Utklassning


The second träning ov the dag är nu done, ett fint stakintervallpass i den fräscha nysnön, körde 15 stycken kortare intervaller i hög fart för att sedan mot slutet av passet bomba av lite men to men impulser.

Där blev det många ( bara) segrar vilket självklart var nice, kroppen och formen känns lite sliten, men en sista insats under morgondagens testrace ska jag nog kunna mäkta med. Nu blir det lite finkäk i form av potatisgratäng och fläskfilé, top notch!

Schteekigt värre!Halloj! Ja fint som snus är det här i Idre och träningen rullar på som det ska, efter gårdagens långpass på 3,5 timme så var kroppen något mör vid frukost, men piggnade sedan till när väl laggen satt på. Avverkade ett fint 2 timmars pass med diverse teknikimpulser i början av passet för att sedan åka och njuta i lugn takt, kung bore dumpade ca 1 dm nysnö i natt så nu är förhållandena på topp.

Ikväll väntar ett intervallpass stakning med väldigt korta intervaller på mellan 10-20 sekunder, detta för att ge överkroppen en duvning och kolla om det finns någon energi kvar i kroppen till morgondagens träningsrace i den fria stilen.

Vill även önska ett lycka till, till åkarna i klubben som är i Åsarna och tävlar, kör hårt!

Triceps!Långpass 3,20 i nysnö var nice, nu ska det bli förbannat gott med käk!

Långpass på G i ett vintrigt Idre!Tjena allesammans! Ligger nu i en skön och varm soffa och kollar på skidskytte efter dagens fina första pass som var ett a1 pass i den fria stilen med mkt teknikfokus, mkt filmning blev det så jag hoppas på en fin analys ikväll, kroppen kändes helt okej och vädret är riktigt nice med nysnö, sol och ett par kallgrader.

Soffa och soffa föresten , det är även min säng under det här lägret eftersom de stugor vi har hyrt tar 40 pers och vi är 41 stycken, så då fick man offra sig. Men hitills har det gått över förväntan och ikväll sov jag som en stock. Nu till kvällen är det ett långpass i den klassiska stilen som gäller, 3 timmar fin och lugn åkning, blir nog riktigt nice.

Har även redigerat ihop en film åt Örebro Läns Skidförbund som kommer dyka upp på den kända tuben framåt kvällen, så kika in då, nu är det dags för skjutningen. Ciao!

Long walk home.

Skulle man kunna kalla min långa vandring mot formen, men den börjar så smått bli bättre och bättre vilket känns skönt. I förmiddags avverkades det ett lite småkallt men dock så vackert a1 pass 2 timmar i den fria stilen. Agerar ju även tränare under det här lägret så nu har man inte bara sig själv att tänka på, lyckades dock hålla ihop klungan av ivriga juniorer och fick till ett fint pass med dom. Väl tillbaka till stugan kom det dock fram lite klagomål om att jag grillat dom lite för hårt uppför stigningarna på slutet, men det är lika bra att härdas i ung ålder.

Nu på kvällen har ett nyttigt intervallpass i det klassiska spåret avklarats, 20 minuter effektiv tid där hälften av tiden var utan stavar, mkt bra pass även för mig alltså. Börjar hitta nycklarna mer och mer känns det som och har fått in ett härligt bauergung i diagonalen, på långa vägar inte helt perfekt men iaf en början.

Snart väntar en härlig middag innan det ska anlayseras teknik från dagens pass, alltid intressant och bra!

Vi tränar på, ciao!

Soffläge i fjällen.

Tjena Sverige! Hoppas ni har det bra därute i stugorna.

Läget i Idre är fortfarande stabilt och en riktigt skön vilodag med bowling och flytt till en större stuga börjar nu gå mot sitt slut, men lite skönt bastubadande ska först avsluta kvällen.

Imorrn är det återigen dubbelpass som gäller, ett lugnt fristilspass med teknikfokus och ett klassiskt pass i den goa fjällvärlden. Hoppas på en lite piggare kropp imorgon efter dagens vila, kändes verkligen som att behövdes då jag var rejält sliten och hade tränat på i bra många dagar. Två fartpass avverkades som sagt under måndagen och tisdagen och förhoppningsvis har det väckt kroppen lite, väntar ytterligare några fartpass innan helgen då det blir testrace i den fria stilen.

Dags för kvällsfika med klubben, auf wiederzehn

Stabilt läge i Idre

Efter denna sköna dag kommer jag inte vara svag, jag har nämligen en för dagen grymt skön vilodag. Sitter i en schteekig stuga och ser inte en enda fluga, på toppen av Idre fjäll jag är och det är ju inte direkt som att leva i misär. Solen skiner och kylan svider och imorgon jag fram på skidorna glider. Idag ska jag och gänget vila, tillskillnad mot gårdagskvällen då benen under skejtpasset fick lida. Mjölksyra, svett och snor, det är under dom här lägerdagarna som min andra bror.

Träningen går bra och formen den stiger, likt vallan som jag ut på mina skidor gnider. Jag har skidor i blodet även fast många kanske inte tror det, jag brinner för det här permanent och bygger från grunden på all skit som har hänt, det är min tur nu vinden har vänt. Imorrn är det dags, två nya träningspass, att glida fram på pudersnö med solen i ansiktet , det gör ju inte direkt att kroppen eller formen känns kass.Livet leker och på fjället bland ripor och renar tillsammans med mina klubbkompisar jag schteeker, nu är dags att signa ut men om detta blev ett bra inlägg eller ej märks väl tillslut.

Impulspass by night!

