Glad påsk!

Famlar i mörker


En kropp i förfall, en hjärna ur funktion, rutiner existerar inte, ljuset i tunneln har försvunnit, rastlöshet deluxe. Fan det här med vilovecka är tunga grejer att gå igenom!

Rena rama vintervädret idag, -6 sol och nysnö. Glad påsk på er!

Kräksnö i arla morgon


Vad gör man när man inte tränar och plötsligt får sinnesjukt mkt tid över, ja jag vet inte man leker normal svenne antar jag. Vaknade upp 06:30 klarvaken och pigg imorse och har sen dess hunnit med en hel del, skidorna ska in för säsongen, rullskidorna ska trimmas och träningsplanering ska skrivas, rätt så sköna sysslor som man kan beta av i lugn och ro.

Utanför fönstret vräker snön ner, världsklass tycker jag personligen inför nästa helgs sth skicross competition, ser dessutom ut att bli 14+ och solsken på tävlingsdagen. Klockers!
14e April 2012 Norra Storstenshöjden

Fet, ful och galen

Det börjar arta sig

Det bidde ingen resa till Meråker nu i helgen, det är mkt att ordna inför nästa helgs (ett positivt problem) tävlingar och dessutom skulle vistelsen inte bli så lång, så då kändes det onödigt att resa så lång tid som 10-11 timmar bara för att vistas ett par dygn i den norska hålan. Visserligen en fin håla men nu när vädret verkar vara bättre här hemma så var inte valet så svårt.

De senaste dagarna har jag trappat ner på träningen, kört lite styrke och löppass men annars har det inte varit så mkt. Och från och med idag så börjar min viloperiod, ska försöka ta 1 vecka där jag tar det väldigt lugnt och med ingen träning alls planerad, något pass kommer det säkerligen bli men det får bli impulsivt isåfall. Prio ett är vila och det känns skönt, har de senaste 2 dagarna blivit mindre och mindre sugen på träning så just nu känns det bara naturligt och skönt att slappa av lite. Men ställ frågan om ett par dagar så är säkert svaret ett annat, kommer säkerligen klättra på väggarna innan helgen är över.

825 timmar blev dosen i år, så träningsmässigt har det varit ett helt ok år, men i tävlingsspåret finns såklart mkt mer att önska, men jag har förbannat roligt och kör på så det är bara att blicka framåt. Om någon vecka börjar vi på en ny plan, en lite förändrad sådan som förhoppnigsvis kan ge en kick men tills dess hoppas jag ha hunnit bli fet, ful och galen, det brukar vara en rätt så klockren beskrivning på vad jag tänker om mig själv efter att ha vilat ett tag, galen över att inte ha tränat och dessutom känner sig tung i kroppen.

För någon dag sedan kom det ut en liten artikel om vår tävling kommande helg, http://www.langd.se/sth-skicross-haftig-tavling-i-orebro-14-april.5040478-86106.html och även om jag är tävlingschef så vill jag poängtera att det är Garphyttans IF tillsammans med Storstenshöjden som arrangerar denna tävling. En tävling som säkerligen kommer bli helt sanslös.

Det blir gaaaalet.

14e April 2012 Norra Storstenshöjden

Idag har banan börjat byggas =)
Ingen kebabnisse

Näe inget fett kebabnissekontrakt, däremot så går jag nu in i årets sista träningsvecka. Avslutas på bästa sätt på fjället i Meråker om ett par dagar

Äntligen är kontraktet signat!

Har de senaste veckorna varit lite långsam med uppdateringen här på hemsidan, har nämligen haft tankarna på ett lite annat håll och har låtit hemsidan hamna i ett fokus längre bak. Men nu är äntligen det jag har haft fokus på klart och nu kan jag lägga mer fokus på träning och uppdateringar igen.

Livet som satsande skidåkare och särskilt satsande skidåkare med lite halvtaskiga resultat senaste säsongerna är tufft, man får fixa det mesta själv och särskilt ekonomiskt så är det tufft.

Men för ett par veckor sen fick jag ett erbjudande som jag blev eld och lågor över, ett företag kontaktade mig med ett väldigt lukrativt erbjudande. Ett erbjudande som kan komma att innebära lite förändringar men som framförallt kommer ge ett riktigt lyft för ekonomin och låter mig satsa hårdare än någonsin.

Kontraktet är nu signat och tanken är att det ska ge mig möjlighet att satsa på heltid fram till SM 2015 som troligtvis kommer gå här på hemmaplan i Ånnaboda. Jag är enormt glad över det här och det känns som en riktigt skön push i rätt riktning.

Värdemässigt så ligger kontraktet på sammanlagt 750 000 över 3 år, vilket i mina ögon är enorma mängder pengar. Så här skriver företaget på sin hemsida.

" Vi har valt att nu stötta skidåkaren Joel Hultin i sin extremt ambitiösa satsning mot toppen inom svensk skidåkning och med SM på hemmaplan som det stora målet. Joel ger inte bara vårt företag chansen att synas i sammanhang såsom träning och elitverksamhet där vi länge velat verka, utan han ger även oss en chans att synas i civila sammanhang då han kommer nyttja våra produkter privat. En win-win situation helt enkelt. De pengar vi satsar i detta över 3 år räknar vi att få tillbaka iform av ökad försäljning"

Som sagt detta känns underbart och jag är extremt tacksam, att det dessutom är ett lokalt företag känns bara ännu bättre i hjärtat. Det här blir kanon och jag ser enormt mkt framemot att samarbeta med Pizzeria Garpen i 3 år framåt.