Vasastafetten

Tjena tjena!

Ja igår vart det minst sagt tvära kast, igår eftermiddag låg jag ute i solstolen och inväntade ett skönt DÖK+AS pass efter morgonens hårda och fina snabbhet/spänstpass. Men mitt i allt blev jag kontaktad av KIFs stjärntränare och allt i allo, maestro Kask.

Fick frågan om jag var sugen på att springa en sträcka i Vasastafetten då stakkungen från Gnarp, Olle Sjöström fått kasta in handduken. Givetvis tackade jag ja, ja menar man kan ju inte tacka nej till att springa i samma lag som älgtjurarna från KIF och dessutom är ju tävling bästa träning enligt mig, bara att köra!

Slängde ihop en väska lite snabbt och några timmar senare befann jag mig uppe i Sälen. I med lite mat och sömn å vips så vaknade man klockan 6:30 imorse med en 8e sträcka på programmet.

Iväg till start och igång med tävlingen, åkte följe bil under de första sträckorna och var med och supportade de andra i laget. Runt lunch var det så dags att sticka ut för mig på min sträcka, 4,7 km mellan Gopshus upp till Hökberg, kände mig sliten på uppvärmningen efter en hård vecka, men vafan är det tävling så är det, ba å bomba på! Gav mig iväg i ett högt tempo för mig som inte är någon storlöpare, rullade på bra i de första backarna utför och väl nere på platten var det bara att kriga på, sprang ensam hela vägen och kunde upp mot Hökberg lägga in en liten spurt, piggheten eller bena fanns helt enkelt inte där men vilja fanns det mkt av och ibland kan det räcka långt.

Avverkade de 4700 metrarna på 19,04 , helt okey för mig, inte bra, inte dåligt, mellanmjölk! Fick en 13e placering på sträckan av ca 500 lag och vårat lag slutade på en fin 12e plats, spöade även klubbkompis puttes lag, skönT. En tradition jag tänker fortsätta med, vinna alltså;-)
Får passa på att tacka Karlslund för att jag fick chansen, TACK. Ett härligt gäng att tävla och umgås med och om jag nu inte tävlade för GIF vet jag vilken klubb jag skulle välja . . . .

Ja helgen blev inte alls som jag planerat träningsmässigt men får man chansen till så här bra träning tycker jag att man ska ta den, nu när jag är tillbaka hemma så kommer kvällen först bestå av lite mat och umgänge med familjen, sen blir det ett styrkepass ( effektiv tid 45 minuter) och en jogg med rejäl stretch. Morgondagen kommer i största utsträckning bestå av träning i AI fart, räknar med minst 5 timmar, ska bli skönt att köra lite lugn träning som "sköljer" ur kroppen efter några dagar med mkt fart, eventuellt kommer jag återigen joina Karlslund och hänga på dom på en fin rullskidtur imorgon annars blir det ett fint crosspass med fokus på att belasta överkroppen. Bilder och den utlovade filmen som bara blev en halv kommer senare ikväll.

/ JH

Tvära kast, Vasastafetten!

Jag å Bolt

Morgon!

Gårdagens vila verkade vara rätt medicin, mkt fräschare i kroppen nu på morgonen iaf och om det var sjukdom eller ej kan man ju aldrig veta men hursomhelst är jag frisk så idag öser vi på med träningen.

Nu på morgonen ska jag bränna av ett snabbhets/spänstpass nere på den vackert belägna Kilsbergsvallen och dess löparbanor, återstå att se om Bolt befinner sig där. På eftermiddagen blir det rullskidor distans med fokus på stakning och överkropp, å som grädden på moset så ska kroppen härdas i olika styrkeövningar framåt kvällen då Allmänstyrka 45 minuter effektiv tid står på schemat.

Bjuder troligen på några bilder och eventuellt en film framåt kvällen, nu är det dags att stämpla in!

/ JH

Göra det man avskyr mest. . .

