"dö för i helvete tomtejävel"

Hej! Jag är ju som vanligt inte vackrast, snyggast eller störst, men det är lugnt jag är van och satsar istället på att vara först. Tänkte passa på såhär tidigt på dagen innan jul, för ikväll är ni fyllda av mat och dryck vilket gör att ni kanske inte vet vem ni är eller vet om ni har tråkigt eller kul. Fokusera på mat, klapparna, Kalle och inte på spriten, ni kommer då ihåg mer och slipper bakfylleskiten. Men men passa på att ha det riktigt kul, det är inte varje dag man träffar släkten som är som vanligt lika tråkig och ful, näe men skämt och sido bjud till det är ändå jul. Spelar ingen roll om du är snygg eller ful, kille eller tjej, skidåkare eller ej, för en riktig happy christmas önskar jag dej.

DNF/DNS så det skriker om det!

Det är seeegt, det är för bövelen julafton imorrn och jag har ännu inte gjort min tävlingspremiär den här säsongen, känns rent ut sagt för j--ligt. Min planering för den här säsongen som ni ser nedan har inte gått riktigt som det var tänkt kan man helt klar konstatera . . . .

Tävlingar:
Bruksvallarna Premiären
- 10 November Sprint
- 12 November Skate                                           SJUK/inställt 2 av 3 race
- 13 November Klassiskt

Idre/Särna Loppen
- 10 December                                                   Flyttat, hade ej då möjlighet att delta
- 11 December
Skövde Konstsnö
- 27 December                                                  
Fortfarande med i planen men troligtvis inställt.


Och nu befinner vi oss här, nästa planerade tävling är som sagt den ni ser nedan, min förhoppning var att eftersom jag missat 2 av mina planerade tävlingshelger nu i början av säsongen åtminstone åka 2 tävlingar i tourdekif + ett par lokala tävlingar för att på så sätt få in lite tävlingsvana och fart i kroppen.

Nu har de dock ställts in och jag har därför hamnat i ett knepigt läge med en cup runt hörnet och med noll race i kroppen, inte bra alls men bara att acceptera, sluta gnälla och försöka göra något åt det istället. Det är dock några veckor kvar och dessutom finns det ju förhoppningsvis tävlingar att åka framöver, dessutom flyter träningen på bra och formen känns god. Detta duger dock såklart inte utan jag vill givetvis ha ett kvitto på vart jag står och det kan jag bara få genom race, men men säsongen är lång och det finns mkt kvar att jobba på som ni ser nedan . . . .

Skandinavisk Cup/ Teamsportia Cup Hudiksvall
- 7 Januari
- 8 Januari

LoSpåret
- 21 Januari

SM Östersund
- 25 Januari
- 26 Januari
- 28 Januari
- 29 Januari

Kilsbergsloppet
- 4 Februari

Wadköpingsloppet
- 5 Februari

Orsa Ski Marathon
- 11 Februari

TeamSportiacup Ullricehamn
-18 Februari
-19 Februari

Vasaloppet
- 4 Mars

Hälleforsrännet
- 10 Mars

SM Långberget
- 31 Mars
- 1 April
Orsa Grönklitt ????

Fjälltopp
- 20 April
- 21 April
- 22 April

Förutom dessa så kommer jag även köra DM-loppen och massa mindre lopp. Räknar med ca 25-30 lopp i vinter och målet är att tävla så mkt som möjligt, jag menar det är ju ändå det man tränar för men samtidigt gäller det att få in lite träningsperioder även under säsongen för att bibehålla en god form.

I förrgår körde jag som sagt skejt tills jag spydde, körde ett väldigt tävlingslikt intervallpass i sprintstil, först en prolog på 5 minuter och sedan 3 heat a la 4 minuter. Fint pass och bra känsla.

Igår körde jag en lugnare dag med allmänstyrka 40x40/20 + löpning och idag på förmiddagen ska vi avverka ett crosspass skejt/klassiskt på 3 timmar. Imorrn blir det traditionsenligt ett intervallpass på julaftons morgonen. . . .

