Faaan, jävla oflyt hela tiin

29e Oktober gjorde jag skidpremiär uppe i Ånnaboda förra vintern, hoppas snön visar sig ännu tidigare i år.
 
Värmland. Skidtunneln och filmlegenden Pölsa, 2 av de bästa saker som detta landskap har producerat och i helgen ska jag besöka den förstnämnda pärlan. Det är nämligen dags för samling och läger för GIFs junior och seniortrupp vilket ska bli förbannat skoj, särskilt då man inte ser så mkt av fjunisarna nuförtiden när de är utflygda på diverse skidgymnasier å andra ställen.
 
Framförallt ska det bli fint att besöka tunneln igen, kanske inte så mkt för de sexiga betongväggarna eller massinvasionen av skidgalna lusekoftanovors ( ja jag snackar om norrmän) skull utan mer för själva skidåkningens del. Då jag inte stått på laggen sen i början av maj så ska det bli fint att känna lite på åkningen om det nu finns någon kvar eller om det blir att boka plats på Bamses skidskola och börja om från början. Troligtvis hinner man väl även med att smälla upp en och annan norsk skidåkare i betongen såsom sig bör under höstskidåkning i tunneln i trängseln, men förhoppningsvis är det inte allt för mkt folk och man kan få till ett par bra träningspass utan att behöva fundera på vart utvisningsbåset ligger.
 
Har tränat på fint senaste tiden, lite mindre och lite hårdare, men det är svårt att säga var formen ligger, man känner sig lite smått vilsen, lite som en ishockeyspelare i Leksand som precis gjort premiär i Elitserien, ibland undrar man vafan man håller på med helt enkelt och vill snabbt tillbaka till Allsvenskan där man hör hemma, eller som i mitt fall, träna mkt mkt mer än vad jag gör. Medans man ibland känner att man är på helt rätt väg, självklart gäller det ju dock ej leksingen som snart tar tåget tillbaka till hockeyns bakgård.
 
Påtal om fel och rätt väg så vill jag be om ursäkt till konferensgästerna uppe vid restaurangen i Ånnaboda i förmiddags, det var inte meningen att hulka upp frukosten fel väg i närheten av er men det blir lätt så när man tagit ut sig fullständigt. Förövrigt var det ett mkt bra pass, 3x7 min maxstakning nerifrån Hyttan.
 
Näe nu ska jag ner och valla lite skidor, tyvärr inga Madshus Redline som verkar vara ett hett ämne i tunneln, för ett par sådana äger inte jag, men är det någon som har 4-5 par över så kan ni höra av er.
 
När vi ändå snackar hett ämne så kan ni glida in på www.sthskicross.se för att få all info om säsongens absolut hetaste tävling, kolla även in videon nedan. Vi hörs gott folk. Er motionär i elitspåret - J.Hultin.