För fet för tävlingsdräkten?

Var min första tanke när jag imorse vaknade upp och fortfarande var proppmätt efter gårdagens julbord, men eftersom planeringen i träningsdagboken var perfekt tajmad så stod det 3 timmars klassisk skidåkning på schemat. Så glad och tjock som en nyfödd valross gick jag ner till källaren, slängde in ett par skidor i fodralet och drog upp till Ånnaboda och dess långspår. Väl där så var det bara att knäppa på sig laggen och glida iväg,och som tur är så är de första 1,5 kilometerna på spåret utför vilket var perfekt för att testa min nya runda kroppsform, fartrekord sattes det vill jag lova . . . . .

3 timmar fin skidåkning uppe i Kilsbergen har jag alltså genomfört idag, förhållandena var som valigt top notch och det var nyspårat , -9 , lite sol och massa folk ute i spåren. Åkte turen Gårdsjön- Tomasboda- Lisselängen- Skrikarboda- Lisselängen- Ånnaboda-Rysstorget-Ånnaboda, åkningen kändes bra idag och jag hade extremt lätt att få fast skidorna uppför vilket var skönt, å den största delen av passet gick i ett lugn och fint tempo. Hängde även på vasaloppsstjärnan från KIF one96 ett tag, så då blev det en lite högre fart ett tag men det kändes även det bara bra å lugnt å fint . Tror kroppen har mått bra av att jag har släppt lite på träningen de senaste dagarna då jag känner mig piggare och piggare . . . .

Imorrn blir det en långtur med GIF till skogs och sedan lite löpning och styrka på eftermiddagen, se you then!

/ JH

TomteRace!


8 Kilometer tomterace gick kanon, maxpuls 204 och snittpuls 193, mkt bra start på en fin Julafton.
Nu ska här ätas :)

God jul och gott nytt år önskar jag er kära läsare

"Vafan är det där för jävla stolpskott, var är Arne Weise"Ja nu är det fasen nära, dagen då man äter sig lika mätt som Anna Book i en godisaffär, när man blir lika exalterad över ett par klappar som Carl-jan Grankvist blir över champagne ,när man äter lika mkt chokladpraliner som Kikki Danielsson äter falukorvar, för att sedan framåt kvällen rulla sig i säng likt vårtsvinet Pumba.

För att förbereda mig inför detta så var jag idag ute och skidade på som vanligt, 2 timmar distans med lite fartinslag för att väcka igång kroppen litegranna inför morgondagens testrace, testrace!?!?!? Ja testrace på självaste julafton ska det bli, det är en gammal tradition och såna flyttar man inte på, 7,5 km skejt är det som gäller och jag hoppas Kung Bore bjuder på lite mildare väder.

Dagens pass var dock helt okey temperaturmässigt då det bara var -12 och lite lätt pudersnö i luften, kroppen kändes ok , men till en början funderade jag på vad jag höll på med egentligen, det var en sån där dag då inget funkade, pjäxor satt fel, fel handskar, skidorna slant, dåligt glid, kroppen var trött, huvudet ville annat, men som tur så varade detta bara i 15 minuter, resten av passet gick kanon.Vill önska er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR, nu ska här bakas det sista innan det blir att ladda det sista, och givetvis får ni läsare en uppdatering innan julmaten imorgon :)

Kallt som ett isbjörnsarsle

Kylan fortsätter och kung bore håller ett härligt stenhårt grepp om landet. Folk gnäller och fryser, men varför gnälla när det äntligen är riktig vinter, fan det är bara att klä på sig en t-shirt extra, dra sig ut till spåret och rocka loss som vanligt. Läste en bra intervju med äventyraren Skinnarmo i DN idag och håller med han i det han säger, va glad över en riktig vinter.

Så med ett stort smile så drog jag upp till skidspåret och avverkade dagens pass, ett exakt likadant pass som jag bombade av i måndags. 45 minuter a2 med 2 varv impulser och 45 minuter nedvarvning, allt detta på ett par skejtskidor. Kroppen kändes bra och jag kunde pumpa på bra i nattens fallna pudersnö. Låg på rätt hög puls även idag i det bistra föret ,186 som max och det kändes bra. Även putte k var där och hasade runt . . .

Resten av dagen går i vilans tempo och jag ska ge pepparkaksdegen som jag satte igår en rejäl omgång. Imorrn blir det återigen lugn träning innan jag på självaste julafton traditionsenligt ska bränna av ett testrace.

God jul för sjutton

Skidsverige, släng er i väggen!Inte för att vara kaxig, skryta eller vara tjatig, även fast jag är det ;) så var det helt ok att vara skidåkare idag . . ...

Körde ett bra 2 timmarspass uppe i Kilsbergen, Sveriges skidområde nr1 om ni frågar mig , ute på de nypistade långspåren, 3 stycken nypistade klassiska spår, sol och helt ensam, kan det bli bättre? Var dock lite kallt, -19 så man fick klä sig som en alien, men vad gör det.

Ikväll blir det skejt med klubben!

Goa gubbar!

Fin dag på jobbet, 2 sköna träningspass som gick lekande lätt och satt som en knäck så här i juletider. Dåligt med bloggande idag dock, men eftersom ni fick 3 heta inlägg igår så tänkte jag att ni skulle klara er utan mig ett tag.

