Mkt mängd blir det


De senaste dagarna har ju som planerat varit fullspäckade med mkt mängdträning och en del styrka, rejäl grundträning dvs och även fast jag kanske bara legat på 3-4 timmar per dag så blir det ändå en liten summa tillslut. Men trots relativt långa och slitsamma pass och dessutom att jag tränat ca 11 dagar i sträck så känns kroppen förvånansvärt fräsch, det känns som att jag nått till en nivå eller fas rättare sagt i träningen där jag tagit mig igenom uppbyggnadsträning och nu börjar så smått nå den nivån där det gäller att slipa på små detaljer men även få in mer och mer fart i träningen. Därför kommer nästa veckas fartvecka med 8 intervallpass vara som ett startskott på byte av fokus och tanke vad gäller träningen . . . .

Gårdagens stakpass på 4 timmar gick greit, jag kände mig faktiskt pigg passet igenom och drog även av en lång stregringsintervall uppför de sista 5 minutrarna för att öva på att växla tempo när kroppen är riktigt sliten, att just träna på såna små detaljer tror jag ger mkt i det långa loppet. Passet varade som sagt i 4 timmar och på dessa timmar hann jag med 6,5 mils åkning. Turen som jag gjorde gick enligt följande. Garphyttan- Lannafors - Gamla e18 - Kinkhyttan - Gamla e18 - Lanna - Vintrosa - Latorp - Garphyttan - Frösvidal - Garphyttan - Lannafors - Garphyttan, denna runda bjuder på bitvis väldigt fin asfalt och lite trafik. Det som är intressant under ett sånt här pass långt pass är att man verkligen får känna och inse hur mkt muskler och sådant förändras under passet, från att vara pigg till trött till pigg igen.

Idag så står det 3 timmar skejt och 2 timmar löpning på schemat, 5 fina timmar återigen och nu är det bara att bita ihop eller njuta de 2 sista dagarna innan det blir hela 2 dagars vila innan fartveckan. Hösten börjar närma sig och det känns härligt, snart är vi där, kolla bara på bilden ovan-

Pumpar på

Onsdagens träning som var planerad till 3 pass blev riktigt klen, det blev bara 2 pass nämligen pga av att jag blev tvungen att jobba över på jobbet, tråkigt men så är det. Dock var de 2 passen jag körde riktigt bra och jag kunde plocka ihop 2 x 2 timmar skejt. Under gårdagen så körde jag på förmiddagen ett 2 timmars pass klassisk åkning med inlagt 4x4 minuters intervaller under passet, först 2 x 4 minuters stakning i brant motbacke och sedan 2 likadana intervaller fast med enbart benåkning. Det var riktigt hett och gött men passet kändes fint ändå. På kvällen körde jag lugnt skejtåkning i 1 timme följt av ett hårt styrkepass inriktat på uthållighet . . .

Idag ska jag ut på ett lugnt och långt stakpass på 4 timmar för att vila de slitna benen efter mkt skejtåkning på slutet, det gäller ju att variera så att man sliter jämnt på kroppen. Och ikväll blir det ett lättare återhämtningspass på 45 minuter löpning + stretch för att få kroppen fräsch inför helgen då vi fortsätter ösa på med mycket träning.

Har förhoppningsvis plockat de 18 timmarna av de planerade 30 ikväll så det är bara att dunka på, det är under dessa veckor man ibland funderar på vad man håller på med.

"Egoist? Arrogant? No. I eat and sleep as much as possible, rest of the time I train hard. I run, sweat, swear and scream. Fighting the pain. Why? It feels fu***ng good to be a few meters ahead."

Trippelpass


Träningen flyter på, igår lyckades jag få in ett fint dubbelpass trots jobb och det jag körde var 2 timmar klassisk lugn åkning + allmänstyrka. Idag rullar vi på med träningen och ska försöka få in en hel del trots jobb, så idag blir det 3 pass. 2 timmar distans in till jobbet, 2 timmar hem från jobbet, och sedan ett intervallpass stavgång med KIF ikväll. Om jag har långtråkigt? Skulle inte tro det =)

Bruksvallarna v 46/48, ja tack.Sommaren är bra fin, men under all tid man lägger ner på träning inför vintern så växer sig en längtan större och större. Premiären i Bruksvallarna, det är ett tag dit, men snart är vi där =)

Bikinibränna?

Sitter och slafsar i mig en vattenmelon efter att ha varit ute i hettan och stakat i 3 timmar, rullade en go runda med mr lager innan jag dumpade honom efter 1,5 timme och tog ett varv till i min ensamhet. Lite sköna kontraster att idag rulla runt i schteekande hetta medans man igår rejält påpälsad gled runt i tunneln, men båda alternativen är riktigt fina. Tanken den här veckan är att ösa på med en mängdvecka med mkt mängd såklart och lite mindre fart, uppmot 25-30 timmar räknar jag med att plocka ihop beroende på hur veckan kommer se ut jobbmässigt. Vi ska ner en sväng i källaren helt enkelt och tillåta kroppen att bli riktigt sliten, sedan kommer jag ta en rejäl vila och veckan efter det köra en vecka med mkt mkt fart för att se hur kroppen känns och hur jag ligger till i planeringen.

Annars så känns det bara bra och sommaren flyter på som det ska, till helgen blir det antingen Torsby eller Hudiksvall som kommer besökas vilket ska bli kul. Vi får se vad som händer, ha en fortsatt fin dag!

Sådärja
Ett 3 timmars distanspass och ett 1 timmes fartpass avklarat idag, nu bär det av hemåt =)