Inte så sexigt.


Puder och sol, förhoppningsvis är det en verklighet inom kort.
 
 Ja att vara skidåkare i dessa dagar är ju inte speciellt sexigt, om det någonsin kan vara sexigt? alltså träningsmässigt är det ju ingen fara, ja menar att träna funkar kanon och så länge man kan träna utan problem så är det ju lugnt. Men ja menar, fan hur kul är det nu egentligen om man tänker efter, snöabstinensen är total, ta Bengt Frithiofssons vinberoende i morgonsoffan på tv4 med gånger 10 så får man nog ungefär samma abstinens.
 
Tänk på minusgrader, snö och nypistade spår och jämför det med det traglet man håller på med dag in och dag ut just nu, slirandes med ett par utslitna rullskidor kring någon stackars överbliven vägskrutt här och där i mörkret samtidigt som man fryser arslet av sig och stavspetsarna slinter likt näbben på någon stackars ensam tragisk hackspett som försöker hacka sig in i en pansarvagn i den sibiriska midvintern för lite värme och skydd, ungefär så kul och sexigt är det ju faktiskt nu om man tänker efter, och fine, för mig känns det faktiskt inte som något problem, man har liksom vant sig nu efter en höst med stormvindar och nordtropiska hällregn likt niagarafallen, men när man väl tänker efter och jämför mot den vintern som är i antågande så kan man faktisk inte allt annat än längta litegrann,.
 
Men än så länge har ju inte kung bore dykt upp med sina gigantiska puderdumpar och kylgrader, så det är bara att hålla fokus och köra på, fortsätta sladda runt och köra intervaller på asfaltsblandad is som bambi på styltor, eller varför inte köra lite elghufs som någon smart norrman kommit på, och som faktiskt är bra och jobbig träning men gör att man ser ut som en redbullspeedad stockholmskärring som är ute på powerwalk.
 
Om vi då ska kolla träningsmässigt så går det fint, jag har dragit ner träningen mängdmässigt och börjat öka upp vad gäller kvalitéts och intervallpass och just nu känns formen stabil, nedan ser ni träningen jag avverkat hitills under veckan, en vecka som är inriktad på att hitta form och som ska landa på ca 15 timmar . . .
 
Mån: Vila
Tis: Intervaller rullskidor klassikt 3x7 min / La1 + styrka
Ons: Rullskidor skejt, 1,30. / Jogg + ms/as
Tor: Intervaller rullskidor skejt, 3x8 minuter / Intervaller (sprintpass) klassiskt, 3x4 minuter + imp. / Fotboll 1,10
Fre: MTB 1,10
 
Det positiva under veckan är att fartpassen känts riktigt lovande och förhoppningsvis är det en känsla som kommer hålla i sig även under morgondagens testrace. Så det är bara att fortsätta och hålla fokus och träna på bra. Enligt yr.no så ska köldgraderna hålla i sig och eventuellt kan det även komma lite mer snö än det lilla florsockret som kom under gårdagens intervallpass, så min förhoppning är att göra skidpremiär på hemmaplan på någon närbelägen fotbollsplan den kommande veckan.
 
 
Förra årets premiär skedde ju på gräsytan uppe i ånnaboda, 3,5 timme distans resulterade i 122 varv.

 

Ren och skär kärlek

Nu kommer dom, fjällrävar och pingvinerna, nu blir det kallt som ett isbjörnsarsle, kärlek!
 
Hej gubbar och tanter, killar och tjejer, fula och snygga, unga och gamla, nu börjar man äntligen vakna till liv igen. Under gårdagen (lördag) hade vi hemmaläger här i hyttan där vi utnyttjade Kilsbergens fina och kuperade terräng tillfullo och avverkade 2 fina pass, 2 pass som för mig var de sista för träningsveckan, dock var jag extremt sugen att delta på grannklubben KIFs "utmaningsdag" under söndagen, men ibland får man plocka upp huvudet som man oftast har under armen och sätta det på rätt plats och försöka tänkta klart, förhoppningsvis tänkte jag helt rätt och satte stopp för träningsveckan under lördagen med en rejält sliten kropp. Veckan ser ni nedan . . . 
 
MÅN: Löpning distans med stavar 3,05/ Jogg + Maxstyrka ( 7 övningar x 3) + AS 30x40/20 (1,10)
TIS: Rullskidor klassiskt distans 2,00/ Snabbhet/spänst/explosivitet ( a2, 1,45)
ONS: MTB 1,20 + Jogg+ AS 60x40/20 (1,30)
TOR: Elghufsintervaller 20x70/20 (1,30) + Rullskidor distans klassiskt 2,00
FRE: Löpning distans 1,45/ Jogg + Maxstyrka ( 7 övningar x 3) + AS 30x40/20 (1,10)
Lör: Crosspass, rullskidor+löpning 2,5 timme / Elghufsintervaller, 4 stycken av olika längd a3 tid 0,25 (1,30)
 
 
Denna vecka som för mig på något vis sätter punkt för sommar och höstträningen, då det var en av de sista, iaf i mina ögon, tuffa träningsveckorna. Veckan som flutit på fint och som gett mig ett bra kvitto på att jag ligger till bra och stabilt träningsmässigt, hur det sedan ligger till tävlingsmässigt är ju en helt annan sak, visst jag skulle ju kunna sitta här och snacka om hur livsfarlig jag kommer bli i vinter och hur bra jag kommer åka, men efter att ha dominerat nedre delen av resultatlistan de senaste säsongerna så kanske det är bäst att hålla käft, men jag ligger i bra fas träningsmässigt och som vanligt tror jag på mig själv, vem ska annars göra det? och de kommande veckorna som är kvar till säsongen kommer iaf för min del handla om att försöka förbereda mig så gott som det går för premiären i Bruksvallarna.
 
Jag kommer nu börja släppa upp träningen så smått och försöka få fläsket att infinna sig i någon slags form, detta genom lite mindre träning men med mer korta och hårda pass i form av intervaller och testrace, något som iaf kommer genomsyra de 2 kommande träningsveckorna.
 
Mentalt är det skönt att ha klarat av denna vecka då gud har pissat på en hela veckan iform av hällregn varenda pass och moder jord har belönat en med stenhård asfalt och slajmiga löv över halva vägbanan. Och nu när Kung Bore ser ut att anlända med snorkyla och en dump av det vita pudret så stiger ju motivationen.
 
Det som händer just nu är att jag vilat under söndagen och kommer göra likadant under måndagen för att sedan dra igång maskineriet under tisdagen. Förhoppningsvis är jag kroppsligt på tårna och redo för hårdkörning då, nu äre bara å gasa.
 

 

 
Ha de gött folket så hörs vi.Tack för mig. / Mvh närkes svar på Ranelid och Sixten Jerneberg i en och samma person.