Sprintkraschboombang!


 A final H21 Tour de Mösseberg 100 meter sprint 2011

Fin dag i Touren!

Gookväll folket!

En fin dag i Falköping går nu mot sitt slut och resultatmässigt har det gått helt okey vilket känns skönt, dessutom har det varit väldigt roliga tävlingar och riktigt bra drag på GIF ligan här nere. 2 deltävlingar av 4 har nu avverkats, dagens 2 deltävlingar har varit mer av det explosiva och tekniska slaget, men ack så sköna.
Drar en kort lite resumé här nedan  . . .

100 meter sprint

Torgsprinten gick för egen del okey, valde att köra utan fäste i kvalet men tog mig vidare till final. Väl i finalen så valde jag att köra med fäste och springa igång, kändes både snabbare i själva starten men oxå skönare då man växlade över till stakning och fick bättre tryck och höjd i denna eftersom man redan hade farten uppe. I kvalet låg jag kvar i stressstakningen som man använder i starten , under hela loppet och det blev en del dåliga träffar och kass teknik. I finalen slutade jag 3a på en väldigt tight fotofinish men fick till en dålig avslutning och mer eller mindre kraschade över linjen istället för att fälla mig ( klipp kommer). Vann gjorde den suveräne Emil Svensson från Skövde.

Skicross 1000 meter

En rolig men samtidigt väldigt isig bana var det som gällde nu på kvällen, och eftersom vi gick ut sist och fick vänta i 3 timmar så var det en hel del åkare som hunnit åka innan och som gjorde banan väldigt svårbemästrad. Gjorde ett rätt dåligt lopp inklusive krasch och flög mest runt som isprinsessa på en hockeymatch, men lyckades kämpa på och drog tillslut det längsta strået och kunder inkassera en sällsynt seger, kul!

Imorgon väntar lite mer normala tävlingar med 7,5 km klassisk skidåkning och ett race uppför slalombacken, hörs då!

Racetime!


Bilder lånade från http://www.tourdemosseberg.blogg.se/

Nu är det dags att tagga till , 11:20:20 går startskottet och 10 sekunder senare är man förhoppningsvis imål, lets go!

Tävlingarna kan ni följa på bloggadressen ovan.

Lets go Boltztyle!

Bancheck!

Sweet utsikt från boendet

Framme i Falköping, nyss checkat banan, käkat middag och inkvarterat oss vid boendet. Rätt så fint ställe och verkar bli en fin helg.

Banan var även den en exotisk upplevelse, en 150 metersbädd med 4 spår och ca 1 meter djup, lite ojämn men såg riktigt nice ut. I nuläget känns det som att det blir skejtskidor som gäller då man verkar tjäna för lite i starten på fäste kontra glidet mot mål, men vi får se.

/ JH

Tour de skis svenska motsvarighet!


Gooooodmorgon svenska folket! Hoppas ni har det bra därute i stugorna nu när helgen närmar sig med stormsteg. Helgen är på G ja och det är inte vilken helg som helst, utan det är en helg som kommer vara fullproppad med tävlingar och annat roligt.

Åker nämligen idag ner till Falköping för att under helgen delta i Tour De Mösseberg, 4 tävlingar på 2 dagar är det som gäller under helgen i Falköpingsterrängen och det ska bli riktigt roligt. Roligt är det även att GIF har med en rätt så stor trupp ner, så det blir säkerligen bra drag runt tävlingarna!

Detta är en tävling som jag aldrig åkt förut och som först i år fixat en seniorklass, så det blir lite spännande att komma till en ny tävlingsplats och terräng, annars brukar man ju veta exakt hur det ser ut redan på förhand när man åker iväg till en tävling, men inte i detta fallet. Så det blir riktigt roligt och roliga blir nog även de 4 etapperna som ska avverkas . . . .

Etapp 1 Består av 100 meter sprint på torget i centrala Falköping, en tävlingsform som jag inte testat på tidigare men som ska bli väldigt intressant att köra, tror jag kan åka rätt så starkt här då det är mkt explosivitet som krävs.

Etapp 2 Här är det 1000 meter skicross som gäller, säkerligen en kanonetapp då de flesta skicrossarna brukar vara utmanande och spännande

Etapp 3 7,5 km "vanlig" klassisk skidåkning är det som står på schemat, mer likt den traditionella tävlingsskidåkningen men lite kortare, så det gäller att vara alert från start.

Etapp 4 " Final Climb" 600 meter ( 75) höjdmeter uppför slalombacken, blir en fin kamp mot mjölksyran de sista metrarna.

