Skidgymhäng igen

Nostalgi på hög nivå är det just nu då man befinner sig uppe i Lightvalley, här spenderade man 4 dina år och nu är det dags för en skön liten återträff.

Reste upp hit under gårdagen vilket resulterade i en vilodag för en sleten kropp. Idag blir det dock träning här uppe på de gamla spåren och ett löppass står på schemat innan middag och umgänge står för dörren.

Imorrn avslutas veckan med intervaller och styrka.

Scheisse!

Vilken fin dag det blev igår, 2 fina träningspass och en dag som avslutades med lite grillning på Falkabergets topp, ja sommaren är allt bra fin ibland.

Pass 1 bestod av 1,5 timmes löpning + ett lättare styrkepass iform av 30x30/30 för att spara lite överskott till eftermiddagens pass. Ett lätt och skönt pass . . .

Pass 2 bestod av stakintervaller 5x10 minuter med 2 minuters vila, ett tufft pass som verkligen är jobbigt mentalt som fysiskt men som jag tycker ger en hel del. Passet kändes fint och jag hade bra sparring iform av Joel Lager och min kompanjon under veckan Anders Secund, pojkarna vek dock ner sig lite(?) och körde 3 respektive 2 intervaller, men så länge de var med i tremannaklungan så var det bra fart på dom.

Här nedan kommer lite fina bilder tagna av min Gopro kamera på gårdagens fina lilla grillning . . .




Lite halvmesigt


Känns dom här Kvalitetsveckorna med lite mindre mängdträning och mer a3 pass, känns liksom som att man inte tränar så mkt utan bara är ute och lullar för att inte kalaskulan på magen ska växa sig allt för stor, men samtidigt vet jag och känner att de här veckorna ger, jag behöver lägga fokus på att höja mig och utveckla mig vad gäller den höga farten och det får jag möjlighet till här. Det är inte timmarna som gör det utan kvalitén, så även fast jag bara ligger på lite halvmesiga 15 timmar under de här 2 veckorna så vet jag att det är rätt i det långa loppet, men det finns ändå en träningsdjävul där inne någonstans som vill träna hellre enormt mkt än bra.

 Det gäller att hitta en balans och hela tiden ligga på gränsen vad kroppen klarar av för att tillslut förhoppningsvis få ut det i spåret någon dag, och jag tror jag hittat en nyckel, förut kanske jag tränade mkt samtidigt som jag hade med mig huvudet under armen, men numera så tror jag hittat det som krävs, det som krävs för att ta ett steg till. Jag kan bara hoppas men det känns som så, samtidigt så kan man inte drömma sig  till toppen utan det gäller att leva i nuet och i verligheten och lägga ner det som krävs.

Just nu är jag egentligen en nobody, har inga större resultat den senaste säsongen och om jag inte vore så tankspridd och säger vad jag tycker så skulle jag vara en i den där stora smeten av motionärer med stora drömmar, för krasst sätt så är det ju där jag är just nu, en motionär. Men med strävan mot något större, något bättre och något lite finare, därför tyckte jag det var lite kul häromdan när langd.se skrev i deras intervju att de intervjuade "elitåkare", för jag är ingen elitåkare resultatmässigt just nu, kanske träningsmässigt men inte tävlingsmässigt. Så lite fascinerande är det ju att en liten motionär som jag dyker upp här och där i media, men men hellre ökänd än okänd, även fast jag själv tycker att uttrycket mediah--a stämmer in rätt så bra för tillfället. Men jag lever vidare på vågen och förhoppningsvis kan jag en dag kalla mig elitåkare . . . .

Som sagt inne på andra kvalitetsveckan nu, vilket innebär mkt intervall och så även idag. Idag ska det avverkas ett intervallpass stakning 5x10 minuter med 2 minuters vila och sedan ett löppass och styrka, sen kör vi på i den höga pulsens tecken resten av veckan innan vi under nästa vecka kör en mängdvecka med 25 timmars träning. Lets go!

Det duger!



Hallå! Dagens första pass är nu avklarat och det blev ett hårt intervallpass i motbacke, samma pass som jag kör förra veckan och förklaringen ser ni här nedan" 3x25 sekunder + 3x20 sekunder + 3x 15 sekunder löpning med stavar, låter väldigt fjolligt egentligen men riktigt grjönjävla jobbigt är det. Samtidigt är det ett riktigt bra pass då man går på absolut max och får pressa sig allt man har, men redan efter första intervallen är mjölksyran på en hög nivå och sen är det bara att grisa på.

