Hard times come again no more


Dagens långpass är nu finito, 2,5 timmes schteekig klassisk åkning + 30 minuter löpning och det känns bättre och bättre för varje träningspass vilket är positivt. Åkte igenom Wadköpingsloppsbanan förutom den sista delen och det var fina spår och lite folk, valde att staka 1 timme för att ge överkroppen en liten smäll.

Helt RÅ! - 10 å nypistat , det kan inte bli så mkt bättre förhållanden när man ska avverka kvalitativ träning. Passet blev följande, 1 timme skejt + 45 minuter löpning + allmänstyrka/maxstyrka 45 minuter och det kändes bättre än senaste passet vilket var positivt . . .

Givetvis blev det sedan att slå sig ner framför VM sändningarna och de svenska resultaten blev ju helt okey, men mkt vill ha mera och det var synd att det inte blev någon medalj för damerna, lite mer taktisk och tuff åkning tror jag hade resulterat i detta men det är lätt att säga när man sitter på sidan. Men Björgen hade nog ingen rått på ändå utan hon var i mina ögon lika outstanding som Hellner på herrsidan , han var Helt RÅ! En bra start för Sverige . . . .

Imorrn blir det långpass och jobb.

/ JH

Holmenkollens största stjärna redan borta

Hallå, det var ett tag sen, jag har helt enkelt haft häcken full de senaste 2 dagarna. Tidig träning i Tisdags morse följt av jobb 12-20 och igår var det jobb 8.30 - 16 som gällde följt av träning och skidlektion, men men jag har det hellre så här än att gå runt och inte göra någonting.

Under förmiddagen igår så satt jag på Scandic Grand Hotel i centrala Örebro och hade en 3 timmar lång cykelutbildning med cykelmärket och vintersportsmärket Scott, vi gick igenom deras nya sortiment inför säsongen och det var riktigt läckra cyklar som visades, att man sedan fick med sig ett litet presentkit innehållandes hjälm och rygga för 2 000 spänn satt ju inte helt fel. Blev riktigt sugen på att investera i en ny träningshoj då min gamla trotjänare från biltemas kvalitetshörna 2002 börjar tappa stinget, en http://www.scott-sports.com/us_en/product/10024/55456/217937 skulle inte sitta helt fel framåt maj.

Annars var det som sagt skidlektion och jobb igår, på jobbet flyter det på riktigt bra, men det är högt tryck nu inför vasan och det säljs skidpaket och valla som aldrig förr, kul men samtidigt lite stressigt. Igår kväll hade jag som sagt den sista av 12 skidlektioner uppe i Ånnaboda, det gick bra trots lite småkalla temperaturer på -15 men efter helgens härdning uppe i sveg så kändes det som rena rama värmeböljan. Min egen träning börjar så smått komma igång och det känns ok, framförallt känns det riktigt skönt att kunna träna igen.

I måndags var det som sagt dubbelpass ( a1+ styrka) , i tisdags ett kortare a2 pass löpning och igår ett lättare klassiskt pass, nu framåt helgen ska jag försöka öka träningen lite då jag har mindre jobb att göra, dubbelpass idag + långpass imorgon bitti. På Lördag blir det 1 styrkepass + a1 och sedan dubbelpass på Söndag, under Måndag så ska jag sedan föra in lite fart i min träning och det ska bli skönt att sota ur systemet lite. Men vi skyndar långsamt!

Så dubbelpass idag + VM, kan ju inte bli bättre, synd bara att VMs största stjärna Phillip Boit har lämnat skutan  . . . .Nu ska det tränas, ciao!

En rivstart på morgonen!

Blev en fin och härlig morgon, upp ur sängen på med löparskorna och ut i solen och den -12 gradiga luften. 45 minuter a2 tempo senare så var jag åter hemma och kunde avnjuta en stor och härlig frukost i lugn och ro, och nu sitter jag här och ska snart dra iväg till jobbet och sälja lite lagg. En smått perfekt morgon som fyller en med energi och glädje. . . .

Anledningen till löppasset istället för skejtpass som jag skrev igår var helt enkelt en liten felläsning i träningsschemat, det gäller att komma igång med träningen på ett bra sätt nu men samtidigt inte dunka på för hårt i början då det är lätt hänt att man drar på sig nya sjukdomar då, skynda långsamt även fast det inte är särskilt roligt.

Tävlingsmässigt så ser det tyvärr lite lugn ut nu framöver, jag hade som sagt planen att köra skejtvasan under vasaloppsveckan, den får jag dock lägga ner då kroppen är långt ifrån bra och sjukdomen har tagit hårdare än vad jag trodde. Det är lite frustrerande just för tillfället då jag tycker att jag bara tränar på utan någon tävling den närmaste tiden, för jag vill ju så hemskt gärna tävla och få med mig något av den här skitsäsongen.

Men samtidigt vet jag att det kommer tävlingar framöver, så det är bara att träna på och vara fokuserad och se till att vara på topp när chansen kommer. Grönklitt, Valbergsrännet och Fjälltopp är ju bara en liten del av den stora tävlingskakan som finns kvar, dessa tävlingar ser jag framemot så det är bara att bomba på.

/ JH

Kom tillbaks, denna världen är så underbar!

Det är så skönt, så skönt att fullkomligt tömma kroppen på energi, att träna,sova,äta och vara tillbaka i rutinerna, har ju redan konstaterat att det är en drog det här, en stark jävel som jag behöver för att funka. Och efter en kortare sjukdomsperiod blandat med lite andra uppdrag och lättare träning så drog jag idag igång träningen på riktigt igen, och det var så nice!

I Förmiddags drog jag på mig de klassiska laggen och avverkade 2 timmar fin distans, turen blev denna Ånnaboda- Tomasboda - Karthällemossen - Gårdsjökorset- Halvvägs till Tomasboda- Ånnaboda- Konstsnön x2 - Hällsjön- Ånnaboda. Passet gick rätt dåligt måste jag erkänna och febern har nog tagit hårdare än vad jag trodde, i ca 45 minuter gick det helt okey men sedan var det godnatt. Diagonalåkningen funkade dock bra hela passet och det känns som att den lilla extra träningen på just det området har gett effekt, men annars kände jag mig otroligt dålig och vek men sken som en sol ändå.

Dagens 2a pass blev ett hårt styrkepass, 30 minuter allmänstyrka + 15 minuter hållning, bombade på rejält och vart sådär härligt vek och darrig i armarna efteråt, och nu sitter man här lika glad och salig som en flock nunnor vid jesu grav.

Imorrn är det ett skejtpass på morgonen som gäller och sedan lite jobb, det rullar på, ha en fin kväll gott folk!
/ JH

Kärlek

Garphyttans IF - Örebro Läns skidförbund, grymma prestationer i helgen!
Imorrn blir det långpass i solen, skönt att bomba igång träningen igen, mjaaaau . . . .