Dags för en update

Ett kärt återseende efter låååångt uppehåll.
 

Det har inte blivit särskilt mkt skrivande här den gångna veckan, förutom ett halvbra försök till "Lika som bär".

Anledningen har varit att jag återigen legat lågt med träningen och varit lite småsjuk, när jag kom hem under förra söndagen från Idre och ett kanonläger där så vaknade jag så upp under måndagen med en lättare förkylning, en förkylning jag fick dras med under 3 dagar. Jag verkar dock inte ha varit ensam om denna "ryssförkylning" utan det verkar vara som att alla de som var med på lägret har fått eller har haft en släng av denna sjuka.

 Men jag klarade mig dock rätt hyfsat som sagt och under torsdagen var jag åter i träning, så 3-4 dagar på soffan fick det bli och med facit i hand så var det en rätt så bra tajmad förkylning då jag var rätt nerkörd efter idre och fick några dagars vila. Inget ont som inte för något gott med sig . .  .

Även jycken verkade glad över att ha mig tillbaka i träning då han följer med på rätt många pass.
 

Under Torsdagen smög jag som sagt igång med lite lättare träning och kände väl rätt direkt att förkylningen inte tagit särskilt hårt på kroppen utan snarare tvärtom, nertränad + lite vila = med bra form. Så under fredagen fick det bli ett lättare dubbelpass iform av mtb och maxstyrka/allmänstyrka, maxstyrkan som jag kommer åter föra in i i träningen igen under en kortare period nu under hösten för att stärka upp överkroppen lite ytterligare.

Lördagen spenderades med klubben i Torsby och friskt varvandes i skidtunneln, där fick jag till 2 kortare och lättare 1,5 timmes skidpass, båda i den fria stilen och jag måste säga att det kändes riktigt bra även om jag inte tryckte på i någon hårdare fart.

Gårdagen avverkades här hemma i den friska höstluften och där jag körde ett dubbelpass, först 2 timmar motbakkestakning + lite impulser på slutet och sedan jogg + allmänstyrka och maxstyrka.
Så nu är jag igång bra med träningen igen och kommer nu efter ett par dagar med lite lugnare träning vrida upp intensiteten och avverka ett par intervallpass. Nästa period så kommer jag återigen träna ner mig lite igen för att sedan när det närmar sig säsong släppa upp och införa mer korta pass.


Idag har jag börjat med ett lite längre löppass.
 

Det känns som att utmaningen för mig nu under hösten ligger i att träna bra och hårt, men ändå inte gå över gränsen och träna ner mig allt för mkt, då blir det lätt att man hamnar i en negativ spiral och man blir mer och mer sliten och wips så har man återigen sabbat den första delen av säsongen, så nu de kommande månaderna så är det fokus och nogrannhet som gäller.