Sveriges skönaste skidtävling

 
Nu är det klart att det blir ytterligare en upplaga av STH Skicross Competition under säsongen 2012/2013, riktigt kul.

"Det är lätt att göra som alla andra gör"


 
"Men det är inte säkert att man når den bästa framgången på det,utan man kanske måste söka andra vägar och kanske göra det som passar en själv, och på det sättet måste du vara lite individualist, så du inte bara tittar på alla andra utan går din egen väg litegrann" Intressanta ord från en av Sveriges bäste skidåkare genom tiderna.
 
 
Ytterligare ett par dagar har flutit förbi, och förutom en del träning så har jag b.la under gårdagen hunnit fylla år och även fått lite mer klarhet i vad som kommer hända den närmaste framtiden.
 
Hösten har verkligen tagit sitt grepp om Sverige nu och det är en störtskön årstid att träna i tycker jag personligen, vädret blandar och ger, ena dagen är det monsunregn och kallt som ett isbjörnsarsle och nästa dag är det sol och tropisk värme istället. Men det är kul med variation. Säsongen närmar sig med stormsteg och det är dags för min 4e säsong som senior, seniortiden som hitills inte utmynnat i några större resultat för egen del men som hitills har varit väldigt lärorik och inspirerande, jag har gått lite min egen väg och efter eget huvud vad gäller träningen och träningsmässigt så har jag 4 klockrena år bakom mig vilket känns skönt att ha med sig framöver och kommande säsonger.
 
Kontinuitet i träningen tror jag är viktigt för att nå sina mål och lyckas, och det har jag verkligen haft turen att ha de senaste åren, jag har verkligen fått bygga en bra grund under lång tid att stå på framöver. Jag ser och planerar långsiktigt vad gäller min skidåkning och som det känns nu kommer jag satsa många år till, men man vet aldrig vad som händer. Efter ett par år med hård träning och där jag testat gränserna lite för hur mkt jag egentligen tål, så ska jag de kommande åren verkligen försöka fokusera min träning och min kunskap för att försöka få ut maximala prestationer i tävlingsspåret istället för i träningsspåret, träningen kommer komma i andra hand och tävlandet i första och det ska bli intressant och se om man kan nå ytterligare och bättre resultatmässiga nivåer eller om det är peaken man nått redan. Det är det som är charmen med skidor, man vet aldrig vad som händer. Om jag sen hamnar i botten eller toppen av resultatlistan, ska jag väl inte säga är skitsamma, men kul blir det hur som helst.
 
I Måndags började återigen en ny 4veckors träningsperiod, en period som är viktig i många avseenden då det är väldigt nära säsong och det samtidigt gäller att knyta ihop säcken av all den träning man lagt ner. För egen del betyder det relativt hård träning men lite mindre och lättare än föregående säsonger då jag bränt ut mig litegrann med flit i tron på att det ska betala tillbaka sig senare i vinter, men istället betytt att jag allt som oftast förstört stora delar av säsongen redan där, då jag hamnat i en mental och tävlingsmässigt negativ spiral som jag sedan inte kunnat ta mig ur. Denna gången ska jag försöka gå lite mer på känsla . . .
 
De 2 första veckorna i denna period kommer i mångt och mkt bestå av mängdmässigt mkt träning, jag kör ner mig i källaren lite lätt och kommer ha 2 veckor med ca 20 timmars träning, för att sedan 2 veckor med lite timmar och inriktning på fart, väl efter dessa veckor så har snön säkerligen fallit och säsongen står runt hörnet och till den perioden har jag planen klar men kommer även gå mkt på känsla.
 
Ikväll väntar löpintervaller, beastmode is on.