Nästan så man längtarHej! Efter gårdagens enormt skakande och farliga krasch ;) så har jag idag lyckats hålla mig på benen än så länge. Har nu på förmiddagen avverkat ett pass som jag har riktig hatkärlek till, kärlek med anledning av att det ger så mkt men hat eftersom det är så jobbigt, det är mitt intervallpass på 6x10 minuter stakning med 2 minuters vila jag snackar om.

Men idag kändes det rätt så bra efter gårdagens oplanerade vilodag vilket var nice, just nu håller jag på att förbereda mig inför dagens andra pass vilket blir ett 3 timmars på rullskidorna, dock blir det inte skejt som planerat utan klassiskt då de andra boyzen jag ska åka med skulle köra det, så det är väl bara att hänga på och ge magen ytterligare en omgång till i idag. För är magen glad så är människan glad. . . .

Har även uppdaterat videofliken litegranna och det är ju nästan så man längtar till vintern, så ta gärna en kik där! Oj andra inlägget och det innan klockan 16 till och med, inte för att jag vet vad dom andra bloggkingarna gör, däckade av bakfylla kanske? ;) Men man känner sig som en "mediah--ra" när man producerar inlägg efter inlägg .

En blodig midsommar
Jo men hej! Hoppas ni har haft en fin midsommar allesammans, för det hade även jag fast kanske inte träningsmässigt i ärlighetens namn. Planen var dubbelpass, det första 3 timmar mtb och det andra passet snabbhet och spänst, det gick väl sådär kan man konstatera. 

Drog ut relativt tidigt på morgonen på mtbn och skulle just börja pumpa på lite och såg framemot ett fint pass med rätt så sliten kropp, cyklade ut på ett relativt stort område med grus ( parkeringen vid storstenshöjden för er locals) och tog sikte mot rallybacken samtidigt som jag började trycka på lite. Plötsligt helt utan knak eller någon som helst förvarning kollapsar framdäcket, det tar tvärstopp milt sagt och jag flyger som en vante rakt över styret i ca 35 km/h och får en skön landning på stenarna framför. Som tur är klarar jag mig relativt lindrigt med lite jack här och var och med lite blod som minne, men någon fortsatt träning kändes inte direkt som en tanke då kroppen blev så smått mörbultad.

Anledningen till det kollapsade framdäcket var att fälgen efter lång och trogen tjänst helt enkelt gav upp och trasades sönder, samtidigt slog den då gaffeln och från att ha färdats i en hyfsad fart så tog det ca 2 dm för fälgen att få cykeln att tvärstanna och jag fick lite härlig spänning i vardagen. Nu efteråt så är jag dock bara glad över att detta inte skedde i någon av de brantare utförsbackar som fanns med i färdplanen, dvs ånnabodabacken eller liknande där hastigheten är uppemot 60-70/km/h, för då hade det nog inte blivit så mkt mer bloggande . . . .

Men men efter kraschen så tog jag en vilodag och firade en riktigt fin midsommar med familj och vänner istället. Idag så står långa stakintervaller på planen (5x10) och ett 3 timmars skejtpass och även en minst lika lång dag imorgon då jag ska försöka få ihop ca 11 timmar på 2 dagar innan jag tar vila, en skön utmaning =)

Lämnade trygghetszonen


Ett tag under eftermiddagens stakpass på 3,5 timmar och körde 1 av de timmarna på en fint packad grusväg genom Garphyttans nationalpark. Fördelen med grusväg är att motståndet blir högre , stavfästet bättre och vibrationerna försvinner nästan helt, dessutom var det skönt att åka på lite nya ställen. Passet i sig kändes bra och jag var alltså ute i 3,5 timme och plockade ihop 46 kilometer på mina treor vilket kändes fint, en bra genomkörare för kroppen . . . .

Under förmiddagen avverkade jag ett dubbelpass, löpning a2 1 timme och ett maxstyrkepass som även det kändes helt okey. Överlag så var känslan bra idag och jag kände mig hyfsat pigg rakt igenom, att jag dessutom genomförde sommarens hitills hårdaste dag med 6 timmar träning med den känslan var bara en skön bonus . . .

Imorrn blir det midsommarfirande inne i Örebro med lite sköna skidåkartyper, ska dessutom avverka ett 3 timmars pass cykel på morgonen och förhoppningsvis även ett snabbhet/spänstpass. Men det är imorgon det och nu är det dags att krypa till kojs, gäller att inte slarva med sömn och kost under en sån här vecka.

Ha en fin midsommar!

/JH

Pannben

Regnet öser ner, kroppen är sliten efter de senaste dagarnas träning, 2 pass väntar idag varav ett är 3 timmar stakning, det är såna dagar som denna det gäller att ha lite pannben och även målmedvetenhet då jag vet att 4 dagar med ca 5 timmar träning väntar. Samtidigt tycker jag inte det är särskilt motbjudande att ge mig ut, väder eller vind spelar ingen särskild roll för mig, det finns alltid dom som har det värre. Snart är det februari med - 15 nypistade spår och sol, det har sin charm det med på samma sätt som dagens pass, har man gett sig in i leken får man leken tåla . . .

