"En smörslungad linjedomare"

Började dock med en fin morgon i solen på rullskidbanan ....

Vilken match, vilken överkörning , vilken linjedomare!

Ja jag pratar givetvis om matchen ÖSK-HIF som slutade 3-0 till de svartvita, en riktig lektion i fotboll fick Helsingborg och det var nog den bästa matchen jag sett som ÖSKare i mina dagar. Bra tryck på läktarna och riktigt roligt spel, bla dömde linjedomaren bort 4 mål för offside, varav tre minst var felaktiga. Men det ordnade ju sig ändå, mot Europa!


Har även haft en riktigt fin träningsdag som började klockan 08:00 imorse med 2 ursköna timmar rullskidor i lugn fart uppe på rullskidbanan, riktigt fint väder och en grymt syrerik och härlig höstluft. Fortsatte sedan med att jag mötte upp klubben uppe vid klubbstugan och averkade 1,5 timme A2 löpning i kanske lite för hög fart bitvis, efter detta varvade jag ner med lite rullskidor återigen.
Bra känsla på alla passen men på slutet började kroppen märka av all träning de senaste veckorna och källarkänslan kom smygande, skönt för då ligger jag där jag ska ligga formässigt.

Imorrn är det flytt till Falun som gäller, så nu ska jag packa för fulla muggar, ha en skön kväll!
/ JH

You got to fight for that inch

Tjena!

Åter tillbaka hemma, har nu avklarat dagen intervallpass, körde som planerat 4X10 minuter tröskel + 5 stycken 1 minutsintervaller. Varje intervall gick som sagt i tröskelfart men på varje intervall så maxade jag sista minuten och spurtade för allt jag var värd, detta för att göra det så tävlingslikt som möjligt och försöka slipa på tekniken som man gärna kan glömma bort när man är som tröttast.

Började med att köra den första intervallen nerifrån Latorp upp till Garphyttan, den andra körde jag från där banvallen passerar vägen till botten av Ånnabodabacken, de 2 sista bombade jag således av uppför Ånnabodabacken upp till receptionen, förövrigt var vilan mellan intervallerna 3 minuter. Väl uppe så varvade jag ner ett tag innan jag körde mina 5 stycken 1 minutsintervaller runt rullskidbanan.

Känslan på dagens pass var överraskande bra, hade bra tryck i stakningen och fint driv i diagonalen, mkt bättre känsla än på KIF träningen i Onsdags, skönt! Detta är dock lite fascinerande då jag hade förväntat mig att huvud och kropp skulle vara långt nere i källaren nu, vet dock att kroppen brukar vara i som bäst form efter hård och lång belastning så helt överraskande är det inte. På nedvarvningen lekte jag lite med kameran, dels för att försöka få en uppfattning om hur tekniken funkar ( svårt annars att se om man tränar själv) och dels för att ni läsare skulle få en "fredagsfilm" , enjoy!

Imorrn väntar klubbträning klockan 10:00, 2 timmar a2 löpning står på schemat men har tänkt att som uppvärmning åka 2 timmar rullskidor i distansfart innan jag möter upp de övriga. På eftermiddagen blir det sedan ett kortare spänst/snabbhetspass + Allmänstyrka innan jag tar semester för den här veckan. Kvällen avnjuts sedan framför ÖSK-Helsingborg på Berhn Arena innan flytt upp till Falun på Söndag väntar.

Så ser läget ut, over and out/ JHNu taggar vi igång!

Gobrunch!

Hoppas läget är fint med er för med mig är det bara fint, har under morgontimmarna varit in till den stora, fina, vackra staden Örebro och gjort diverse ärenden. Bland annat lämnat in en pulsklocka , Garmin Forerunner 305 som en enligt tillverkarna ska vara vattentät, konstigt då att min formligen suger åt sig vatten som en svamp. Det är ju kul när man kan se displayen, som läget var nu med klockan så kunde jag lika gärna haft en mindre aborre simmandes inne i displayen, inköpte även lite kläder och träningskläder så man kan se godkänd ut både i stan och i träningsspår.

