Lätta lätta ben

Även fast jag inte körde spänst idag, så var det ändå en liknande känsla i benen.Lätt!


2 vilodagar avverkade men nu är vi igång igen och back on track, när jag gick på vila var jag sliten, särskilt benen var som 2 telefonstolpar, vilket iof inte är särskilt ovanligt för mig då jag har ben som 2 taskigt nerhuggna stubbar. Men jag var trött helt enkelt.

Känslan idag var dock något helt annat, riktigt utvilad kropp och energi i överflöd i både kropp och knopp, exakt den känslan man vill ha efter vila. Dock så körde jag inget tufft pass idag eftersom jag fortfarande har lågvecka och verkligen ska se till att hålla den låg i både mängd och intensitet för att få en lite lättare vecka och bra effekt på de andra 3 hårda veckorna. Jag har ju som sagt återgått till samma upplägg som jag hade i mora för ett par år sen, ett upplägg som då passade mig riktigt bra, det känns tryggt och stabilt, jag har testat det förr och vet hur det funkar, detta i kombination med lite mindre träning kanske kan få fart.

Fördelen med upplägget är att jag alltid kan se till att få bra och effektiv återhämtning under den här lågveckan, samtidigt som jag alltid kan tillåta mig att köra stenhårt de 3 andra veckorna då jag vet att jag har vila som kommer och som låter kroppen bygga upp sig igen.

Jag är sån som person som säkerligen kan köra på stenhårt och sen bara köra så hela tiden i samma mönster, utmaningen för mig är att våga vila, det är vad jag tror iaf. Idag körde jag lätt löpning+styrka. Imorrn kör jag ett kortare intervallpass löpning samt stakning och i helgen väntar ett par längre och lugnare pass uppblandat med troligtvis 2 fotbollsmatcher. Sommaren verkar vara på G, härligt!

Vila

Skönt att se att fd elitidrottare som Wassberg, Stenmark och sist men inte minst Brolin har hållit sig vältränade och iform efter karriären, har nog blivit en hel del vila på brolin  . . .

Den lugna vecka har inletts och även den sista för denna träningsperiod, en träningsperiod som i mångt och mycket har gått som jag velat. Jag har ökat både mängd och fart och särskilt på fartdelen har jag fått in mer och mer intensiva pass, dock har jag fått in överraskande mkt löpning och bra pass vad gäller kvalite på löpningen. Om det nu är negativt eller positivt återstår att se, men det känns bra hursom.

Tanken är att vila upp sig litegrann den här veckan för att sedan under nästa period öka på ett steg till vad gäller intensitet och mängd, särkilt intensiteten där de riktigt hårda intervallpassen nu ska börja köras.

Sen sist vi hördes så har ju såklart en hel del träningspass hunnit avverkas och jag har faktiskt fortsatt slita på benen en hel del. Under söndagen blev det en lätt jogg på morgonen och sedan match på eftermiddagen med 70 minuters speltid. På måndagen blev det sedan 2 kortare cykelpass samt fotbollsträning. Men nu är det dags för kroppen att få lite vila och för ovanlighetens skull vad gäller mig så har jag faktiskt lyxat till det med dubbelvila, vilket hade sin start idag. Var längesen jag hade dubbelvila så lite ovant känns det faktiskt. Framåt helgen ska jag få in några långpass på rullskidorna . . .