Bakslag.

Den gode Sixten hade säkerligen kört dubbla intervallpass med min sjukdomsstatus, de var hårdare förr.
 
Likt en jägare som ska ut på björnjakt så är det viktigt för jägaren att dennes gevär fungerar, det blir både lite jobbigare och mindre framgångsrikt för jägaren att kasta småsten på nallebjörnen. På samma sätt behöver en skidåkare en kropp i bra skick för att kunna genomföra den träning som är planerad, på den punkten falerar jag tyvärr idag, jag har ont i halsen, fan.

Det är sällan jag är sjuk, väldigt sällan vilket är bra, men det gör att det irriterar mig ännu mer de få gångerna jag blir sjuk. Idag är jag inte sjuk, jag skulle inte ställa lite ömhet i halsen som någon större livshotande diagnos eller sjukdom, men jag måste likt förbannat dra i handbromsen och vila en dag ytterligare, förhoppningsvis är jag tillbaka i träningsbart skick imorrn igen.

Träningen har ju "som vanligt" flytit på väldigt bra hitills med fin kontunitet och variation, så denna extra vilodag är ju ingen fara på taket, men som den perfektionist man är så vill man ju följa sin plan vilket nu skiter sig. Jag få helt enkelt ha lite icketräningsdepp idag. Det är sjukt det där fenomenet i sig, men varje gång man vilar så är man extremt sugen på att träna, men en dag som denna så är det bara att släppa alla tankar på träning och få ut maximalt med återhämtning ur vilodagen istället, även mentalt, att koppla bort träningen, iaf en förmiddag.

För känner jag mig själv rätt så kommer jag iaf sitta där efter lunch med träningsdagboken och datorn, utvärderandes och småkollandes på träningsupplägg och titta på videofiler av mig själv och studera teknik och smådetaljer. Ja jag vet, man är en sjuk jävel. Det är något man få acceptera.

Nu ska jag strypa en katt och skalla en bäver och äta frukost. Tack för mig. hej.

Lår som stubbar.

                
Sindre Wiig Nordby och gänget fortsätter leverera störtsköna videos
 
Med ett par lårmuskler slitna och stenhårda likt 2 vakumförpackade telefonstolpar och med en kropp lika sliten som Anna Books efter ett marathonlopp med efterföljande matvrakstävling så sätter jag idag stopp och sätter en vilodag på programmet, och enligt plan skulle jag ha en sån idag ochså, så snacka bra tajming. Sen den senaste vilodagen i fredags så har det rullat på bra, träningen har varit rätt varierad och bra men särskilt benen har fått tagit rejält med stryk.

Det började med lördagens 14,4 km tävlingslöpning i vasaloppspåret för att sedan fortsätta med fotbollsmatch både söndag och måndag, 3 timmar skejt under tisdagen och så återigen fotbollsmatch igår kväll. Det har helt enkelt blivit ett jäkla löpande, väldigt bra och nyttigt för mig, men det gäller att pressa benen till en hård och lagom nivå, men inte passera gränsen för vad de tål och eventuellt skada mig. Förutom massa benträning så har jag även avverkat ett par hårda och långa styrkepass, stakat uppför ånnabodabacken sammanlagt 8 gånger de senaste dagarna och även kört något cykelpass. Så idag tar vi en vila och det känns skönt. Framåt helgen ska jag fokusera på enbart skidträning och få till ett par riktigt bra kvalitetspass på rullskidor, fotbollen lägger vi bort ett par dagar vilket ska bli skönt, taktiskt nog drog jag ju ett rött kort för ett par dagar sen och är nu avstängd.
Händer även en del på det privata planet, vi får se vad som händer, Kvitfjell?
 
Hösten närmar sig och det är något jag gillar, luften blir syrerik och klar, temperaturerna sjunker och man taggar igång lite extra då man inser att vintern närmar sig, jag gillar hösten och framförallt gillar att träna på hösten, Förhoppningsvis kommer jag även dra iväg på lite läger de kommande veckorna, b.la till Meråker, men vi får se vad som händer även där.


Tricepsmisshandel

Igår stakade jag hela Ånnabodabacken 4 gånger och var rätt mör i mage, triceps och de blåsfyllda händerna, efteråt var jag lika stark som en utmattad och undernärd 14årig tjej som varit på 3 Bieberkonserter på rad på en och samma dag. Men jag var brutalt nöjd med mig själv.

