Gud hör bön!


Det blev ett riktigt fint avslut på dagens andra pass idag då jag och klubbkompisen Gustav Sundström möttes av ett ymnigt snöfall uppe i Ånnaboda på slutet av vår 1,5 timme långa rullskidtur i distansfart, uuuuu så gött det var.

Det fascinerande med just Ånnaboda är att här nere i Garphyttan några höjdmeter lägre så kan man alltid räkna med att när det regnar här så snöar det där uppe, och likadant var det idag. Förhoppningsvis blir det inte allt för varmt inatt och då kanske man kan göra premiärturen på skräpskidorna imorrn på de 3-4 cm som just nu ligger däruppe, jag håller tummarna.

Annars har jag som sagt avverkat 2 stycken träningspass idag, ett styrkepass+ jogg och ett distanspass klassiska rullskidor, en lite lugnare träningsdag efter gårdagens hårda testrace. Imorrn har jag blivit inbjuden till ytterligare ett träningsrace med karlslunds träningsgrupp, ett klassiskt race på 18 km upp till ånnaboda, ligger snön kvar däruppe så blir det dock svåråkt. Tanken är iaf att köra på lite hårt igen, om det blir på längdlagg eller rull-lagg får vi se.

Som det ser ut nu drar jag upp till Bruksvallarna under onsdagen och stannar där till slutet av veckan för att äntligen få lite snö under laggen, något som jag själv tycker är rätt så vitalt om man ska kunna göra sig själv rättvisa i tävlingsspåret.

Vintern är här, härligt!

Totalt kaozzzz


Det händer en hel del nu både på gott och ont, nästa helgs tävlingar i Idre är flyttade till Östersund, klubbens snöläger i Idre är inställt, kyla och snö pågång här hemma verkar det som, vattendomen för konstsnön har tagit ett litet men ack så positivt steg framåt, dessutom artikel om längdskidkurserna på nätet, ja det har hänt en hel del det senaste dygnet kan man lugnt säga.

Tyvärr blev det så att Idretävlingarna där jag skulle stått på startlinjen har blivit flyttade till Östersund, så hur det nu blir med min egen medverkan har jag inte en susning om just nu . . . .

Klubbens läger blev som sagt inställt vilket var väldigt tråkigt då jag hade sett framemot några fina dagar på snö innan tävlandet på helgen, hade ju varit första gången på snö sen i september isåfall vilket hade varit skönt men ochså även vitalt inför tävlingarna på helgen. Men nu är beslutet tagit tyvärr, även fast jag personligen kanske tycker och det är konstigt och har en hel del synpukter på det, men samtidigt är många av klubbens ledare föräldrar till juniorer som nu har cup i östersund så på så vis fanns det väl få ledare kvar i idre åt resten av ungdomarna. men men inget att göra och bara acceptera.


Något som dock var lite glädjande idag var nyheten om vattendomen uppe i kilsbergen som nu tillslut kanske kommer till ett slutgiltigt beslut, tyvärr har det dröjt alldeles för många år och diverse möten innan de kommit fram till något och som gjort att skidsporten och skidåkarna i allmänhet har fått lida. Vilket rent ut sagt är förjävligt. Men som det ser ut nu blir det en positiv dom och då kanske man kan börja producera snö för fulla muggar uppe i Ånnaboda igen, dock tidigast till nästa säsong isf eftersom beslutet återigen har dragit ut på tiden.
http://na.se/nyheter/orebro/1.1458963-ja-till-konstsno-i-storstenshojden

Dessutom kom det ut en liten artikel på Langd.se idag om de skidkurser jag och Storstenshöjden kommer hålla uppe i Ånnaboda i vinter.
http://www.langd.se/storstenshojden-orebro-klassisk-mark-for-langdskidaakning.4993873-86106.html

Så läget just nu är att jag tränar på enligt plan här hemma och sen får vi se om det händer något de kommande dagarna, eventuellt så håller jag på att ordna upp ett läger själv och då troligtvis i Bruksvallarna onsdag - söndag, för nu kan jag inte vänta längre utan nu är det timmar på snö som behövs. Dock så ser det ut som att snön även är påväg här hemma så jag kommer avvakta ett par dagar . . .

