Äntligen hemma!Visst, Spanien är fint, men Sverige och Norden är finare och det som gäller.


Efter sammanlagt 8 dagar nere i Spanien så är man nu äntligen hemma i Sverige igen, äntligen hemma till den friska luften, den fina naturen, där man trivs som bäst helt enkelt.

Spanien är fint, inget snack om saken, men efter en vecka med ständig sol, torka och sand överallt så började man faktiskt längta hemåt den sista dagen och när vi landade på Örebro Airport inatt så var det skönt att vara hemma.

Jag kan kolla tillbaka på en fin vistelse och ett fint läger nere på Mallorca, jag har fått träna det jag planerat att träna och det har flutit på bra. Bergen har utnyttjats till det de är till för, hårdkörning, och jag har fått kicka igång sommarträningen rejält. Det blev en rejäl booost, såsom jag hoppades det skulle bli på förhand. De sista dagarna körde jag på hårt trots sliten kropp, en sliten kropp som idag ska få en vilodag.

Under måndagen så brände jag av ett ytterligare intervallpass löpning, intervallpass löpning som jag tror är väldigt nyttigt för mig. Jag körde 4x10 minuter tröskel på 10 graders lutning med 2 minuters vila emellan varje set. Ett mkt jobbigt men samtidigt väldigt bra pass. Igår blev det en kortare löptur samt stenhård styrka, 30x30/30 non stop ( dvs 30 minuter utan vila men med byte av övning var 30e sekund), även detta ett mkt jobbigt men bra pass, känns som att det stärker uthålligheten rejält.

Nu de första veckorna på barmarksäsongen så har jag fokuserat mkt på löpning och styrka samt mtb, nu är det dock på plats att plocka fram rullskidorna och låta de rulla rejält. Hitills har jag kunnat följa min plan fullt ut, jag tränar lite mindre men istället lite hårdare och fokuserar på bra återhämtning mellan passen. Nu ska jag packa upp träningsväskan!

Olidlig hetta

37 gradig hetta och sol i de spanska bergen igår.

Träningen rullar på och Mallorcatrippen börjar så smått gå mot sitt slut, 2 dagar kvar. Igår tog vi återigen en löptur upp i bergen mot Puig De Martin när de flesta spanjackerna låg och tog eftermiddagssiesta.

Det bjöds på strålande sol och en vädligt kvav och stark värme, vi var ute ca 2 timmar och i stigningen uppemot toppen så passades det på att köra lite fart vilket resulterade i ett löprace på 10 minuter med 195 i puls på toppen. Trots att benen är slitna finns det en hel del att kräma ut ur dom och det känns lovande. Innan löppasset hade vi även avverkat ett styrkepass med fokus på hållning 30x30/30.

Nu på morgonen ska jag ner och återigen köra ett intervallpass löpning, vi kör på den lilla tid som är kvar här och sedan ska kroppen få sin vila =)

SchleetetHej på er! Ja nu börjar det kännas i benen att det blivit mkt träning just för dom de senaste dagarna. I fredags drog vi som sagt iväg på ett cykelpass uppe i bergen ovanför Pollencia och vidare mot Cap Formenator och hem igen, en tur som tog ca 4,5 timmar i distansfart och med en hel del höjdmeter plockade. På hemvägen valde jag att släppa loss benen lite för mig själv då lille klene Anders väggat, så jag drog på en 15 minuters intervall upp mot bergstoppen som ni ser ovan. Kände mig rapp och pigg i benen och drog upp pulsen på 195 slag.

Igår avverkade jag ett hårt styrkepass i gymmet på morgonen, 45x40/20, vilket kändes lite småsegt men som efteråt var skönt att ha gjort. På eftermiddagen körde jag sedan ett intervallpass löpning, valde att köra på löpbandet inne i gymmet då utetemperaturen visade på ca 35 grader. Löpte 4x4 minutersintervaller med 3 minuters aktiv vila emellan, de 2 första intervallerna körde jag på rätt lätt lutning medans de 2a två gick på ca 8 graders lutning.

4 bra intervaller och en topppuls på 203.

Som sagt det börjar bli lite slitet nu men kommer köra på hårt ända fram till tisdag kväll då vi lämnar Mallorca.