109 kanske inte så sexigt!

Men vafan det skiter jag fullständigt i, någon måste ju vara det, det var kul idag, kul att vara tillbaka i tävlingsspåret och kul att kränga på sig tävlingsdräkten som faktiskt gick oväntat smidigt trots en valrossformad kropp. Nu är första racet gjort och det kommer bara gå bättre och bättre . . . . .

Resultatmässigt var det väl som sagt lite åt skogen idag, men jag är nöjd ändå, nöjd med att under vissa perioder av banan kändes bra och jag hade ett bra tryck under vissa stavtag för att vara mig, sen att jag pumpade puder och slirade loss likt en rullatorkärring på ett löparband i vissa backar det får jag ta, det hör liksom till det första racet och så även andningstekniken likt en guldfisk.

 Trycket finns där som sagt under vissa glimtar, nu gäller det bara att hitta det under ett helt lopp ochså, men det kommer det kommer. Sen får vi se om det tar några race eller 10 år, men jag har inte bråttom. Karriärens längsta försäsong är slut iaf, gott de!

Annars så bjuder ju Åsarna på riktigt fina banor och fina tävlingar, men så mkt mer är det väl inte, hålan är hyfsat död så att säga =) Nu blir det lite slappande och sedan en löptur ikväll inför morgondagens 15 km klassiskt, på´t igen bara!

Mål/tankar om helgen


Sitter just nu i bilen upp till Åsarna där den skandinaviska cupen kommer gå av stapeln i helgen, ser ut att på förhand bli riktigt fina tävlingar med fullpackade klasser och tuffa och fina banor. Detta är ju en av säsongens största tävlingar och att då göra tävlingspremiär den här helgen känns lite smått bissart, men det är bara att gilla läget och bomba på.

Mina egna förväntningar på helgen är helt enkelt att få till 2 bra lopp som jag själv kan vara nöjd med, efter en riktigt dålig fjolårssäsong och med noll tävlingar i bagaget så har jag inga som helst resultatförväntningar, 2 bra lopp som jag själv kan vara nöjd med oavsett resultatlistan, thats it.

Jag brukar aldrig vara bra tidigt på säsongen och behöver oftast ett par race för att komma igång, så det viktigaste med den här helgen är att få tävla, att få se hur långt upp eller ner man har upp eller ner till konkurrenterna inför kommande säsonger. Kul ska det bli och som alltid är det fullt ös som gäller, nu släpper vi spärrarna och har kul!

Positivt testrace


Efter att under tisdagen äntligen entrat konstsnöspåret så har det sedan dess snurrats en del varv där, i tisdags kväll körde jag som sagt 3 timmar skejt i ett sugande före där jag nötte teknik och åkkänsla. Igår morse körde jag sedan ett kort pass skidor på 45 minuter för att skölja igenom kroppen samt stretcha lite inför kvällens testrace, ett testrace som blev något utöver det vanliga.

På stenhårda och fina spår samlades en hel del skidåkare igår kväll för sparra lite mot varandra och få ett bra race, uppslutningen var rejäl och jag tror att vi sammanlagt var ca 20 åkare som strax efter 18 drog iväg på 10 kilometer klassisk åkning masstart. En imponerande mängd åkare för att vara träningsrace faktiskt!

10 varv avverkades på den mkt lättkuperade slingan och en hel del valde att gå ovallat eller på skejtskidor som man tjänade på, jag valde dock att gå på klisterskidor för att få med lite benträning inför Åsarna i helgen som säkerligen bjuder på mkt hårdare kupering dessutom är jag nog för klen för stakning ;), detta var inte optimalt för kvällen men skitsamma bra träning blev det iaf.

För egen del så kändes loppet bra och kontrollerat, jag valde att gå ut rätt lugnt och sedan försöka åka stort och hålla en jämn fart loppet igenom vilket jag lyckades rätt bra med. Målet var att få en halvhård genomkörare samt att orka hålla tröskelfart loppet igenom utan att slita allt för mkt, eftersom jag inte tävlat i år så var det de primära målet´, att orka ända in i mål helt enkelt. De sista hundra metrarna smällde jag dock till med maxfart och kroppen svarade helt okey vilket kändes skönt.

Resultat har jag ingen aning om men huvudsaken var att det blev en bra genomkörare, vill passa på att tacka alla deltagare och övrigt folk som gjorde detta till en kongeökt. Riktigt kul dessutom att se så mkt skidåkare som snurrat på slingan de senaste dagarna, det rent av kryllar av folk på spåret hela tiden. Är dessutom en hel del vasaloppsmotionärer vilket man ofta kan se på den lite bristfälliga tekniken, men lugn bara lugn för det finns en lösning. Gå in på www.storstenshojden.se och boka en lektion =)

Nå blir det langrenn!


Det känns skönt att nu kunna åka skidor, och det på någonting man själv varit med och jobbat för vilket gör det hela ännu lite roligare. Ikväll öppnar vi på Storstenshöjden äntligen en slinga på 1200 meter! Efter min vilodag igår så blir det idag ett lugnt och långt 3 timmarspass på slingan för att återigen nöta in teknik och känsla, var ju faktiskt ett tag sedan man åkte lagg sorgligt nog. Imorrn blir det sedan testrace, inte många dagar kvar tills Åsarna heller, jag ska åka tills jag dör.

Smörj dragbanan!
Hej på er! Ytterliggare 2 dagar har passerat, fina dagar fyllda av jobb och träning, men det känns bra på alla plan just nu och det är fint att vintern äntligen har kommit, iaf i konstgjord form;) Efter att ha tränat på hårt i ett par veckor och nu de senaste dagarna kört dubbelpass + jobb så unnade jag mig idag  en vilodag. Det tuffa fysiska jobbet + träning de senaste dagarna har gjort att kroppen fått sig en omgång och nu ska jag toppa upp det hela med lite fart och lättare pass, ska bli intressant att se hur formen artar sig.

Fullt fokus mot nästa helgs skandinaviska cup är det som gäller.