En lite annorlunda helg med lite annorlunda tävlingar står alltså runt hörnet, förhoppningsvis svarar kroppen bra men resultatet är inte så viktigt, den här helgen ska jag ha jävligt roligt och köra tills jag spyr, så får vi se sen vad resultatet blir.

Nu är det dags att packa å valla å ge sig av, vi hörs av gott folk!

Top notch skaråkning!Hej! Efter en fin men tuff gårdag med dubbla träningspass och en lång skidlektion så vaknade man upp tidigt imorse och var lite småseg i kroppen. Intervallpasset igår genomfördes smärtfritt och likaså skidlektionen, intervallpasset höll jag bra och hög fart igenom och körde lite olika intervaller b.la 10/20 och 15/15, fick ihop 25 minuter effektiv tid vilket är lagom och inte allt för nedbrytande. Vilket är bra nu när det är säsong och man prioriterar överskott . . . .

Skidlektion var återigen en höjdare och de jag tar hand om verkar lära sig en hel del och lyssnar på det jag säger, vilket är positivt så man slipper få några reklamationer ;) Under morgonen har jag varit uppe i de blå bergen och skejtat runt, körde ett kombinerat löp och fristilspass i a1 fart på 1,5 timme, det bjöds även på läcker skaråkning och härligt fågelkvitter trots att det bara är Januari, freesh! Passet kändes okey och det var skönt att löpa ur benen lite.

Ikväll blir det kortare klassiskt pass med lite styrkestaksövningar och lite annat smått och gott, för att sedan som grädden på moset återigen ha en skidlektion, trevligt värre!

/ JH

Back to basics.

Imorse vaknade man upp i sin egen säng här hemma, något förvirrad och tankspridd, jag har nog fortfarande inte förstått än att jag i nuläget bara har 1 ett ställe som jag kan kalla HEM. Efter så många år på annan ort så har Örebro och Garphyttan varit ett hem där man under några månader vilar upp sig och förbereder sig innan man drar iväg på nytt igen, till sitt hem nr 2, för en ny säsong eller nytt skolår. Men nu är det härifrån jag ska arbeta, träna och leva, det är här jag verkligen bor nu, känns lite ovanligt faktiskt . . . .

Det här känns dock som en klockren nystart, både på den personliga nivån och den skidåkarmässiga nivån, det har inte funkat och jag har inte varit mig själv de senaste månaderna. Men nu vänder jag blad och börjar om från scratch, nya möjligheter och chanser har öppnat sig och allt är bara positivt, jag får mer tid med nära och kära här hemma, med min grymma klubb och andra sköna skidåkare i min närhet.

Skidåkarmässigt så börjar jag även om, man är aldrig bättre än sitt senaste resultat ( anledningen varför jag inte radar upp meriter här på sidan), jag är 7e bäst i Örebro län på 15 kilometer just nu, en position som jag gärna avancerar ifrån, men för att göra det krävs det att jag gör det som krävs av mig och det har jag inte lyckats med. Jag börjar om från noll, tankemässigt, kostmässigt, sömn, träningsplanering, osv, dessa saker som jag skött bra de senaste månaderna men uppenbarligen inte tillräckligt bra. Vad gäller träningsinsats så har jag jobbat på bra i flera år, det är det övriga pusslet som jag måste få på plats, och förhoppningen är då att en dag kunna åka fort i skidspåret, det får ta den tid tar men det är något jag strävar efter.

Efter att ha haft en grymt fin vår förra säsongen och en fin sommar så var det med stort självförtroende och förhoppning jag gick in i den säsongen med, sen dess har det tagit tvärstopp, frustrationen har vuxit i samma takt som jag mått sämre och sämre av att plugga då jag insett att det inte var något jag ville göra. Men nu glömmer vi det, börjar om och arbetar i nuet. Wadköpingsloppet är ett lopp framöver som jag vill försöka åka bra på, men framförallt ha roligt på, dit är mitt sikte ställt så nu är det hårt jobb som krävs.

Nu under morgonen har jag varit ute och kört ett kombinerat löp och styrkepass som inte hanns med igår kväll pga resan, 30 minuter löpning på glashala vägar + 30x 30/30 styrka bestod passet av och det kändes bra. I eftermiddag är det stakintervaller som står på schemat, kommer lägga en hel del träning på stakningen de närmaste veckorna nu när långloppen närmar sig, sen senare ikväll blir det ytterligare en skidlektion där jag ska vara skidinstruktör vilket är jävlig roligt.

Påtal om skidlektioner så har jag lagt till ytterligare en flik här ovan, kika än där vettja, det kanske kan vara något för just dig eller dina kompisar?