Tränar som sagt på enligt plan och idag avverkade jag ytterligare ett testrace och denna gången 7,5 km i den klassiska stilen, bra tryck i åkningen och formen känns stabil, sen är det såklart en helt annan grej att tävla på riktigt men det känns överlag bra formmässigt just nu.

Tour de KIF, Yr.no osv . . . .

Lugnare träningsdag igår, passade perfekt. Avverkade 2 pass, 1 stycke distanspass a la klassisk rullskidåkning på 1,5 timme och sedan ett allmänstyrkepass + jogg. Fina grejer och fin känsla!

Annars så går man ju mest i väntans dagar, ja jag vet att det börjar bli tjatigt, på vintern. Det är dags nu helt enkelt och eftersom man hänger på yr.no den mesta tiden förutom den tiden man tränar så börjar man nu få hyfsad koll, och glädjande nog ser vintern ut att vara riktigt på g äntligen =)
http://www.yr.no/sted/Sverige/Örebro/Ånnaboda~2725706/langtidsvarsel.html

Tanken är ju att under nästa vecka dra upp till Idre på läger och givetvis prio ett, tävla, dock är det rätt osäkert i nuläget vad som händer men prognoserna ser väldigt lovande ut iaf så jag håller tummarna.

En annan glad nyhet som jag surfade in på igår är Karlslunds IFs nya tävlingstour som dom dragit igång, ett mkt bra intiativ där det under vintern kommer avverkas 14 olika deltävlingar runtom i landet och länet. Så jag passar på att göra lite reklam för den här! Kanon grabbar!

http://pereklof.se/tourdekif/index.asp

Självklart kommer jag delta i så många tävlingar som det bara går och det är skönt att se att man nu kan utöka tävlingsplaneringen ännu mer.

Idag kör vi ett a2 pass spänst och styrka.

10 km skejtVar inga problem med fästet iaf  . . .


Idag körde jag på förmiddagen ett testrace i den fria stilen, 10 km eller 4x2,5 runt banan vid Ånnabodasjön, började passet med att åka 30 minuter lugnt skejt upp till Ånnaboda som uppvärmning med lite impulser på slutet. Efter lite stretchande och check av de nya stavspetsarna ( lyxigt värre) så drog jag iväg, 4 varv skulle som sagt avverkas på den något grusiga och smutsiga banan som ni ser ovan. Försökte att fokusera på att åka stort och med bra tryck i varje stavtag, något som jag lyckades relativt bra med och hade en god känsla i åkningen.

Efter 2 bra första varv med god intensitet i backarna mattades jag något på 3e men gav allt det jag hade, piggnade rätt snabbt till igen och ut på 4e varvet var det bara att gasa, sista kilometern var det bara att kriga och denna avverkade jag med hög puls och syra i benen. Men ett bra race och en fin genomkörare blev det, efter detta varvade jag ner och rullade hemåt. Körde racet med 3ans hjul och fick således kämpa på rätt så bra för att hålla farten uppe , personligen tycker jag att man drar på sig mer mjölksyra med tyngre hjul men idag klarade jag mig relativt bra. 26:27 blev tiden så är någon sugen på att slå det så är det bara att bege sig upp. I eftermiddag blir det sedan ett återhämtningspass, 45 minuter löpning och stretch . . .

Fick en intressant kommentar på nedanstående inlägg som jag svarat på, kan ju kanske vara läsvärt =)
http://team-jh.blogspot.com/2011/11/saker-och-ting-borjar-rora-sig.html

Smartare träning?
Måndag och ännu en träningsvecka har inletts, detta med ett lugnt cykelpass och ett explosivt maxstyrkepass med relativt tunga vikter för att inte bygga muskler utan istället jobba på explosivititet och reta muskelfibrerna lite. Bilder på detta pass ser ni ovan och trots att snön lyser med sin frånvaro så känns det helt okej att träna i klart och fint vinterväder, men snön är ju påväg enligt yr http://www.yr.no/sted/Sverige/Örebro/Ånnaboda~2725706/langtidsvarsel.html vilket ska bli förbannat skönt.

