur jävla bra jag kan åka när jag är i form. Det ger mig självförtroende och styrka, för även om jag lätt kan tävla 10 år till på ren glädje och kärlek till sporten, så vill jag givetvis prestera oxå.

För att sammanfatta helgens sista tävlingar så kan jag säga att jag gjorde ett godkänt distanslopp över 7,5 kilometer, det var en rätt så platt bana men jag hade bra tryck i stakningen under hela loppet, men med facit i hand så skulle jag inte lagt så tjockt med fäste, skidorna sög ordentligt och jag tappade mkt tid.

Den avslutande climben uppför slalombacken var jävligt rolig, jag hade 9 sekunder upp till ledande Svensson från start, drog en chansning och försökte plocka dessa under de inledande platta 200 metrarna fram till backen, väl vid backen var det bara 3-4 sekunder upp, men sen kom mjölksyran och jag bevakade mest min position in i mål utan att förta mig.

De här 4 racen satt som handen i handsken och jag är idag piggare än på länge. Har nu ikväll kört ett kortare pass skejt med lite fart för att skölja ur musklerna, imorrn blir det intervaller å dubbelpass. Vi siktar framåt och uppåt, ha en fin kväll gott folk. JH

Dålig fällning!
Målgången från finalen på sprinten vid torget, fick tyvärr innerspåret med en lite utförsbacke vid linjen, resultat ser ni ovan, många krascher i just det spåret blev det =)

2a

Slutade 2a i Touren, vallade bort mig litegrann på distansen och chansade hej vilt på climben. Kul helg, rapport kommer . . .