Förmiddagens pass var ett riktigt bra genomfört a2 pass skejt, åkte då 45 minuter på kanonsnöspåret och fick till en bra åkning, tekniken satt där den bör och kunde rätt så enkelt forcera backarna utan någon större ansträngning tyckte jag, det kändes som att jag gick på i promenadfart helt enkelt även fast jag bombade på rätt friskt, visade sig senare när jag kollade på pulsfilen att jag legat och pendlat mellan 180-190 i puls utan någon större ansträgning. Ser detta som ett gott tecken och hoppas att formen nu har kommit så smått i form av en för tidig julklapp

 Efter mina 45 minuter så dunkade jag av 2 stycken 2,5 km varv där jag blandade att gå på skidor med att explodera i impulser var 150e meter, kändes även dom bra. Avslutade det hela med att slänga på mig skräpskidorna och glida hem ner till hyttan , vilket tog 14 minuter, avverkade även rallybacken utför vilket resulterad i 66 fina km/h, jävlar vad jag fick trampa i kurvan rent ut sagt. Ett riktigt gött pass!

Nu på kvällen har jag varit ute och sprungit i ca 20 minuter innan jag nu har fräst av ett styrkepass, 20x40/20 + en rad explosiva skivstångsövningar. Bra pass.

Imorrn blir det ett längre klassiskt pass och ett lättare skejtpass på kvällen, jag antar att vi syns och hörs då . . . .

Arrivederchi!

Små små små detaljerDagens pass uppe i ett vitt vackert och snöbeklätt landskap uppe i Kilsbergen var ett jävligt fint pass för både knopp och kropp, körde 2,5 timme lugn klassisk åkning på kanonsnöpåret , dels för att nöta teknik på top notch spår och dels hålla syrran sällskap när hon körde testrace. Fokuserade mkt på att nöta diagonalteknik uppför då den är, jag vill inte säga dålig för det är den inte, men lite sämre än stakningen och stakning med frånskjut. När jag får bra tryck och längd på steget i diagonalen så går det fort, ibland riktigt fort, men tyvärr sker detta för sällan, så nu i början av vintern har jag lagt mkt tryck på att få diagonalen att bli bättre.

Och efter att ha nött ett par veckor så är det nu små detaljer jag försöker förändra, dels att blir rörligare och få fram höftpartiet mer och sen dels att även bli lite rörligare i axelpartiet. Åkte idag ett 30 tal gånger uppför en fin stigning på kanonsnöspåret och slipade på just detta, försökte hitta feeelingen och åkte även utan stavar ett flertal gånger. Det är små små detaljer det handlar om som är ack så viktiga för att få till en bra helhet. Kroppen känns okej efter min korta sjukdomsperiod och imorgon så ska jag blanda in lite fart i det hela.

Ett a2 pass skejt på förmiddagen och löpning å styrka på eftermiddagen, å sen rullar det bara på.

Ser det ut såhär i himlen?
Då kan jag dö lycklig, rapport ikväll!

Kräksnö upp till taknockenTjena! Gårdagens filmsnutt gick lite segt att få upp, därför publicerar jag den här igen. Är inte så mkt att se egentligen men känslan när man gled fram i ett orört vinterlandskap i det djupa pudret var inte och leka med.

Nu på morgonen har jag värmt upp inför dagens träningspass med att skotta en hel del efter nattens snöande, ca 1dm har det kommit och det ska fortsätta snöa till ikväll, blir nice detta. Planen nu är att sticka ut på ett fint långpass på kilsbergsspåret i den klassiska stilen, ska bli intressant att testa spåret och dess fina åkbackar och långa myrpartier. Räknar med att få spåra, men vad gör det, det ger bra träning och vintern är här, så jag klagar inte . . . .

Klagande var det dock för någon dag sen på inlägget "Vill ni ha snö? åk söderut!" där någon stackars läsare har varit modig nog att skriva ett par rader med samma mognadsnivå som en 10 åring. Jag vet själv att jag skriver på ett lite utmanande sätt, jag säger vad jag tycker helt enkelt, utan omvägar eller filter och vet att det kan få lite konsekvenser i form av bittra läsare som inte kan förstå hur jag kan säga något så fräckt eller dumt, som jag kanske gör när jag säger vad jag tycker, det är lugnt för mig, det räknar jag med.

 Är det jag skriver idiotiskt, ja skit i och läsa skiten då, svårare än så är det inte :).

 Men fascinerande är det hur folk kan klaga ibland  . . . .så därför tänkte jag hylla er bittra och klagande läsare med en låt, som kanske får era problem att försvinna, som gör att ni glömmer bort era förjävliga liv och dom dåliga bloggarna som ni måste klaga på ett tag för att själva må bättre, släpp sargen och kom in i matchen, lev livet medans ni gör det, det är ju jul för fan !

Givetvis ser jag humorn i kommentarerna oxå, hoppas även att ni gör det i inläggen :)
Sådärja, nu sticker jag ut på långpass, lever livet och har det bra, gör det du med, ciao, ha en fin jul!

/ JH