Mittåkläppen - Bruks, 4 minuter . . .Igår körde vi skejtintervaller på 3an och 4ans växel, för egen del körde jag 10x2 minuter + impulser och spurter. I fömiddags var det 2,20 skejt i distansfart som gällde . . . .

Just some skiing

Puder i massor

Halvtid på denna träningsdag, imorse vaknade vi upp till -5 grader och någon decimeter nyfallen snö vilket inte direkt gjorde humöret och träningssuget sämre. Bruksvallarna levererar just nu top notch som vanligt, trots att vintern varit extremt sen och dålig så har de ändå fått igång det mesta av spårsystemet här uppe, grymt imponerande av Bosse snus och grabbarna . . .

Gårdagens andra pass var ett fint tröskelpass upp mot kläppen i en enda intervall, började nere vid tunneln och avslutade det hela längst upp vid lilltrappåsen, ett fint pass i snöfall och med pannlampa. Dessutom kändr jag mig stark uppför vilket höjde upp det hela ytterligare.

Nu på morgonen har vi kört ett 2 timmars distanspass i den klassiska stilen, upp på kläppen ner till ramundberget och hem igen, helt ok känsla även idag men med lite slitna armar på slutet. Nu ikväll väntar ett intervallpass i den fria stilen, hitills har lägret bjudit på 2 distanspass och i med denna dag 3 lite hårdare pass, känns som att kroppen svarar fint!

Framåt kvällen kan det nog bjudas på lite bilder och ett å annat filmklipp. Har även sett och konstaterat att det dumpats rätt så rejält med snö där hemma, lovely.

Vi har det bra, tränar och har det gött, livet leker!

Bruksvallarna levererar!
Nu på förmiddagen har vi kört en fin runda upp längs mittåkläppvägen ner till djupdalsvallen och upp igen + en massa varv uppe på den fint pistade platån, ett fint distanspass i 2,15. I eftermiddag blir det ett a2/a3 pass klassiskt upp mot Kläppen igen =)

It´s kinda hard to adapt, wheen you feel like being on the moon.

'“We will never know our full potential unless we push ourselves to find it. It’s this self discovery that inevitably takes us to the wildest places on earth.”

Första riktiga puderpasset med skejtlaggen, 45 minuter a2, obeskrivligt, känner mig stark.

Kossa på grönbete


December, tror aldrig det har hänt att jag gör skidpremiären såpass sent, visst jag har varit i tunneln en hel del under hösten men det är ju inte samma grej direkt. Men nu är jag iaf påväg mot riktig snö, bra spår och fin skidåkning, vilket kommer bli weltklasse.

Fokuset kommer ligga på att åka mkt skidor, långa pass, mkt tid och rejält med skidkänsla vilket nog inte ska bli något problem i Bruksvallarna om jag känner dess spårsystem rätt. Just nu passerar jag grängesberg och räknar med att vara framme någon gång under eftermiddagen, hinner således med ett pass redan ikväll.

Glädjande nog så visade sig kung bore från sin bästa sida när jag vaknade upp imorse, vitt och vackert så förhoppningsvis har vintern kommit för att stanna även hemma. Hoppas att det kommer några cm hemma oxå så det blir något sånär skidföre, skulle kännas lite segt att återgå till barmarksträningen igen under tisdag.

Prognosen i bruks ser iaf lovande ut och det blir nog några grymt fina dagar.
Værvarsel for Bruksvallarna, Jämtland (Sverige) – yr.no

Min egen kärleksaffär


"Tillbaks på ett bananskal klar med mina avtal, letar efter ord försöker formulera bra svar, solen skiner idag det är vad jag sprider ut jag gått genom eld finns inte en storm som jag ridit ut, god karaktär vill leva som jag lär ,vart trogen min kultur ingen vänsteraffär ,sen jag blev träffad i mitt hjärta har aldrig skådat nåt så härligt kännt någon smärta bara kravlös kärlek ,jag har aldrig sett Grand Canyon vart i L.A, jag har aldrig sett Tai Mahal vart i Moskva , så många platser på jorden jag vill hinna med o se sitter fast vid skrivbordet men vill hinna me de me ,rida på en väg utanför Sumatras kust ,släppas av på en droppa in och va först ,se solen gå ner i panorama perspektiv ,jag är fast i min harmoni sjung på min melodi. Hur jag än mår idag så står jag kvar, har aldrig ramlat av ,för jag är fast i det här min egen kärleksaffär"

Yepp för att citera Petter så ska det bli riktigt fint att dra iväg på läger, till gamla fina Bruksvallarna där man själv bott 1 gång i tiden och där man lärde sig åka skidor, de 5 första åren av min egen karriär. Ikväll kör vi ett lättare löppass med klubben innan jag tidigt imorgon bitti drar iväg norrut, hoppas vintern har anlänt när jag kommer hem.