/ JH

"Pappa party"

Försvann väl samtidigt som en liten tjej med lika stort leende som bogvisiret på finlandsfärjan och som simmar fram och tillbaka i tempererade pooler för att sedan ta det lite lugnt i bubbelpoolen fick jerringpriset under gårdagens Idrottsgala.

Därmed har ni nog säkert förstått vad jag tycker och tyckte om hela grejen och till vilka priset skulle gått, tack för Stenmark och humorinslagen som iaf räddade upp en annars rätt så dålig idrottsgala. Dock så var gårdagskvällen riktigt trevlig då jag och lite andra skidåkaregrabbar hade lite tacobuffé och socialt umgänge som en fin liten avslutningsgrej på min vistelse här uppe i Falun. För efter att ha tagit beslut om att flytta hem till Örebro så har det mesta gått rätt så fort, under gårdagen reste jag upp till Falun och under dagen idag så har jag fixat det sista uppe vid Högskolan Dalarna, sagt upp lägenheten, samlat ihop lite grejer för att om åter några timmar vända söderut igen.

Det har gått fort, men med lite distans till beslutet så känns det faktiskt helt rätt, det ska bli skönt att komma hem till Sveriges finaste stad och träna å leva på hemmaplan. Hur framtiden ser ut är dock något som fortfarande är oklart, jag ska försöka ta tag i lite grejer som blivit liggande, b.la körkort och förhoppningsvis få ett jobb fram till sommaren. Även skidåkningsmässigt så känns det som en nystart, så allt känns just nu bara positivt.

Träningsmässigt så har jag under gårdagen haft en vilodag, ikväll så ska jag försöka hinna med ett styrkepass och lite lätt jogg. Imorgon så står dubbelpass på schemat, 1 a3 och 1 a1 + skidlektion. Under torsdagen blir det även då dubbelpass + skidlektion för att sen under fredagen resa ner till Falköping med övriga GIF truppen för att under helgen avverka 4 stycken race på två dagar.

Allt för nu!

/ JH

Beslutet är fattat.Tjosan tjosan!

 Ja gårdagens lopp var väl ingen större succe men inte heller helt fiaskoartat, det var ännu ett i raden av flera mellanmjölkslopp den här säsongen. Den duktige junioren Lucas Lennartsson vann med en lucka ner till oss andra och var en mkt värdig senare, han går från klarhet till klarhet och jag är väldigt imponerad, så grattis Lucas, du är värd all framgång. I spurten fick jag även stryk av stakmaskinen Erik Svensson från KIF, även där är jag riktigt imponerad och hade inte så mkt att sätta emot när han kom med högre fart bakifrån, jag gav upp rätt så direkt och visade prov på riktigt dålig inställning, riktigt dålig men samtidigt är det väl ett tecken som visar hur hela den här säsongen varit hittils. Ren och skär frustration blandat med uppgivenhet och besvikelse, efter förra säsongen som gick riktigt bra så hade jag satt upp liknande mål den här säsongen, men det har inte funkat, inte alls.

Men med facit i hand så borde jag inte ha befunnit mig i tävlingspåret den senaste månaden eller veckan , inte heller på startlinjen. Jag har varit där fysiskt och försökt prestera, men mentalt har jag haft det svårt att få till det, under loppen har jag försökt att så gott som det går att fokusera på det jag gör, men ändå har mina tankar flugit iväg och tänkt på andra saker, tankar och saker som jag trodde jag kunde förbise i tävlingsspåret men icke. Det är dock ingen ursäkt eller bortförklaringsgrej som försvarar, i mina ögon, de dåliga resultaten jag presterat. Absolut inte.

Nu är beslutet dock fattat och det känns skönt, det har varit ett beslut som växt fram under de senaste månaderna och jag har kommit till insikt. Jag kommer avsluta mina studier i Falun , och flytta hem, hem till Örebro. Till en början kändes Falun och studier som helt rätt för mig, men ju längre tiden har gått så har jag insett att det inte är det, jag har funderat fram och tillbaka under en längre tid och har haft det tufft mentalt, det har inte funkat. Men nu har jag bestämt mig och det kommer bli en bra nystart för mig, efter 6,5 års studier på annan ort så känns det helt rätt. Så numera kan jag kalla mig Örebroare på heltid . . . .

Veckan som kommer blir en rätt så lugn men ändå hård träningsvecka, formen känns fortfarande stigande och jag kommer köra på som vanligt med träningen. På Fredag så styr så jag och klubben söderut för att tävla i Tour De Mösseberg under helgen, 4 tävlingar på 2 dagar så det ska bli riktigt kul. Vill även passa på att tacka klubben och länet för 3 riktigt fina tävlingar under veckan som gått, riktigt härligt publikstöd och fina tävlingar, så tack.

Ha de fint folket så hörs vi!

/ JH