En fin vilodag här i Bruksvallarna


Har haft en fin och skön vilodag idag, och den har till största del tillbringats i soffan framför vinterstudion där de svenska framgångarna värmt gott. Dock så har det mest imponerande idag varit vårat västra grannland, jösses vilka jenter och gutter dom har, det blir en minst sagt spännande morgondag . . . .

Imorgon är det så dags att lämna fjällvärlden och Bruksvallarna efter 10 fina dagar, hoppas hinna med ett träningspass på morgonen innan bussen rullar söderut, men det får vi se imorrn. Har fått ett fint första avstamp mot tävlingssäsongen här i fjällbyn och med facit i hand så kände jag att jag gjorde rätt som stod över föregående helgs tävlingar. Istället för att stressa igång och troligtvis dra på mig en sjukdomsperiod så har jag kunnat träna på bra i lugn och ro å fått in en bra feeling i skidåkningen, det blev ett lyckoval helt enkelt trots att det tog emot jävligt mkt rent ut sagt att inte tävla.

Har klättrat uppför den fina och tuffa "kläppenstigningen" ett 20 tal gånger den här veckan , en perfekt stigning för mig som är en lite tyngre åkare att hitta drivet i, och känslan har varit bättre och bättre för varje gång, inte för att det kanske betyder så mkt men det är alltid skönt att ha med sig en positiv känsla. Denna träningsvecka kommer landa på ca 22 timmar och där skidåkning har dominerat totalt, mina 2 tuffa veckor är nu gjorda och nu blir det en lite lugnare vecka innan vi laddar på med ytterligare 2 tuffa. Till veckan så kommer jag åka hem ett tag för att hämta upp lite saker till min nya lägenhet för att sedan flytta in i densamma, kommer sedan tillbringa ett par dagar i Falun innan jag återigen drar iväg till Idre för tävlingar och ett 10 dagar långt läger. Då ska formen hittas och fart kommer vara största fokus .

Vi hörs av gott folk, ha en fin kväll!

Nu är det dags.

Inte många timmar kvar nu innan världscupen smäller igång uppe i Gällivare, ska bli riktigt roligt att se alla åkare å gamla som nya stjärnor och när världscupen drar igång ja då är vintern verkligen här, så känns det personligen för mig iaf.

Det är alltid lite speciellt att sitta och kolla på den stora cirkusen som världscupen verkligen är, en cirkus man växt upp med och som alltid haft första prio på tv skärmen. Men som oxå är en cirkus jag nu ser på ett annat sätt, som liten pojkspoling så har man alltid sett åkarna i cupen som de stora vuxna grabbarna som man såg upp till, men nu är man själv där, i samma ålder och skulle faktiskt kunna ha möjligheten att åka en världscup om man presterar tillräckligt bra. De store vuxna grabbarna är nu ens konkurrenter, det är lite fascinerande faktiskt . . . .

Att bara få stå på startlinjen i en världscupstävling skulle vara magiskt, vilken känsla, vilken adrenalinrush. Än så länge är det bara en dröm, för i nuläget är jag bara en halvgod medelsvensson skidåkare. Men det är en dröm som nu för tiden inte är lika långt bort, en dröm som skulle kunna bli verklighet inom ett par år. För jag ska inte himla om att det är ett stort mål att en gång stå på startlinjen i Gällivare, det kan tyckas vara ett mål jävligt långt bort, men att satsa halvhjärtat och sätta upp halvmesiga mål är inte min grej. Det kommer krävas otroligt mkt arbete av mig som skidåkare om jag ens ska kunna börja drömma om en startplats i det nationella fältet i en världscup, men drömmar är till för att förverkligas och arbetet på vägen dit är värt varenda sekund.

Så nu har jag svävat iväg bort i drömmarnas land ett tag, nu ska jag sätta mig som en vanlig svenne i soffan och kolla på när åkarna sliter sig uppför backar med maxpuls, mjölksyra och smärta. Mmm tänk att få vara den åkaren.

" The sky is the limit"

Det blir rysk seger idag  . . . .