Veckans lista

Bruks på onsdag . . .


Veckans . . . .

Träning förra veckan: Mån: MTB + Explosiv styrka 2,5 tim. Tis: Testrace 10 km skejt (26;27) 2,00 / Återhämtningspass + stretch 45 min. Ons: RAIK 1,5 tim / Allmänstyrka+jogg 1,5 timme. Torsdag: Vila. Fredag: Testrace 7,5 km klassisk stil, 2,00/ Återhämtningspass+stretch 45 minuter. Lördag: Styrkepass+jogg 1,5 timme/ RAIK 1,5 timme. Söndag: A2/a3 rullskidor klassiskt enbart stakning, 1,20.

Tid: 15,20.

Hiss: Testrace och bra känsla.
Diss: Utebliven snö och kyla.
Imponerande: Petersons spurt.
Mindre imponerande: Svenskornas växling på sprintstafetten.
Pass: Testrace skejt.
Spya: Gårdagens stakpass innan frukost resulterade i något mer än hög puls och syra på toppen
Segaste: Gå och vänta på snö och kyla så att man får börja jobba
Tveksammaste beslut: Ställa in klubblägret.
Citat: " What the fucking planet are you from" Flight of art.
Grattis: Till KIFs Erik Svensson, Grattis Svensson, tyckte du sett lite rund ut på magen på sistone, bra krystat och grattis till sonen.
Överskattade: Slöa spetsar på hård asfalt.
Underskattade: Skejtskidor på is, satan så roligt.
Egenlagade middag: Spareribs a la hultin
Positiva: Ny sponsor på G.
Fundering: Norge eller Kanada nästa vinter?
Kommande träningsläger i vår: Mallorca.
Problem: Resa till Bruks.
Coming right up: Träningsläger brux deluxe.
Årets Julvärd: Kalle Moareus, klockrent! dessutom är det skönt att äntligen få se någon som fyller upp tv rutan ordentligt.
Pisk: Örebro - Leksand 5-4.
Humor:
"På sitt Twitterkonto skrev Fahlander följande under söndagen, apropå Bofors eventuella namnbyte, som de skulle få 700 000 kronor per år i fem år för:
"Funderar på att komma med högre bud än kommunen: om Bofors byter namn till Fahlander Farmers IK så får de en mille om året. Borde de väl ta?"

" Son of a motherless goat"


Likt en hackspett speedad på uppåttjack och redbull har man nu varit ute och hackat rullskidor på de isbelagda vägarna vilket gör det hela lite mer spännande, gick ändå relativt bra att åka men lite mer spännande blir det ju med lite sköna isfläckar här och där. Uppe i ånnaboda var det dock inte så mkt hackspett kvar utan mer en stelbentsopererad bambi på hal is, för där uppe var det gott om is och faktiskt lite snö.

Dagens pass körde jag återigen med den lokale talangen Pär Wedin, vi körde ett relativt hårt a2/a3 pass stakning på en timme, först 10 min uppvärmning, sedan ren stakning från Garphyttan upp till Ånnaboda. Inte en särskilt lång sträcka men de 128 höjdmetrarna som man plockar känns faktiskt rätt så bra i triceps, särskilt en dag som denna när asfalten är stenhård och man får verkligen ligga på för att hitta fäste. Efter det så tog vi oss återigen nerför backen innan vi varvade ner, ett kort men hårt och effektivt pass. Känslan var väl sisådär efter gårdagens styrkepass som fortfarande satt kvar rätt fint i min blekfeta överkropp, speciellt armarna var rätt så söndertuggade.

Tror faktiskt detta var mitt sista rullskidpass för säsongen så nu slänger vi in skiten i garderoben och går vidare, byter ut hjul mot belag och börjar leva det riktiga livet litegrann. På onsdag åker jag som sagt till bruks och där ska jag muhlegga ett par dagar uppför backarna uppemot mittåkläppen, nice! Har sett att det kommit massa snö och kyla i Idre, inte alls bitter, inte alls . . . .

I eftermiddag kommer jag vila och planera träning, 3 veckor finito av 4 så det är bara att bränna av nästa vecka med lika bra fokus och kvalité, men pudret är efterlängtat nu. Påtal om puder så satte jag mig faktiskt ner mellan träningspassen häromdan och försökte skaffa mig själv ett normalt liv som en riktig svenne, utan massa träningsbabbel och kondomdräktsåkande med pulsfiler hit och dit, jag satte mig ner som en normal svensson och kollade på en film, en av de bättre filmer jag sett faktiskt vilken ni ser trailern till nedan. Och ja jag har länkat den förut, men puderabstinensen blir ju inte direkt lättare, även citat till rubrik kommer från dennna. . . .