Mjölksyreparty

10x1 min motbakkelöp med stavar . . .

Tränar återigen

Bild från måndagens korta löppass, hösten är fin.
 
Sen i söndags har det rullat på utan problem och nu är man tillbaka i träningsvardagen och det känns väldigt skönt, livskvaliten höjer sig ju ett par hack då.
 
Hitills så har jag kört relativt korta och lätta pass för att sedan ju närmare helgen vi kommer återgå till "normal" och hård träningsbelastning. Kroppen har hittils känts ok, samtidigt är det och har varit en rejäl skillnad i känsla från pass till pass, 8 dagar sjukdom tog nog lite hårdare än förväntat och jag känner mig rätt så långt ifrån den stabila form och känsla som jag hade innan de här 8 dagarna. Helst vill jag vara tillbaka i det stadiet så fort som möjligt, men nu gäller det att tänka smart och träna långsiktigt så att jag inte får några mer tråkiga efterföljder av detta, skynda långsamt helt enkelt. Såhär har det sett ut . . .
 
Mån: La1 obanat 1,20 + AS 20x30/30 + Fotboll 1,30
Tis: Crosspass skejt+ löpning 1,40 + Fotbollsmatch 0,45
 
Idag har jag hitills kört ett överkroppspass med enbart stakning och smirredrag i a2/a3 fart i 45 minuter och direkt på det ett styrkepass 30x40/20. Ikväll väntar det första intervallpasset efter sjukdomen så det ska bli intressant att se hur kroppen agerar, kommer köra maxmotbakkelöp med stavar med klubben.


Återkomsten.

Illustrerar dagens känsla på slutet av passet rätt bra idag.
 
Åter i träning, det var nog inte vackert och inte snyggt för den delen heller, om ni sett en tyngdlyftare i de högre viktklasserna försöka kränga sig i en av deras tävlingsdäkter, ungefär så såg det nog ut, det var inte vackert.
 
Men första är gjort och det är bara att sikta uppåt, hur det än är så verkar det alltid som det första passet efter långvarig vila från träningen alltid ska kännas värst, man känner sig som förkolnad entrecoté, hyfsat krispig i kropp och knopp helt enkelt. Men när man väl klarat av det där passet så kickar det mesta igång.
 
Dagens pass var kort och lugnt, 1,10 stakning, jag brukar annars ha problem med de första passen efter vila eller sjukdom eller liknande, jag är jävligt dålig på att starta upp långsamt och försiktigt, det är fullt blås eller inget jag vill gärna träna 10 timmar den där första dagen, men idag lyckades jag rätt bra. Stakpasset körde jag med ett par grymma klubbkamrater som efter att ha dumpat av mig fortsatte någon timme till, fan vad sugen jag var att hänga på, men jag försökte vara smart denna gång. Passet vi körde eller som jag körde bestod av överkroppsfokus, enbart stakning + lite överkroppsövningar, allt i så kuperad terräng som möjligt.
 
Det kändes ändå ok tycker jag, 8 dagars sjukdom och med feber ett par av dom dagarna tär på kroppen, -4 kg i vikt har jag blandannat tappat, visserligen, i sig kanske inte är någon större fara, kanske tvärtom, men däremot kände jag på slutet av passet att det är en del styrka som tappats. Men men man kanske inte ska dra för mkt slutsatser av ett sånt här pass.
 
Fokus nu ligger på att komma tillbaka i bra träning, att bygga upp mig inför de lägerperioder som kommer och sen väl där köra på hårt vad gäller intervaller och tävlingsliknande pass, jag behöver det, man blir ingen världsmästare av distanspass. Såg att KIF har testrace 15 km rullskidor på onsdag, extremt sugen men tyvärr tror jag det ligger lite för nära i tiden, möjligt att det blir ett testrace i Meråker istället.
 
Samtidigt har jag fått ett rejält avbrott och en paus nu, batterierna är laddade och nu är det bara att ha fokus och genomföra passen på ett bra sätt, så får vi se vad som händer i vinter, kul ska det bli iaf.