Nu är det dock dags att slänga i sig en lunch och bege sig ut på ett pass, RAIIIK 4X10 minuter tröskel står på programmet, alltså långa rullskidsintervaller i tröskelfart för den normale läsaren. Hoppas på ett fint pass och förhoppningsvis förvärrar jag träningsvärken som sitter i magmusklerna sen igår lite till, återkommer med en rapport efteråt.

Nu kör vi, http://www.youtube.com/watch?v=BqSXNKMSPSE

/ JH

Jag å regnet i 5 timmar

Haaaloj!

Nu har man så stämplat ut och avverkat dagens pass, 5 timmar sammanlagt i regnet blev det fördelat över 3 pass, 3 timmar AI MTB - 1 timme A2 Löpning och 1 timme Allmänstyrka.

I Kilsbergen pågår alltid snösprutning, enligt skylten iaf


Nedersta delen av södra backen, Storstenshöjden

Toppen av Storstenshöjden i dimman i horisonten

Väl på toppen av Storstenshöjden så har man fin utsikt över "gnällbältet"Lite lerigt bitvis på MTBen


Vilket syntes på benen när man kom hem

Känslan på dagens pass har varit helt okey, börjar kännas lite slitet nu men det ska jag vara, var dock oväntat pigg på A2 löpningen upp till toppen av Storstenshöjden på eftermiddagen.
Imorrn blir det 45 minuter rullskidsintervaller upp mot Ånnaboda och ett icke ännu bestämt pass på eftermiddagen, ska även in till Örebro vid lunch tid, så jag har häcken full som den förstoppade tanten skulle sagt, torrhumor.se!
Nu ska ja laga mat, Adios!
/ JHSnabbtinläggföreträningspass.se

Ciao ciao!


Kung bore fortsätter vara inne i något jäkla deprimerande humör, pissregn och blåst idag oxå. Mig stör det inte särskilt mkt, det har ju sina olika charmer de olika träningsväderna och just idag när jag ska avverka ett MTB pass på 3 timmar så gör det absolut ingenting. Det blir ju bara roligare, att forsa fram genom skogen, över stock och sten med leran rinnandes runt kroppen. Det är ju nästan den enda gången man kan känna sig som ett proffs och de få homo sapiens man åker förbi tänker "wow" han tränar stenhårt han, och i det här vädret, stackare".

Näe nu är det dags att ge sig ut, bara å bomba på! Bjuder på lite bilder från Vasastafetten som jag lånat från KIF ( tack) . ... Enligt min plojenkät så får jag fortsätta blogga oxå, det var som fan!


Over and out/ JH

Magiskt 4 timmars pass med 40 minuter intervall


Tjena tjena!