Hej folket , har ni det bra eller?

Tillbaka i lyan igen och nu var det ju tänkt att styrka och jogg skulle förgylla min kväll, så blir dock inte fallet. Har de senaste timmarna haft en hängig känsla i kroppen, en sån där konstig känsla som man inte vet var man har, om det är något som man bara inbillar sig mentalt eller om det är sjukdom på G. Jag tar dock det beslutet jag hatar mest men vet är det smartaste och ställer in passet, av mkt här i världen så är det bland det jobbigaste man kan göra som en träningsgalen skidåkare, man känner sig så klen och larvig, inte bara över beslutet utan oxå över att man går och ältar om man gör rätt eller ej. Så patetiskt men ändå så sant, jag vet att min kropp är sliten och att jag tränar hårdare än någonsin men det retar mig ändå på något sätt , att ställa in.

Inte sen träningstart Måndag vecka 17, har jag ställt in ett pass men 17,5 vecka, 291 träningstimmar, 169 pass senare får jag ställa in ett pass, thats life.

Om jag ska sammanfatta min försäsongsträning hitills i år så finns det bara ett ord, kanon! Har tränat hårdare och mer än någonsin, överlag har det varit fin kvalite på passen och jag har hållit mig fri från sjukdomar, kan inte klaga. Har de senaste perioderna ( 4 veckor= en period) legat på 80 träningstimmar i snitt, jag ligger på en tunn gräns mellan fiasko eller framsteg det vet jag. Framgångsrecept eller bottenapp, det vet jag inte utan det får vi se i vinter, men personligen tror jag på att mkt träning är mitt recept, det tror jag 110% på, om jag inte tror på mig själv och mina ideér så kan jag lika gärna lägga ner . . . å det finns inte en chans att jag gör de närmaste 5 åren.

Så jag slappnar av och tar en vila ikväll och det vet jag är rätt, hellre ett inställt pass än 10 stycken, är jag fräsch imorrn är det bara att ösa på . Där har ni lite av min filosofi och mina tankar . . .

Bjuder på lite bilder från träningssommarenNu när jag sladdrat länge nog så turnar jag mig to you readers, har ni några önskemål om saker som ska skrivas på bloggen eller publiceras???? mer vardag? träning? bilder etc? Släng gärna iväg en kommentar, det vore ju kul att få ett livstecken från er oxå, för jag vet att ni läser , det har jag sett på statistiken, eller är ni handlingsförlamade chickens hela bunten;)

Nu ska det briljeras lite i köket, loggar ut och önskar er en trevlig kväll, chapp!

/ JH
Woho!

Ja jag slänger väl in ett snabbt inlägg då, vad gör man inte för er 120 läsare som besökte detta ställe igår, fullt godkänt antal på mitt nya liv som bloggare, skämt åsido kula att några läser det som jag knåpar ner.

Nyss hemkommen från 2,5 timmer rullskidor distans, genomförde detta pass med redan nämnda stjärnan Joel Lager och det blev ett fint pass, åkte rundan , Hyttan-Latorp-Hyttan-Ånnaboda- 5 varv runt sjön och ner hem igen. En skön runda med lite fina åkbackar, både i stigningen upp till Ånnaboda och på rullskidbanan runt sjön, kul och snacka av sig lite och diskussionsämnet varierade en hel del så att säga. På uppvägen mötte man återigen MR P, eller putte K som man oxå kan kalla honom, rullskidor åkte han iaf men utför istället för uppför backen, lite fel kan ju jag tycka då det enligt mig blir bäst träning uppför, men har man blivit gammal och gaggig så blir det väl sådär antar jag. Ja menar han är ju 2 år äldre!

Min egen personliga fysiska status tyckte jag var STABIL som sladjan uttrycker det, lite seg i bena efter gårdagens hårda pass men överlag bra. Skönt även att kunna dänga till en förstaårsjunior på lite impulser, än så länge är man inte sämst i klubben, puuuh;).

