Tillbaka i fjällen.

Hej!

Är nu tillbaka uppe i Bruksvallarna och fjällen. Hade en riktigt skön och bra månad på hemmaplan med alla nära och kära, jobb, klubben, träningar och tävlingar, men nu är vi som sagt tillbaka i fjällvärlden och ser nu framemot ett par bra månader här uppe. Att få ha möjligheten att studsa mellan 2 klockrena platser och människor som ligger mig varmt om hjärtat är få förunnat och jag njuter tillfullo.

Tävlingsmässigt han jag ju med ett par race och det var både botten och toppen men framförallt j-vligt roligt att släppa loss i tävlingsspåret. Under vissa lopp så kändes det helt okey som under Kilsbergsloppet där jag tog en andraplats och bitvis kunde jag känna minimala glimtar av den nivå jag vill nå, men ibland var det botten och det är bara att kämpa på. Just nu har jag väl ingen större fart i skidspåret utan håller motionsklass, något jag är medveten om och som jag även var medveten om att så skulle kunna bli fallet när jag grovskissade min träning för ett par år sedan, men jag tränar och siktar mot något högre och jag tror jag kommer nå det jag vill, bara jag fortsätter på min inslagna väg och ger mig fan på det. Har haft 2 år nu när jag lagt mkt fokus på grundträning ,därför räknar jag väl egentligen inte med att ha någon större framgång i tävlingsspåret även fast det givetvis är något man strävar efter varje säsong och tävling och träning, men de kommande åren framöver kommer vara fokuserade på att bygga en motor och försöka få lite fart på skidorna för att se om vi kan nå en högre nivå.

 Fick en rätt mäktig känsla inombords under kvällspasset här i Bruksvallarna igår, jag kom nämligen på att tänka på en sak, en sak som styr rätt så mkt av mitt nuvarande liv. För exakt 2 år sen på dagen igår, våren 2011, efter ett bra intervallpass uppe i Ånnaboda tog jag ett beslut, där och då bestämde jag mig nämligen för att verkligen ge skidåkningen en chans och att om fyra år, prestera min bästa skidåkning någonsin och under SM2015 prestera mitt livs åkning. Det var ett tag sen, 2 år och över 1500 träningstimmar har passerat sen dess. 2 år har nu gått och 2 år är kvar, det återstår att se om man lyckas eller om det blir fiasko, om inte annat kommer jag ha haft j-vligt roligt på vägen. 

Något annat roligt som hänt är att jag nu även har fått chansen att hjälpa till och stötta upp lite som tävlingschef/banchef under ett par tävlingar nu i vår, dels STH Skicross ( http://vimeo.com/57059537 ), men nu även en av sveriges största längdtävlingshelger, nämligen Fjälltoppshelgen här i Bruksvallarna med 3 tävlingar.

Riktigt skoj och något som jag är grymt tacksam över..