Skidåkningens blondinbella väggar???
Ja igår så tränade jag 2 pass . . .. . eller näe vafan, jag orkar inte skriva mitt meningslösa apbabbel idag. Tränade 2 pass igår, FM: Skidor klassiskt distans 1,10 ( som uppvärmning till styrkan) med hund och dragsele, sedan allmänstyrka 40/20x40.EM: Skidor klassiskt a2+ impulser. Förövrigt finns det fina klassiska och skejtslingor i Ånnaboda nu.

Nu ska jag skejta tills jag spyr och därefter strypa en tomtenisse eller 2. Hejdå på er där ute i stugorna!

Sixten Jernberg och jag


Jo men hej!

Vintern dröjer och folk gnäller eller snarare kanske undrar här i söder, "när öppnar spåren", "varför spåras det inte", det har det frågats om i 3 månader snart och pessimistiska utalanden hör man var och varannan dag, " det blir ju ingen vinter" " var är snön" osv osv, jo jag tackar ja, skönt att man verkligen fått en verklighetsuppfattning om vart man bor, nämligen gnällbältet. Det gnälls ju för fasen värre än en bortskämd tonåring på södermalm som just fått veckopengen sänkt från 4 tusen till 3 och nio, kom igen nu gott folk, släpp sargen och kom in i matchen . . . .

Ja menar visserligen behövs det snö för att åka skidor ( egentligen behövs ju inte ens det utan bara rejält med vilja och en hal gräsmatta) , men lite snö finns det och då går det att åka, punkt slut. Man behöver inte ha salsgolv eller manchesterpistade duntäcken till spår för att kunna lägga sina onödigt dyra och överreklamerade österrikiska svarta skidor i snön och åka iväg, men så verkar det vara i dagsläget. Folk väntar och väntar efter att de där 3 metrarna med snö ska falla innan de ens så mkt som tänker på att ställa sig i spåret och åka skidor, inse fakta, den där snön kommer kanske inte i år, tyvärr, även fast jag själv är den som vill det mest.

Men att åka skidor går det som sagt och då kan man även bedriva bra träning, det handlar ju som sagt för att citera sveriges bäste manlige sprintåkare " om att få hjärtat att slå hårt och länge" och om det är på välpistade spår eller harvandes runt i lössnö runt en åker är ju skitsamma egentligen, hjärtat slår ändå. Same shit, different story.

Givetvis kanske man kan få ut ännu mer kvalité ur träningen, men träning är träning och det är gott nog att kunna bedriva den på skidor för tillfället i den här milda verkligeheten. Aja nog sagt om den saken, det positiva med allt gnäll som kanske i sig är fel ordval men skitsamma, är ju iaf att det finns ett grymt stort intresse och vilja att åka skidor bland folket, vilket i sig kanske inte är positivt för soff och chipstillverkarna men ett positivt steg för att få folket ur den svenska samhällsfetman.

Igår åkte jag skidor och det var nästan rena rama lyxen eftersom det under natten ramlat ner ca 1 dm snö vilket gjorde att de kunde spåra upp slingan på 2,5 km runt sjön och gjorde att jag fick lite variation från varvet på fotbollsplanen. Jag körde ett 3 timmars crosspass, först 1 timme på mina ruggskidor i den klassiska stilen, för att sedan åka upp till fotbollsplanen, byta utrustning och skejta i 1,45, efter det bytte jag till morsans gamla järvinen från tidigt 80tal. Därefter så drog jag rakt in i skogen och körde obanat hem likt de gamla rävarna Jernberg mfl för att få lite riktig skidåkning.

Ett bra och lätt pass. Idag ska jag köra lite fart och imorrn ska jag köra race.

God damn it!Världsklass! Eller vad man nu ska kalla en 400 meter lång slinga på en fotbollsplan uppe i skogen, men de -2 graderna, 5cm fräscha pudret, solen och årets nya skejtskidor gjorde mitt distanspass till en helt okey upplevelse. Kanske inte världens schteekigaste och mest upphetsande träningsplats i mitt liv, men jag har kunnat åka skidor ända sedan jag kom hem från Bruksvallarna, något som jag är oerhört tacksam över.

Nu hoppas jag bara att yr.no pratar sanning och att tempmätaren visar rätt, för nu ser det ut som vintern kommit för att stanna.