Skidporr!Snuskigt fin skidåkning uppe på kläppen nu på kvällen, hade ingen pannlampa med utan körde bara i månens sken de 2 timmarna jag var ute på mitt skejtpass i distansfart. Enjoy!

( Kolla i 1080 HD kvalite!)

Humor!Efter en viloförmiddag med lite roliga problem så är det nu dags för träning, långpass i solsken, ciao!

Fint kvällspass!

Halloj!

Ett riktigt nice kvällspass i kylan har nu avverkats, a1/a2 i 1,5 timme runt elljusslingan brändes av i en jäkla fart. Var riktigt fina och hårda spår i kvällskylan som låg på ca -18 grader, kroppen var riktigt rapp och pigg å det känns som att kroppen och formen är påväg uppåt. Dunkande av en hel del impulser trots dagens rätt så stora träningsmängd som passerade skamgränsen på 5 timmar, tror att det är viktigt att kunna explodera å kunna växla om till hög fart trots att man är trött och är något man kan tjäna många sekunder på i tävlingsspåret.

Att ha bra teknik är en viktig del inom längdåkningen, men att kunna bibehålla den när man är riktigt slut tror jag är det mest vitala. En nyckel inom åkningen som jag personligen försöker jobba mkt med . . .

Under passet så hade jag på mig dubbla buffar och en riktigt fet mössa, så du orolige och omtänksamma läsare från förra inlägget kan sova lugnt ;)

Nu blir det soffhäng!

/ JH

Sköyting


3,5 timme närmare bestämt, kroppen kändes bra under hela passet vilket var skönt. Nu käk!

Vi drar till fjällen!


Dags för ännu ett pass i - 10 och sol, tråkigt värre!

Bilder från dagen!
Efter att äntligen fått tag på en bra uppkoppling så kan jag bjuda på lite nayza pictures från dagen!

Ice age

Idag var det kallt värre när man vaknade upp, ca -18, visserligen inte så kallt att björkarna spricker upp likt knopparna på blommorna i maj månad eller så kallt att riporna fryser ihop likt bowlingkäglor och faller döda ner från träden. Men tillräckligt kallt för att klä på sig ordentligt och använda min nya Airtrim från Vapro i det strålande och kalla vintevädret . . . .

Planen var att köra långa tröskelintervaller i den fria stilen och så blev det oxå, bombade av 4st 10 minutersintervaller nerifrån stadion , förbi kolbotten och upp till toppen på stigningen, 4 stycken bra intervaller med 2 minuters vila emellan. Den första intervallen var något seg och lite småstum i början men sen lades överväxeln i och då flöt det på fint, pulsen låg på stabila 195 i snitt under intervallerna.

Väl uppe på fjället åkte jag några rundor fram och tillbaka för att varva ner och njuta av finvädret.

Dagens andra pass blev ett a2 pass i 1,30 runt elljusspåret med en hel del impulser, kändes lite småslitet särskilt i överkroppen men å andra sidan kändes impulserna riktigt rappa i det minst sagt kyliga vädret.

Imorgon efter det första passet så har halva lägret avverkats här uppe i fjällvärlden och detta ska firas med ett riktigt långpass skejt på mellan 3-4 timmar och ett lättare pass med lugn åkning + styrka på eftermiddan, blir fint de!

Kroppen börjar som sagt kännas lite sliten och go, men det känns ändå bra och den här veckan lär landa på 25-30 timmars träning. Nu är det kvällsmat som gäller och sedan en raggarrunda till funäs för lite mer matinköp, ciaO!

Lyx i fjällen


Chapp, dagens andra pass är nu lagt till handlingarna, 1,30 i den klassiska stilen längs elljusspåret och rullskidbanan till Ramundberget blev det. Ett väldigt lugnt pass i den ordentliga kylan där jag gled runt och försökte fokusera på tekniken där jag tycker att jag har en hel del att hämta i den klassiska stilen, särskilt i branta diagonalbackar och i stakning med frånskjut.

Efter passet så joggade jag och de andra stugboysen en kortare runda för att skaka ur benen lite efter en hel del belastning den senaste dagarna, var skönt som fan rent ut sagt. Imorrn ska det bli lite fart på kroppen förhoppningsvis då det ska köras lite skejtintervaller, ska bli intressant att se hur det känns och hur kroppen svarar . . . .

