Supraintervaller 4x4

De senaste dagarna har känts stabila träningsmässigt och under torsdagen körde jag ett dubbelpass, återhämtningspass skejt + styrka. Igår så var jag uppe tidigt och körde ett intervallpass innan frukost som jag påbörjade 06:45, passet bestod av 4stycken 4 minuters intervaller i supraform dvs absolut max första minuten för att dra på sig mjölksyra och resten av intervallen i tröskelfart för att jobba med mjölksyra i kroppen.

På kvällen körde jag sedan återigen ett kort återhämtningspass. Bra tryck igår i grejerna och en helt annan känsla i skejt, idag kommer jag köra ett distanspass och styrkepass och imorgon kommer jag köra ett race. Nästa tävling härnäst är cupen i Ullricehamn och där passar söndagen mig väldigt bra medan lördagen kommer bli en rejäl utmaning.
Har så smått även börja fokusera träningen mot första söndagen i mars, mer stakning helt enkelt.

Skejtspecialist?

Äntligen så har man då tävlat igen och det i Tour de KIFs 3e? deltävling över 10 kilometer klassiskt uppe i ånnaboda. Känslan på loppet var ok, öppnade lite väl hårt och plockade in 30 sekunder på framförvarande på ca 2 kilometer, något som jag sedan fick lida lite över samt att jag blev lite för bekväm och blev liggandes kvar i rygg lite för länge innan jag återigen höjde tempot.

Resultatmässigt vet jag ännu inte hur det har gått men är jag topp 5 så får det vara ok, jag är helt enkelt inte bättre i klassisk skidåkning utan upplever snarare att det är ljusår i känsla och fart mellan min klassiska åkning och den i den fria stilen. Jag får inte ut allt jag kan i det klassiska utan jag hamnar i något mellantempo där det sedan säger stopp, jag tror det är mkt den tekniska biten och smådetaljer jag har kvar att jobba med tillskillnad mot den fria stilen där jag känner en helt annan trygghet i både fin teknik och tempo, jag kan helt enkelt ta ut mig på ett lättare sätt där.

I den klassiska tekniken upplever jag att jag inte får till eller använder min bålstyrka fullt ut i stakningen utan istället hamnar lätt i en passiv position där jag mest sliter på armarna, som iof är starka men inte kan hålla tryck hur länge som helst. Dessutom får jag inte fram höften tillräckligt i diagonal åkningen utan glider ut fint och stort men hittar inte tryck. Grejer som jag nöter på dagligen men som inte förändras över en natt.

 I fristilen däremot så har jag hittat en väldigt god teknik och där det mest är minimala detaljer som jag slipar på hela tiden. Men en fulländad tekniker blir man aldrig och det blir ingen utan det finns alltid små saker att öva på anser jag. Nu idag ska jag köra ett lättare skejtpass för att skölja ur kroppen efter gårdagen för att sedan ikväll köra styrka, däremellan så ska jag ha 4 skidlektioner, kanske borde köra en med mig själv när jag ändå är igång ;-)

Nytt samarbete


Kan med glädje presentera ytterligare en samarbetspartner i min långsiktiga satsning mot toppen inom skidsporten, det är företaget www.snowandmotion.se som har anslutit sig till skaran av företag som stöttar mig i min satsning, kul!

Annars så flyter träningen på smärtfritt och i måndags avverkade jag ett distanspass och ett styrkepass inriktat på explosivititet, igår ett a2 pass i den fria stilen och idag blir tävling. Det är 10 kilometer klassiskt som ska avverkas i Tour de kif.

En stor idrottsman.

Kristin%20Kaspersen%20och%20Nils%20Ekman%20tr%C3%A4nar%20f%C3%B6r%20Vasaloppet

Beundransvärt starkt kämpat av Nisse Ekman efter sin stroke, det är då man inser att man själv har det rätt lätt och bra . . . . .

Fettot är i rullning!


Äntligen har vi fått lite fart i kroppen igen, fläsket gungar, fartvinden blåser, skidorna glider, en härlig känsla har nu äntligen fått infinna sig efter att ha bombat av ett intervallpass, den känslan har jag saknat. Dessutom gick passet nästan enligt plan, nästan säger jag eftersom jag istället för 3 st 10 minutare körde 2x12,30 + 2x6+ 15 minuter a2 med impuls var 3e minut, det blev så helt enkelt eftersom det var jävligt jobbigt men samtidigt jääääävligt roligt så jag kunde inte låta bli att dunka på lite till.

Känslan var god och flowet fanns där, jag kände mig rapp och alert. Har ju som sagt fått ett rejält break nu under några veckor och det kanske var nyttigt , vem vet? Så med ny energi blickar vi framåt och kör på, dubbelpass idag med styrka och distans och race på onsdag i tour de kif, mumma!

Need for speed


Efter att inte ha kört ett fartpass eller någon slags träning över distansnivå sen sm för 1,5 vecka sen så ska jag idag äntligen sota ur maskineriet, det blev nämligen inget race för mig igår då jag inte kände mig 100%  och detta i kombination med noll fartträning så hade det troligtvis inte blivit en bra kombo.

Jag var dock uppe och kollade på loppet en kort stund och årets Kilsbergslopp bjöd få klockrent väder med strålande sol, bluebird och -10 grader, ren skidpornografi helt enkelt. Lite tråkigt dock att det är så få deltagare i de äldre klasserna, för det här loppet har potential att bli något stort. Desto roligare är det att se ungdomsklasserna som fullständigt proppar av talang och då särskilt från min egna klubb GIF, bra åkt allesammans.

Idag kommer jag köra 3 stycken 10 minuters intervaller för att verkligen under såpass långa intervaller ha möjlighet att komma in i fartåkningen och få ett floow i åkningen. Ny planering, ny omstart, nu blickar vi framåt.

Lycka till alla som kör det flyttade Wadköpingsloppet uppe i Grängesberg idag!