Om 5 träningstimmar kanske jag återkommer med en rapport, men så länge kan ni lyssna på en skön låt som taggar igång mig för att joina regnet och staka mig ut längs vägarna . . . .

Baby, were born to runGood morning allesamman, everyone allihopa, all of you out there in the cabins of Sweden, har nyss skuttat mig igenom dagens första pass vilket var ett soft löppass i distansfart. Känslan var bit av kaka och jag kunde springa på i rätt fin fart för att vara mig, som en skadeskjuten hare ungefär. Stack ut i arla morgon innan frukost och mötte upp solen som joinade mig på ett härligt sätt och som vanligt så behöver man aldrig springa samma runda som sist utan det bara kryllar av stigar här uppe i bergen som gör det hela lite sexigare och exotiskt.

Hade dock lite träningsvärk i armar och överkropp sen gårdagens hårda styrkepass där jag riktigt pumpade ut mig, körde 60x40/20+ jogg och jag kan säga att jag somnade gott sen. Nu ska jag dock bege mig ner till frukostbordet och avnjuta en rejäl frukost innan jobbet kallar, ikväll blir det 2 timmar skejt.

Den satt där den skulle
Efter massa segt tågåkande med förseningar och massa krångel så kom man så tillbaka till Pennybridge och Närkeslätten, och det var bara att hoppa i pjäxorna direkt och avverka ett fin intervallpass med the mean stak machines från KIF och lille Joel JR från klubben.

Avverkade först 3 x 6 minuter i sanatoriebacken för att sedan rulla upp mot Ånnaboda och avverka en 10 minutare och en 7 minutare, så allt som allt landande passet på ca 35 minuter effektiv tid. För egen del så körde jag intervallerna i tröskelfart och det kändes ganska bra idag, hade hela tiden 1 växel eller 2 att lägga in och flytet fanns där. En skön start på veckan helt enkelt!

Egoist? Arrogant?

 No. I eat and sleep as much as possible, rest of the time I train hard. I run, sweat, swear and scream. Fighting the pain. Why? It feels fu***ng good to be a few meters ahead."


Ciao! Sitter just nu ute vid Hudiksvalls station och är påväg söderut, hem, hem till en fin träningsvecka blandat med lite jobb. Efter att ha avverkat mina 2 såkallade kvalitétsveckor så är det nu dags att avsluta denna period med en mängdvecka som kommer se ut som så . . . .

Mån: Vila/ RAIIIK ( tröskel 30+) (2,00)
Tis: AS 60x40/20+Jogg (1,30)
Ons: LA1 2,00/ RAIF 2,00
Tor: MS+jogg (1,30) / RAIK 3,00
Fre: Cykel 3,00/ Spänst/snabbhet (2,00)
Lör: La2+MS (2,00)/ RAIIIK ( 6x10) (2,00)
Sön: RAIF (2,00)/ Crosspass (2,00)

Veckan kommer landa på ca 25 timmars träning och är inriktad på mkt mängd där jag kommer köra en hel del teknik, impulser och annat under passen och tillskillnad mot kvalitetsveckorna där jag hela tiden vill ha överskott och vara relativt pigg så tillåter jag mig själv att vara sliten under dessa veckor och köra på rätt så hårt.

Lightvalley skiers

Godmorgon! Gårdagen blev en riktigt fin liten sak, många sköna människor och skidåkare som inte hade setts på länge samlades under förmiddagen uppe vid kläppa skidstadion i Ljusdal, nostalginivån var rätt så skyhög för egen del och det kändes som att man gått ut och tagit studenten bara någon vecka tidigare, men egentligen var det ca 3 år som gått, sjukt.

Det lätta och sociala löppasset förändrades lite smått och tillslut efter en haltvtimmes löpning så stod man nere på älvvallens löparbanor och avverkade 400 meters intervaller, en kul överraskning och skönt för mig som ville ha ett till fartpass under helgen. Så jag bombade på rätt så bra och upptäckte att man egentligen är riktigt feg vad gäller farten på 400, man går ut i ett hårt tempo men avvaktar sedan på bortre långsidan för att man är osäker på hur länge det ska hålla, men väl inne på sista 100 finns det mkt kvar, för mkt, frustration! Men det var riktigt kul och framförallt längesen jag körde intervaller på bana och för mig som inte är någon löpare så är det bra teknikträning . . .

Passet slutade på 1,5 timme och passade även på att springa på lite på tillbaka vägen för att få känna på lite högre fart och det kändes fräscht. Men men egentligen var det ju ett riktigt jippopass men som tillslut gav bra träning ändå.

Resten av dagen spenderades med massa lekar, finmiddag och massa gott umgänge, en skön energiboost helt enkelt. Idag har jag varit ute och sprungit ett lättare pass nu på morgonen och stretchat en del för att sträcka ut den småstela baksidan lår sedan gårdagen. Blir nu kvar här uppe i Hälsingland över dagen innan jag imorgon återigen styr kosan söderut.

Ha en fin dag allesammans!