Syra, maxfart, betongsuggor i blåröda dräkter från vårt västra grannland, olika växlar i den fria stilen, backe upp och backe ner, 25 minuter a3, likadant som igår. Sliten kropp som nu ska få vila under morgondagen, var många dagar sen, ska bli skönt. Sen bombar vi vidare!


Allt för nu, over and out!

Enjoying Life!
Skön förmiddag i Idre, 2 timmar klassiskt . . .

Seger!

Tjena folket! Saknat mig? förstår det . . . .:)

Lägerdag 1 här i Idre har nu avverkats och den har tillbringats på Askes Pizzeria där jag tröstätit efter helgen, 4 familjepizzor och 2 kebabrullar slank ner på förmiddagspasset och eftermiddagspassets ranson vill ni inte ens veta . . .

Näe, 2 schteekiga trainingssessions har avverkats during the day, på förmiddagen ett kortare a1 pass skejt på 1,30 , var till en början lite seg men blev piggare och piggare och på slutet lades det in 5 stycken impulser som gjorde susen.

Efter några timmars lunchkoma och nutella inhalerande så drog den såkallade förtruppen innan det riktiga lägret börjar på onsdag ut på ett hårt impulspass, själva passet var kort, 1,10 men innehållet var av det tuffare slaget, olika impulser med eller utan och stavar och i olika längd brändes av och det kändes okey. På slutet var det spurt och start tävling som gällde och där hade klubbkompisarna inte en chans, så äntligen har man fått sin första seger här i byn, käns fint! Funderar på att ringa upp riksidrottsförbundet och be dom lägga till en ny sport eller stil inom langrennsåkningen, 10 meter sprintstart. där skulle jag nog kandidera på en landslagsplats iaf.

Dagens fråga riktar sig till Madshus och deras anställda, provade på riktigt deras heldräkt fullt ut idag, skön och fin dräkt, MEN varför lägger man sömmen rakt ner genom baconhalvorna där bak, antar att det är så det känns att ha string, och nej, det är ingen vidare upplevelse.

Having the best time of my life dunkar nu igång på stereon, så nu är det dags att dra, imorrn väntar ytterligare två pass, antar att vi hörs då?

Ryskinspirerat trainingcamp på G

Primitivt boende

Gokväll!

Kvällspasset är nu avklarat, blev en timme lugn skejt med klubbkompisarna här uppe i Idre för att skölja ur musklerna efter helgens tuffa lopp. Kändes rätt tungt i kroppen men det var skönt att glida fram längs de fina spåren och inte tänka på något.

Veckan som är i antågande kommer bestå av en del träning men inte så mkt mängd som förut då de tuffaste perioderna nu är bakom mig, kommer nu släppa upp träningen för att ge kroppen återhämtning och det kommer bli lite kortare pass med mkt lugn åkning på a1 passen och mkt a2 och a3 pass, fokuset kommer ligga på att få kvalite och vara fräsch i kroppen inför intervallpassen och förhoppningsvis på så sätt väcka igång kroppen. Efter att ha utvärderat helgens lopp så tror jag en av orsakerna var just att jag tränade och har tränat hårt alldeles fram till tävlingen som planerat och är väldigt sliten, så nu kommer mängdträningen släppas upp och kvalite kommer vara första prio.

Imorrn blir det ett a1 pass skejt och ett a2/a3 impulspass, nästa tävling är troligtvis om 2 helger, så det är bara att följa planen.

/ JH

Säsongen är lång!

Som tur är, dagens lopp var inte bra men ett steg framåt vad gäller känslan under tävling iaf. Hamnade bland dom sista och hade väl egentligen bara fotbollsbrassarna bakom mig, men det var tight framåt och med lite mindre djup svacka på andravarvet så hade jag troligtvis kunnat plocka ett par platser.

Den klassiska tekniken är inte bra för tillfället, jag får svårt att få tryck i diagonalen och tappar tid i varje steg på det. men det är bara att jobba på det, har fått två bra träningspass i tävlingsfart så jag ser framåt med postivitet på säsongen som kommer. Det var kul att tävla idag och det är ju som sagt huvudsaken, givetvis vill man ha bättre placeringar men då måste man åka snabbare, jag åkte inte snabbare idag och då hamnar man där man hamnar, men två bra genomkörare har nu kroppen fått och då kommer kroppen piggna till.

Angående er läsare som läser och klagar på att jag inte presterar trots så mkt träning, ni är inte tvunga att läsa här och jag skiter fullständigt i var ni anser att jag ska vara i resultatlistan med så mkt träning och "snack" som ni kallar det. Givetvis är inte jag själv heller nöjd men jag är en seg jävel i början på säsongen och så har det varit genom hela min karriär, jag är ingen världsmästare, det är bara att kolla på äldre meriter men jag är en medelmåttig åkare med stor vilja och nogrannhet och jag kommer förhoppningsvis klättra i resultatlistan senare i vinter, det är jag säker på. Jag tar inte era kommentarer som något negativt utan posititvt eftersom det sporrar mig och visar att ni är intresserade av mina resultat, så tack för den ;) Släpp sargen och kom in i matchen    . . . .Jag åker skidor för att det är grymt kul och för att det är ännu roligare att tävla och är stort tacksam för att det verkar finnas stort intresse´kring mig och min åkning.

Nu har jag nyss flyttat in i mitt nya boende, kommer nu stanna kvar här i en vecka och träna på i lugn och ro med klubben å slipa på formen som uppenbart inte är i topp, ska bli jäkligt skönt. Ikväll väntar ett lugnare skejtpass, hörs då. Ha de gott folket ute i stugorna