Har nyss slängt ihop en potatisgratäng och lite fläskfile till det , så ikväll tror jag tamefasen att vi har bättre käk än hotellen runt omkring, tur att de flesta inte vet vilket stugnummer vi har. Ha en skön kväll gott folk!

/ JH

Magic!


2 timmar skejt, -8 grader, nysnö, sol, fin och stabil åkning. Åkte rundan Bruks-Mittåkläppen- ner mot ramund-Djupdalsvallen å hem igen, magiskt skidföre! Nu väntar andra passet som blir i den klassiska stilen . . . .

Lite fina bilder från Bruksvallarna

Får ni tyvärr inte se så många av då uppkopplingen här i fjällvärlden inte är den bästa, inte telias mobila bredband iaf.

Dagens andra pass blev som planerat 2 timmar på skejtlaggen, ett riktigt kanonpass där jag var i rörelse nästan nonstop och fick in ett riktigt bra flyt i åkningen. Jobbade mkt med små teknikdelar på växel 2 och 3 å även stor fokusering på att få till en bra övergång mellan de olika växlarna för att få med mig bättre fart upp i backarna.

Skidade runt 13 varv på elljustrean och kroppen höll även den bra, blev lite småsliten i benen på slutet och det bör jag vara då det har blivit en hel del sköyting nu på slutet om man jämför med tidigare i höst.
Imorrn fortsätter teknikfokuseringen och jag räknar med 4-5 fina timmar i spåret, innan jag på onsdag ska bränna ur kroppen med lite fart om allt går enligt plan.
Här närmast står fotbollsgalan på schemat och där borde ÖSK kunna ta storslam bland priserna, men troligtvis har väl idioten lagrell förstört det som vanligt.

Lite teknikbilder lyckades jag dock överföra, 4 stycken bilder som visar kritiska moment inom skejtåkningen som jag försöker slipa på
Fint klassiskt pass i Bruksvallarna!

Tjena!

Nu sitter man här i stugan lagomt mosig och skönt trött samtidigt som man slevar in en tallrik pasta med väldigt god aptit, har just avklarat dagens första pass som blev en 2 timmar lång och fin tur med de klassiska å fräscha laggen från Madshus. Åkte först upp till kläppen och snurrade ett varv där innan vi åter vände ner till stadion och väl på plats där så avverkade jag 6 stycken varv runt elljusslingan, hela passet kändes fint och jag tyckte att jag fick in en fin rytm i åkningen vilket givetvis kändes skönt.

Är inte överdrivet mkt snö här i Brux men den lilla snö som finnsa har dom utnyttjat bra, fina och hårda spår nere runt stadion och helt okey spårat uppe runt kläppen, är lite småsten här och var men det är ingen större fara. Vädret är dock kallt och klart så det är kanon!

Nu blir det lunchkoma ett tag innan vi vid 4a taget sticker ut på dagens andra pass, där kommer jag rasta skejtlaggen i ca 2-3 timmar. Ska försöka slipa en hel del teknik och försöka jobba lite extra med 2ans växel och förhoppningsvis får jag med lite bilder som jag kan visa ikväll . . . .

Hörs då! Ciao

Back in business baby!

Gokväll från ett kyligt och härligt Bruksvallarna.

Har idag varit ute och coachat och glidit runt lite lätt på skejtlaggen under dagens tävling, var även idag fina förhållanden med bra spår så det var riktigt tråkigt att stå på sidan.

Men har nu på aftonen varit ute och testat kroppen igen , körde ett lättare skejtpass på 1,45 med Näsvikens stjärna Anders Secund , och kroppen kändes mkt piggare och fräschare vilket var mkt positivt, så förhoppningsvis blir det en bra och tuff träningsvecka här uppe i fjällvärlden. Blev ett bra pass varv efter varv på elljusspåret där det var en hel del åkare igång, men imorrn hoppas jag på att vi ska ta oss uppåt kläppen och glida runt lite . . .

Bjuder på lite stugbilder!