Nu sitter man här nöjd och glad efter ett kanonkvällspass, ett pass som nog kan rankas som ett av sommarens top 10.
Passet blev 4 timmar långt och innehöll helt oplanerat 40 minuter intervall, hur då kanske ní undrar, vi tar det från början. Från början var det ju meningen att jag skulle cykla in till stan, nyfikenheten över mina nyinköpta Pro-ski Flex tog dock överhanden och jag valde att staka in till stan, efter 1 timme lugn stakning mötte jag så upp det lilla men ack så goda KIF gänget som bestod av coach Bagarn och sparringpartner Malm. Det som jag trodde skulle vara ett lugnt teknikpass förvandlades till ett intensivt intervall pass, passet såg ut som så.
*15 minuter uppvärmning
*Teknikövningar i backe, åkning utan stavar, olika staktekninker m.m
*3 stycken "drag" där målet var att komma högt upp i stakningen och hitta "träffen"
*5 stycken olika startimpulser.
*Sprintliknande heat 4x4 minuter där jag låg runt 90% av maxpuls och prioriterade teknik.
*10 minuter avåkning
*4 stycken 10 sekunders startintervaller på tid där vi dels försökte sänka våran egen tid och *krossa varandra. Notera att jag personligen sänkte min tid med 8 tiondelar vilket kan vara skillnaden mellan kvartsfinal eller utslagen i en sprint, tänk vad lite slipning av position kan göra.
Efter detta kanonpass som verkligen satt som handen i handsken stakade jag så iväg hemåt, efter ca 45 minuter vid passering Latorp där det börjar gå lite uppför valde jag att bomba 2 stycken 10 minuters tröskel intervaller, dels för att försöka efterlikna slutet på ett långlopp ( förbättra hårdheten) och dels för att testa mina nya lagg å om dom kan jag bara säga som MR Pölder, kingarnas kingkingking, kanonskidor!
Den effektiva tiden på passet blev 4 timmar och 40 minuter i A3 zonen, ett fint pass som kändes helt okey, lite sämre tryck i stakningen mkt pågrund av gårdagens styrkepass som satt i en del.
Imorrn blir det lite lugnare träning fartmässigt då jag kört 2 stycken intervallpass över 40 minuter nu under 2 dagar, men målet är att nå över "skamgränsen" 5 timmar träning imorrn.
Nu ska jag sova, sov gott!
/ JH


Nya lagg

Investerade i nya lagg idag , Pro Ski Flex, "Superduper Nyhet! Detta är den nya kingking rullskidan" enligt http//www.polder.se/1/sv/pro-ski-Pro-Ski/pro-ski-flex.php.

Aja vi får se hur det går, om dom nu är så kanon som utlovat eller om det är mellanmjölk, köpte även några nya spetsar så nu blir man farlig på kvällens KIF träning, näe skämt och sido så ska det bli kul.
Hoppas på en pigg kropp och fin åkning efter förmiddagens vila, personligen så brukar jag piggna till rejält efter ett hårt intervallpass dagen innan med en halv dags vila efteråt, vi får se om det stämmer ikväll, hoppas att många av KIFs stakmaskiner dyker upp, det blir ju roligare då !
/ JHKung bore kan förstöra mkt

Goookväll gott folk!

Vad sitter ni nattugglor uppe och gör nu då? Ja jag har iaf haft en skön eftermiddag, strax efter jag postat mitt senaste inlägg så blev det ett jävla liv på Kung Bore, blixtar,dunder och hagel gjorde att det planerade stakpasset blev inställt, blev istället ett klassiskt styrkepass a la´nilsson.

Förjävla jobbigt men ack så stärkande, hur går det då till kanske ni undrar, jo det ska jag berätta för er! Passet är uppdelat i två olika block, ett block med mage och ett block med rygg/armar, magblocket går till som så att man kör 5 minuter nonstop där man byter övning var 30e sekund, övningar såsom fällkniven och situps används tex, detta block kör man 3 gånger, 15 minuter mage alltså. Det andra blocket ( rygg/armar) är liknande fast där bombar man på i 30 sekunder,vilar 15 sekunder, kör i 30 sekunder osv, ja ni fattar. Detta block som tar 7,5 minut kör man x2, alltså 2 olika block som man sammanlagt kör 5 gånger och får ihop den ack så fina tiden 30 minuter effektivt, ett mkt bra styrkepass som garanterat gör att man försöker undvika att skratta nästa dag då det ger rejäl träningsvärk.

Imorrn står det vila på förmiddagen, denna vila ska jag utnyttja genom att besöka Pennybridge city och inhandla diverse saker såsom rullskidor m.m, på kvällen tänker jag återigen joina grannklubben KIF på ett pass, rullskidor med mkt teknik står på schemat, räknar med 2 timmar ca och för att binda ihop det till ett fint "crosspass" så cyklar jag in och ut till stan, så min förhoppning är att få till ett fint 4 timmar pass.

Det var allt för nu, arrivederchi!

/ JH

Hallå där ute i stugorna!