2 träningspass igår och 2 av de lite hårdare slaget, igår morse körde jag ett distansstakpass på de klassiska skidorna, ett pass inriktat på enbart överkropp. Jag var ute i 1,5 timme och under de timmarna avverkade jag bla den fina stigningen från botten av Ånnabodabacken upp till SM-stugan 4 gånger, därefter körde jag 5 stycken smirredrag i sanatoriebacken. Ett mkt bra pass som förhoppningsvis förbättrar den hårdhet och styrka i överkroppen jag eftersträvar.

Under kvällen var det sedan fotbollsmatch, fick 70 fina minuter på mittfältet i 1-3 förlusten mot topplaget i 4an Vretstorp, lite oflyt här och där men de var värda vinsten. Nu ska jag ut och skejta ett 3timmarspass och ikväll väntar ett styrkepass.

Rött kort.

Då har man det på sitt idrottsliga CV ochså.
Gårdagens träning blev tyvärr lite kortare än planerat, jag hade kallt räknat med 90 minuter + tillägg på fotbollsplan. Det blev 43 minuter. På dessa 43 minuter som lagkapten hade jag lyckats spela fram till lagets mål, dragit några farliga frisparkar på mål, vunnit några stenhårda närkamper, men även dra på mig 2 gula kort som alltså blev ett rött. suck. 2 Diskutabla gula kort efter närkamper, överlag var domaren rätt kortkåt då han lyckas häva upp 3 röda och sammanlagt 9 kort under matchen. Men det är väl det som är charmen med lagsport ochså, tillskillnad mot skidorna där du har dig själv att sköta så har du här 10 andra spelare samt motståndare och en domare att ha respekt för. I skidor så är det väl mångt och mkt dig själv, din kapacitet och mjölksyretålighet som avgör om du gör ett bra lopp eller, självklart har du även då konnkurrenter fast på ett annat sätt.

Många beskriver min spelstil på fotbollsplan som den italienske terriern Gennaro Gattuso, men jag vet inte.
Under kvällen var jag sedan på ett väldigt bra tränarråd med ledare och viktiga personer inom skidsektionen och det ser bra ut inför vintern, klubben växer och växer och även fast den redan nu kryllar av talanger med hög klass så fortsätter dom komma underifrån, kul att se! I och med detta möte så fick jag byta plats på gårdagens planerade stakpass och dagens planerade styrkepass, så igår kväll avverkade jag allmänstyrka 60x40/20 + jogg och då jag vilat armarna ett par dagar och löpt mkt så var jag mkt pigg passet igenom.
Nu ska jag ut på ett stakpass med diverse överkroppsövningar och sedan ikväll är det fotboll igen, en viktig cupmatch där vi möter Vretstorps IF på hemmaplan på Kilsbergsvallen klockan 19 i kvartsfinal i distriktscupen. Vi har redan slagit ut lag från mkt högre divisoner såsom Rynninge och Sturehov, förhoppningsvis fortsätter det ikväll och isf kan vi få möta lag som ÖSK eller Forward i nästa omgång.

Benen har fått mkt stryk och fått arbeta hårt de senaste dagarna, men efter kvällens match så blir det lite vila för dom ett par dagar och lite mer överkroppsfokus, när man knappt tar sig ner för trappen och ännu mindre uppför densamma så kanske det är dags att ta det lite lugnt ett tag.


Bra känsla

En grym dag med ett grymt gäng igår, även fast färgerna var fel och klubbhjärtat var ur funktion.


Vasastafetten igår, en riktigt kul tillställning med mkt folk och härliga profiler, jag själv fick äran att springa 2a sträckan i laget "Wadköpingsloppet" dvs Karlslunds IF 2a lag. Min sträcka mätte 14,4 km emellan Smågan och Mångsbodarna och bestod av en härlig blandning av grusväg, småstigar och diverse områden med spångar, allt detta i en fin kupering. Jag gjorde en habil insats och är relativt nöjd, plockade ca 20 placeringar, låg på 4:18 i snitt per kilometer, blev 27a på sträckan och är nöjd med hur jag la upp loppet, som vanligt så hade jag även en rackarrökare till spurt på slutet att bränna av vilket känns bra och tryggt. Och för mig som inte alls är någon löpare av klass så var det ett bra lopp.

Snittpuls loppet igenom låg på 184 slag, så ett riktigt bra träningspass blev det hur som helst. Så det är med något småstela ben man vaknar upp idag men det är bara att ladda om, om 2 timmar är det startelvan och 90 minuter fotbollsmatch på mittfältet som gäller, följt av ett stakpass. Vill sist men inte minst tacka Karlslund för förtroendet i helgen, ni är ett gött gäng att umgås med men kanske något disträa ;)