Är i och med starten på denna vecka halvvägs in på min 4 veckors period och det är återigen dags att efter en lite lugnare vecka få in lite fart i träningen igen, min tävlingspremiär som helt enligt plan (om man bortser från bruksvallarna där jag ej deltog pga sjukdom) bara är 12-13 dagar bort och som kommer ske i idre. Där kommer jag även ligga på läger med klubben från och med onsdag nästa vecka, ojoj allt drar igång nu och det är mkt att se framemot=)

Under hösten har jag pratat rätt så mkt om att jag har tränat "smartare" i år, det är en del saker som jag förändrat i själva träningen som förhoppningsvis kan få positiva effekter, det handlar inte om mängd eller antal timmar där jag fortsatt ligger rätt så högt utan snarare vad gäller fingertoppskänslan.

Vad gäller mig och min träning har jag alltid varit rätt så hård och tuff, ja kanske rent av rätt så hänsynslös mot min egen kropp, detta är dock något jag gillar och kommer fortsätta med. Men det jag kanske ändrat till i år är vid vilka tillfällen och tidpunkter jag tillåter mig själv att vara hänsynslös, för att hela tiden och hålla på att bryta ner kroppen och besöka "källarbotten" gång på gång under kort tid bygger knappast upp någon form, även fast det är förbannat roligt.

Så i år har jag särskilt nu under hösten försökt vara ännu nogrannare med hur känslan är och hur sliten/pigg jag känner mig, givetvis ska man bryta ner sig och bygga upp sig i sin träning och under vissa perioder SKA man helt enkelt vara sliten, men att hela tiden sticka ut på det där extra passet kanske egentligen stjälper mer än vad det hjälper. Jag har helt enkelt försökt träna "smartare" genom att hålla rätt fart på passen, gå mer på känsla, införa återhämtningspass istället för ännu ett hårt pass efter ett intervallpass, mindre vilodagar och mer träning, man kan väl säga att jag delat upp råvarorna istället för att slänga ner allt i en och samma soppa. Vi får se om det funkar!

Denna vecka kommer som sagt vara i mångt och mycket inriktad på fart, men tanken är inte att köra övermkt fart och bli sliten, utan istället köra på realtivt hårt men försöka hitta form. Kommer b.la köra 2 stycken testrace,1 i klassiskt och 1 i skejt för att få in tävlingsbiten och sedan blanda upp detta med lättare träning, förhoppningsvis hittar jag en god form och kan använda nästa vecka till att få upp en bra uppladdning inför Idre. Vi får se, nu kör vi.

Veckans lista


Alla har det, allt från skidstjärnor till tv4 sporten till blondinbella till ahmed på kebaben, veckans lista. Så här kommer min . . . .

Veckans
Pass: Gårdagens återhämtning/distanpass på 2 timmar klassiskt, extremt god åkning och känsla.
Besvikelse: Vädret, behöver jag säga mer.
Besvikelse 2 : Snälla vintertstudion kom tillbaka! Visserligen skötte sig vachi som alltid bra men det är uppenbart att bara för att man varit en extrem god skidåkare så betyder inte det att man är en bra tv kommentator. Har inget emot Peter Larsson och Emelie Öhrstig, men som kommentatorer, booooooring och meningslöst babbel.Väck!
Mest exciting: Gårdagens farttpass på skejtskidorna under morgontimmarna på isbelagda gator. Nog fan kan man glidtackla på rullskidor ochså.
Farväl: Lindells sport Örebro.
Nya Jobb: Längdskidinstruktör Storstenshöjden.
Träningsmängd: 20 timmar
Fartpass: 3
Känsla: Stabil
Slakt: Norges av övriga världscupsåkare. Respekt.
Comeback: Öystein Pölsa Pettersen, äntligen levererar min personliga förebild igen.
Skräll: Teodor Peterson.
Coming up: Idrelägret 10 dagar bort.
Hetaste: Rätt nöjd med mig själv efter att ha klippt av mig den tidiga vinterpälsen på skallen. http://www.langd.se/intervju-med-joel-hultin.4932634-189265.html
Tips: http://www.storstenshojden.se/
Filmtips:
http://www.youtube.com/watch?v=kh29_SERH0Y&feature=youtube_gdata_player