Nu har man avverkat dagens första pass , "Elghufsintervaller" 5x6 minuter + 10 X 70/20 löpning. Ett bra genomfört pass där benen verkligen fick sig en duvning och som kändes rätt rejält, hade dock bra fart i kroppen men det känns att man just nu befinner sig nere i den klassiska " skidåkarkällaren". Är inne på min tredje och sista 20-25 timmars vecka nu , och det känns i kropp och knopp men snart ska ska jag få vila och träna lite lugnare.

Men det är trots allt en vecka fram tills dess, så det är bara att fortsätta vara fokuserad och målmedveten och bomba på. " Elghufs" vad är det? kanske ni tänker, här har ni en bra länk http://www.youtube.com/watch?v=WTrxubWyEE4 . Nu blir det lite återhämtning och inhalerande av föda innan vi åker ut på andra passet som består av stakning och styrka . . .

Lite bilder från passet nedanTrött och nöjd efter passetGIFs klubbstuga i Ånnaboda

Obeskrivligt vackert!

/ JH

Där satt den!

Så skönt, så bra, det gör vardagen efteråt lite lättare, ja såklart snackar jag om ÖSK-AIK 1-0! Har man som jag varit inbitet svartvitt "fan" sen barnsben så är det faktiskt lite roligt att det tillslut har lossnat , äntligen får man lite tillbaka efter så många år i rännstenen, de ligger trea nu med chans på europa, kul!

Ja sen vi hördes av sist så har inte så mkt vettigt att skriva hänt, har helt enkelt utnyttjat vilodagen till max och tog en paus på några timmar då jag inte gjorde något speciellt, skönt att kunna göra det ibland oxå.

Men imorrn är det dags för träning igen, ska bli riktigt roligt, känner mig inspirerad och motiverad att dunka till med ännu en hårdvecka, en av de sista tuffa sommarveckorna innan jag går in i en lite lugnare period för att hämta hem all träning, grundschemat skiljer sig inte så mkt från förra veckan , utan det är 20-25 timmar, 3-4 AIII, 3 styrka och ett spänst/snabbhets pass som ska genomföras, mer specifikt om vad varje pass ska innehålla återkommer jag med imorrn.

Imorrn ja, då startar vi upp med ett AIII pass 6x5 minuter "elghufs" + 10 stycken 70/20 intervaller löpning, eftermiddagen kommer bestå av ett långt DÖK pass+ Allmän och uthållighets styrka . Räknar med ca 4-5 timmar träning, tråkigt nog så har skejtpassen blivit lite lidande på sistone pågrund av materialproblem men efter onsdag ska det vara fixat å då plockas skejtlaggen fram igen, har dock inte sett detta som något större problem då jag vet att skejten är min starkaste sida och har nu fått lite välbehövlig teknikträning i den klassiska stilen.

Ja det var väl " det hele" egentligen, ha en skön kväll så hörs vi av imorrn, och är du träningssugen eller vill hänga på, let me know!

Adios- JH

Skogsdejt med Dogge

Hej, idag är det måndag och en skön sådan, har nämligen vilodag och såna ska man njuta av då dom inte dyker upp så ofta. Har tillbringat den som så, tog en behövlig sovmorgon till 8:30, lååååångfrukost, lite lönesnack med företaget jag sommarjobbat på ( imorrn ramlar cashen in :) ), tagit en långpromenad med familjens hund Smirre, döpt såklart efter skidåkaren Vladimir Smirnov.

Jag å brooshan

Rätt så skönt att ibland kunna utforska sina träningsmarker i ett lite lugnare tempo och verkligen njuta av den oslagbara natur som finns här i Kilsbergen, bjuder på lite bilder ...

