Snabbhetspass

Körde ett bra snabbhetspass på skejtskidorna nu i förmiddags, de senaste dagarna har jag så smått börjat stegra träningen igen och det känns stabilt. Under Torsdagseftermiddagen var det styrka och fotboll som gällde och igår Fredag ett 1,5 timme långt distanspass på skejtskidorna.

Dagens pass var en salig blandning spurter, ryck och starter både uppför och på platten, ett pass där jag fokuserar mkt på explosiviteten och att utveckla "träffen" i de olika växlarna för att få så maximal effekt som möjligt framåt. Det kanske inte är ett av de stenhårdaste passen jag har i min väska men däremot är det extremt nyttigt, jag slipar på småsaker som förhoppningsvis blir en bättre helhet tillslut. Det är detaljerna som gör det har någon smart jävel sagt.

Återupvaknandet


Efter att ha tagit det easy ett par dagar så var det så dags idag att få ett rejält återuppvaknande, nu har jag fått min nyttiga och behövliga vila och det är dags att bomba på igen och jag rivstartade rätt bra.
Veckans träning hitills . ..

Mån: MTB 0,45 / Fotboll
Tis: Rullskidor skejt 0,50 promenadtempo + styrka 20x30/30
Ons : Vila

Har ju inte direkt varit stenhård, så det var en liten chock kroppen fick under de första minuterna på första intervallerna under morgonens intervallpass. Jag brände av ett fint stakintervallpass med 5 stycken 10 minuters intervaller med 2 minuters vila mellan varje, jag fick till en fin blandning av stakning brant uppför och stakning i lite lättare kupering. Just stakningen som jag kämpar febrilt med att förbättra då jag känner att jag troligtvis har överkroppsstyrkan för att bli en bra stakare men just nu inte har träffen i staktaget och inte alls får med magen på det sätt som jag borde. Mkt handlar om att hitta rätt i träffen och komma upp högt i position för att utnyttja powern i överkroppen, detta är dock inget som sker över en natt utan det krävs finslipning över lång tid, men jag jobbar på det och dagens pass var ett bra steg.

Så 50 fina effektiva intervallminuter fick jag idag och där snittpulsen landade på 185, en lagom och bra tröskelpuls. Skönt! Nu är vi igång!

Idrott berör.

Att se Jimmy Lidberg ta bronsmedalj i sin sista match i karriären utklassar allt i OS hitills


Det är få saker som kan beröra så mkt som idrott, man kastas mellan hopp och förtvivlan, lika snabbt som det kan gå så j-vla bra och allt går sin väg, så kan det likagärna gå åt andra hållet, det går åt skogen helt enkelt. Jag antar att det är det som är charmen med idrott, det är det som gör det så unikt och spännande.

OS är väldigt intressant i sig, man får chansen att kolla in andra idrotter och se saker som skiljer sig och liknar den idrott man själv utövar. Och lika konstigt som det är överraskande så är det nog brottningen som är den sport som berört mig mest hitills, både på gott och ont och både av bra saker och dåliga saker. Idrotten i sig tycker jag är ärlig, den är stenhård och det krävs enormt mkt för att lyckas, sen att allting runt omkring sporten med korrupta idioter till domare och massa hyss och fusk bakom kulisserna är ju bara rent åt helvete. Jag tycker allmänt synd om brottarna och gav lite uttryck för det på FB igår.

"Fyfan tycker fan allvarligt synd om brottarna. Underkasta sig en av världens mest stenhårda träning under flera år med noll ekonomisk stöttning, för att sedan komma till OS, kramas i några minuter med någon hårig gorilla från ett annat land för att sedan bli bortdömd av någon fjollig gubbe i kostym genom ett konstigt domslut eller genom lottning med en röd eller blå boll. Uttrycket otacksamt har fått en helt ny innebörd. #idrottsparodi#sorgligt"

En av de största förebilderna jag haft inom idrotten ett tag är faktiskt en brottare, och detta inte pga den OShistorik eller mediauppmärksamhet eller klockrena utspel denne idrottare gjort, utan snarare för den träningen denne lagt ner, Ara Abrahramian.