Syftet är som sagt att gå på absolut max och pressa sig över gränsen samtidigt som man kämpar med att trycka bort mjölksyran. Upplever detta pass som ett av de jobbigaste jag vet , så har ni ingenting speciellt för er så stick ut och testa vettja =). Som ni ser ovan så är det ju inte särskilt mkt puls man kommer upp i på den korta tiden, utan det är mjölksyran som sätter stopp och det man kan utläsa från pulsfilen eller som man kan se är ju att det blir jobbigare och jobbigare att pressa upp pulsen samtidigt som det blir svårare och svårare att få ned den under den aktiva vilan. Det är helt enkelt mjölksyran som blir svårare och svårare att bli av med under passets gång och därför hinner man bli riktigt sur i musklerna innan man når upp i puls." Passet kändes bra idag och jag fick riktigt fin sparring av Secund så att man fick pressa sig det där lilla extra . . .

I eftermiddag väntar ett styrkepass följt av lite skejt distans, ovan ser ni en liten film från gårdagens stakpass och nedan kan ni återigen läsa en intervju med mig http://www.langd.se/intervju-med-joel-hultin.4932634-86106.html.

Ödmjukt?


En nöjd Secund efter 2 timmar stakning

Tjena! Dagens andra pass gick även det bra, ett tufft 2 timmars stakpass med blandannat Ånnabodabacken, Sanatoriebacken och 4 varv runt sjön enbart stakning, känns fint i triceps, hade även med mig kameran och lät den filma en hel del så titta in senare . . . .

Annars så kom det ut en intervju med mig på www.langd.se idag, så kika gärna i dit och läs, som vanligt så säger jag väl det som jag tycker utan något som helst filter så ni får som vanligt ta det med lite humor och distans, rubriken låter väl lite kaxigare än vad den är. Ha en fin kväll!

Weltklasse

Sådärja! Nu har man tagit sig igenom veckans första pass och va lätt det gick, på riktigt! Sprang en som vanligt fin runda på lättlöpta och kuperade stigar här uppe i bergen med jycken och sparringpartnern Secund som är här på visit. 2 goa timmar med lätta ben blev det . . . .

I eftermiddag blir det 2 timmar stakning och sen ett styrkepass, och då hänger även kameran med!

Wrap it up



Vilodag idag, skön.....T för slitna ben sen gårdagen och en lite småtrött skidåkarkropp för övrigt, men hur gick då träningsveckan? Jo bra tycker jag eller stabilt snarare, jag genomförde de pass jag planerat på ett bra sätt och hade bra kvalité på de 3 intervallpassen vilket var målet för denna vecka, så med det i tanken så är det skönt att idag kunna koppla bort träningen och bara njuta av den underbara sommar som nu infunnit sig ordentligt här i gnällbältet. Under dagen idag dyker en gammal skidgympolare upp här på millroad och stannar veckan ut, förutom att gå på fotboll och göra massa andra schteekiga saker så kommer det givetvis tränas på hårt, har ju en likadan vecka som väntar, en kvalitétsvecka alltså så det ska bli skönt med lite sparring.

Annars rullar planeringen på bra , känns som att det är helt rätt upplägg och förhoppningsvis kommer jag utvecklas av det. En 4 veckors period nu under sommaren kommer alltså bestå av 2 mängdveckor och 2 kvalitetsveckor, en fin mix som ändå är uppdelad på ett bra sätt och som ger mig möjlighet att finslipa på en sak i taget . . . .

Men idag är det som sagt vilodag och då släpper vi träningen från och med nu, för nu kallar jycken och jag ska upp i bergen och ta en långpromenad.

Ha en skön dag!

Kan man dö i en myr?



Hej! Blir mkt videos nu för tiden men det får ni leva med, 1 bild säger med än tusen ord säger de ju. Körde ett jobbigt men fint pass med ett skönt gäng på myren imorse, myrintervaller helt enkelt och det jag körde var 10min pyramid+ 20x70/20 + 5x30/30, ca 35 minuters intervalltid alltså och det kändes rätt bra.

Nu är benen rätt så slitna som sig bör och snart ska jag ut på en kortare jogg och stretch för att avsluta veckan på ett fint sätt, imorrn är det vilodag!