Nu är det dags att ge sig av till Öret där lunch väntar och efter det blir det lite styrka med tillhörande jogg.


Hare

Fullt upp!

Morning!

Yepp idag är det fullt upp här in "the heart of Sweden" som man säger, 2 träningspass, lägenhetsfixande, en snabbvisit inne i Pennybridge å lite annat smått och gott. Ska om en 15 minuter befinna mig nere vid brandstationen och möta upp träningsgänget eller bara en till ensam jävel, 2 timmar rullskidor i spöregn blir lika nice som alltid, ja menar man behöver ju inte duscha då

Näe dags å sticka, bjuder på en bra video så länge .
www.youtube.com/watch?v=BqSXNKMSPSE

Ha en grym dag, det ska jag ha!

The Bigstonehill

Tjena!

Ja som rubriken avslöjar så var jag som planerat uppe vid slalombacken Storstenshöjden och bombade återigen intervaller, denna gång stavgång och som sparring hade jag ett härligt gäng från KIF. Dock så tror jag de flesta av dom mörkade formen lite och tog det lugnt inför helgen där dom ställer upp med ett lag i Vasastafetten, men men alltid kul att träna i grupp.

För egen del kändes det helt okey efter förmiddagens intervallpass( se nedan), averkade 6 stycken intervaller uppför närkes egna berg i tröskelfart, tog någonstans mellan 4,30-5 minuter, rätt så bra tryck på de tre första intervallerna, lite stummare på de återstående men kände mig fokuserad och motiverad så tempot blev lite högre på dessa å kan vara orsaken till stumheten eller så blev jag bara trött??? Satsar nog mina pengar på tröttheten;)

Sammanfattningsvis ännu ett bra pass där jag hamnade runt 30 minuter effektiv vilket var målet.

Nu är en bra träningsdag till ända, som genomförts på ett bra sätt, ligger bättre till formmässigt än förväntat och det är ju alltid positivt.

Morgondagen har även den blivit lite förändrad , då det blir rullskidor på förmiddagen och löpning+styrka på eftermiddagen. En av klubben kommande juniorstjärnor erbjöd sig nämligen att "rasta" mig imorgon, vackert namn har han oxå, Joel fast han heter Lager i efternamn.

Rullskidor klassiskt AI, samling 10 vid brandstationen, be there! Om du nu vill hänga på;)

Nu stämplar jag ut, hörs imorrn! / JH

Bra tryck, för bra tryck?


Chapp!


Back home efter ett bra och positivt träningspass, körde som planerat långa stakintervaller men fick ändra om lite på slutet pågrund av materialproblem.


Började med att värma upp en kvart runt de centrala delarna av Garphyttan, det vill säga Konsum och Pizzerian, har man det så har man ett fungerande centrum i dagens samhälle. Skrämde livet ur lite katter och hälsade på någon trevlig gubbe under tiden. Kändes faktiskt bättre än vad jag hade hoppats på och solen sken, så när jag ändå var uppe bland molnen och svävade så drog jag iväg till dagens träningsplats Ånnabodabacken, en perfekt backe för intervaller, 3,5 km lång, rejäl och en lite brantare än normalt slakmota i början, för att sedan gå över i ett brant parti, över krönet ut på en slakmota till och sedan 2 lite brantare partier innan man når målet vid receptionen av Kilsbergens konferens och lodge. Tar ca 13-18 minuter beroende på åksätt och form.


Planen var att bränna av ett race ända upp och sen lägga på några intervaller runt den fina rullskidbanan vid ånnabodasjön, sagt och gjort så bombade jag iväg i ett bra tempo, efter ca 9 minuters åkning smäller dock spetsen av, stannar till byter spets och kör en intervall resten av det som var kvar ca 9 minuter det oxå, precis innan målgång smäller spets 2 av ( tack Proski/biltema). Kör en benintervall runt rullskidbanan , även det en 9 minutare och avslutar passet med 5X1 minuters intervaller.