Den träningen dessa atleter inom brottningen lägger ner är enormt beundransvärd, det är så stenhårt så att det knappt går att ta in och i jämförelse med skidträning så är faktiskt detta snäppet värre, och ja av rent intresse så har jag kollat upp träningsmängd och diverse scheman, det är något i hästväg. Att se idrottare lägga ner sin själ och träna så enormt inspirerar mig otroligt mkt, dessa idrottare är självklart på en helt annan nivå än mig själv och lägger ner säkerligen dubbelt så mkt tid även om jag själv givetvis har lagt ner en del träningsarbete de senaste åren, men att få se dessa idrottare lyckas får en att inse att man med lite tur och skicklighet och med enorm vilja kan lyckas.

Visst en annan fyller i höst 23 år och många kan säkerligen tycka att vafan lägger man inte av för när man lägger ner mkt tid och det ändå går halvknackigt, man är ju inte pur-ung längre och det finns mkt annat man måste lägga tid på för att ens få allting att gå ihop, särskilt om man inte är proffs och kan köra på heltid. Jag antar att det är viljan efter att lyckas, oavsett vad nu lyckas kan vara eller på vilken nivå, som driver en vidare, charmen att få uppleva både mot och medgångar inom idrotten, att bli berörd av idrotten. Som sagt, idrott berör. Och det blir enormt uppenbart under OS, för varför annars skulle jag sitta här kallsvettig och grymt nöjd en onsdagskväll om det inte var för att Sverige just besegrat Danmark i handbollskvartsfinalen.


Efter ett par lite planenligt lugnare dagar med sporadisk träning så ska det imorrn tränas på igen, och efter ett par dagar energiboostande av kroppen och med inspiration från OS så är både kropp och knopp på topp. Min egen resa mot att lyckas fortsätter. Hold on to your dream. Hold on.


Avlidit??

 Rusakulans topp med Scotten under söndagen

 Rusakulans topp fredag kväll under ett fint 2,5 timmes pass löpning med Gustav Sundström

 Återhämtning deluxe med isbad efter lördagens fotbollsmatch, mtbpass samt styrka


Några finfina vitaminbomber av trädgårdens bär har det blivit


Sen i onsdags har det inte blivit mkt skrivet alls på denna hemsida, ingenting alls faktisk. Däremot så har det blivit rikligt med bra och kvalitativ träning, ja jag har tränat på rätt bra faktiskt och varit rätt brutal och hänsynslös mot mig själv denna sista hårda vecka under denna träningsperiod. Det har känts stabilt och även fast jag varit sliten nu mot slutet så har jag hållt bra nivå på passen . . . .


Mån: Skejt, fartlek a2/a3 + impulser samt spurter./ styrka 30x30/30. intensiv fotbollsträning samt 10x70/20 intervaller löpning.

Tis: Stakning 1,5 timme + 4x4 minuters maxintervaller, 2 st stakning uppför samt 2 stycken smirredrag i brant backe. Mtb 0,45.

Ons: Vila

Tor: Mtb + Spänst/explosivitetspass+mtb+ styrka 30x30/30.  Fotbollsträning samt maxlöp.

Fre: Klassiska intervaller 3x2min stakning+ 3x4,5 min smirredrag. Löpning 2,30

Lör: Löpning/mtb. Fotbollsmatch, 90 minuter på mittfältet + styrka 20x30/30 + jogg.

Sön: MTB långpass 2,30  ( 1 timme a2/a3 33 km/h i snittfart + 1,30 a1). Styrka 60x40/20 + jogg.

Summering. 22 timmar.


Veckan som kommer så kommer jag dra ner på träningen rätt rejält och kommer låta en lite sliten och trött kropp få vila upp sig efter 3 veckors hårdkörning, jag kommer träna runt 10-12 timmar och mestadels lugna pass. Tanken är att få vila kroppen lite samt att få chansen att piggna till och få upp formen lite. Under nästa period så kommer jag öka på mängden och dra ner intensiteten på de hårda passen och istället fokusera på långa tröskeldrag.