13 år men still going strong


1 av hundratals fina stigar runtom Ånnaboda

Har även hunnit läsa en artikel ( http://www.team-united-bakeries.no/Artikler/Hemmeligheten-bak-suksess ), på Team united bakeries.no s hemsida, ett team som inneåller bla Thomas Alsgaard, Jörgen Brink mfl.
Läser då och då gärna deras inlägg då vi har väldigt lika tankar och filosofier om träning m.m
" You got to fight for that inch" helt enkelt. Kan med glädje oxå konstatera att ni läsare har ökat i antal, ca 150 stycken per dag, kul! Nu ska jag fortsätta njuta av dagen, ha det bra!

/ JH

Långpass, inslag av gubbar och elefanter kan förekomma!

Tjo!

Vilken helg det har varit, först en skööön dag på Vasastafetten igår och så dagens härliga långpass, ett pass som blev långt men riktigt roligt.

Började dagen med att vid 8-slaget slå upp ögonen, något trött efter gårdagens Vasastafett och resande, tog mig nerför trappen till frukostbordet med lite småstela vader men efter några slevar gröt så var vi igång.

Åkte in till stan och mötte upp 5 stycken Kiffare som hade annonserat om ett distanspass klassiskt med mkt överkropp, perfekt efter gårdagen som hade slitit på benen en hel del. Vi avverkade en fin tur som gick ifrån slussen- ormesta-hidingsta-ökna-almbro-marieberg-brickebacken-universitetet, tog rätt så precis 2 timmar i den starka vinden och under dessa 2 timmar så lyckades jag återigen knäcka 2 spetsar ( ingen under sommaren, nu 5 på 3 pass) vilket resulterade i att jag fick våldgästa ett äldre pars garage ute i Almbro i jakt på värmepistol då värmen från tändaren inte var tillräcklig i den starka vinden. Vi lyckades kommunicera bra trots bristande svenska från ena parten och efter ett tag hade jag en ny spets på och vi kunde bomba iväg ut på den nya men för bilar avstängda motorvägen mot marieberg, nayz!

Innan vi stack ut på rundan hade jag tankar på att förlänga passet litegrann om jag fortfarande var fräsch i knopp och kropp, detta gjorde jag oxå och rullade vidare efter att jag och kiffarna skiljts åt. Stakade mig ut ur stan via sörbyängen - aspholmen- örnsro bort till risbergska där jag passerade 2 elefanter ståendes vid vägbanan i en inhägnad, tanken på att skrämma dom med stavarna dök upp men försvann som tur snabbt, slet mig vidare bort till motionscentralen där jag "lyxade" till det och fyllde på mitt vätskebälte. Åkte vidare mot mellringe, vände tillbaka till karlslund, vek ut på vägen mot hyttan bort till lindbacka och tog sedan banvallen hem till hyttan.

Passdata:
Längd: Ca 60 - 65 km ( enligt google maps , trasig klocka)
Effektiv tid , 4:45,03
Rutt: Slussen-Ormesta-Hidingsta-Ökna-Almbro-Marieberg-Brickebacken-Universitetet-Sörbyängen-Aspholmen-Örnsro-Rosta gärde- Karlslund ( björkhaga) -Mellringe-Karlslund-Lindbacka-Gräve-Latorp- Garphyttan.
Kost: 2 snickers
Vätska: ca 3 liter

Känslan på passet var bra, inga större "dippar" och tekniken satt fint.

"Passets tack tilldelas"

* Mor och far, utan eran skjuts in hade jag aldrig kunnat åka rullisar ut.
* Erik Malm, utan din reservspets hade jag inte kommit längre än till Almbro
* Gubben i Almbro, vi hade inte så mkt att säga varandra, men du förstod
* Övriga Kiffers, härligt pass härligt gäng
* Takida, Bob Marley, Hellacopters, Nikola Sarcevic, ni förgyllde min sista timme av passet då jag återigen lyxade till det med lite musik.

Eftermiddagen har spenderats i soffan och nu ska vi knyta ihop den här veckan med lätt styrka, jogg och stretch, imorrn är det vilodag med troligtvis ett besök på Behrn Arena med ÖSK-AIK på plan.

Over and out ! JH