Sammanfattningsvis, 32 minuter AIII , långa och fina intervaller , ett bra pass och kroppen känns pigg.


På nervarvningen träffade jag 2 st snor,svett å svenska skidkungar, nämligen klubbkompisarna Viktor Hansson och Patrik Karlsson, skönt att se att man inte är ute ensam och tränar och GIF blir farliga i vinter kan man konstatera.


Lyckades få den sista intervallen på film och en bild på Ånnabodabacken , så bjuder på detta . Nu blir det lite käk och vila inför kvällens intervallpass med Karlslundsif.org , auf wiedersehn . . . .

Ändrade planer!

Gomorron, klockan är nu 08:22 och det är dags att stämpla in. Avnjuter just nu en fin frukost innan dagens första pass, dagens andra pass har dock blivit ändrat.

Såg nu på morgonen att KIF ska köra ett mysigt stavgångsintervallpass uppe vid Storstenshöjden idag, helt enkelt bara runt hörnet för mig. Givetvis hänger man på när kvalitetsträning med sparring står på programmet, så det blir en dag med rejält hög puls idag. Räknar med att plocka ihop minst en timme effektiv intervallfart idag och det tror jag blir kanon då det är just min maxkapacitet som jag måste utveckla, in i kaklet bara!

Som sagt ändrade planer men det passar in i programmet då jag är inne i en av de sista tuffa perioderna den här sommaren, målet är att jag ska långt ner i källaren för att sedan återhämta mig och " hämta igen" all träning.

Programmet för den här veckan ser ut som så:

Tisdag: RAIK / LAI+ AS
Onsdag: RAIIIK ( ÖK) / SGAIII
Torsdag: LAI+AS/ RAIF
Fredag: LAIII ( snabbhetspass)/ RAIK (ÖK)
Lördag: RAIK ( klubbträning) / RAIIIK
Söndag: Crosspass+ AS

4 intervallpass+ 1 snabbhet, 3 allmänstyrkepass, resten AI ( med impulser) den effektiva träningstiden ska hamna mellan 20-25 timmar.

Så ser min vecka ut, hur ser eran ut?????

Nu ska rullskidorna rastas och magmusklerna härdas.

/ JH

Början på något stort . . .

Hej på er därute i stugorna!

Ja då sitter man då här, som nybliven bloggare, har visserligen bloggat lite förut för mitt gamla skidgym. Men, nu står jag på egna ben och har tänkt att den här bloggen som förhoppningsvis ska utvecklas till en hemsida ska handla lite mer om mig och mitt skidåkande.

Varför blogga tänker kanske ni? ja det gör jag oxå, men vafasen man kan ju inte sitta inne i sin lilla bubbla å hålla tyst hela tiden, jag testar helt enkelt så får vi se vad ni och jag tycker. Bloggen kommer handla till största del om träning/tävling och min satsning mot att nå toppen inom en av världens tuffaste sporter, Skidor, längdskidor, plankhasande eller X country skiing som man så coolt kan uttrycka det på utländska. Sidan är still a little child så ni kan förvänta er lite förändringar och lite fel här och där, men det kommer bli kanon, det lovar jag er!

Imorrn står RAIIIK (ÖK) på programmet på förmiddan och ett uppemot 3 timmar långt AI pass på eftermiddan , vafan ( ja jag tillåter svordomar i min blogg) skriver han kanske ni undrar och det kan ni ju lista ut tills imorgon då jag avslöjar det hela efter förmiddagspasset. Är ni smarta nog att lista ut det så kan ni ju lämna svaret i kommentarsfältet, priset blir ett valfritt träningspass med maestro om ni nu befinner er i närheten av G-Hyttan.

Dags å nanna kudde, ha de gött!

Arrivederchi!