Variation

Heppåer!


Första träningsveckan är igång och det är alltid en utmaning, man vill förbättra allting, träna så mkt man kan, och vara i toppform redan första veckan. Men det går inte, eller jo allting går bara man vill men det är inte direkt smart. Så därför gäller det att ta lite piano första veckan. För min egen del innebär det att jag tränar kortare pass och så varierat som möjligt för att få igång musklerna.

Hitills har veckan gått efter plan utan några som helst konstigheter och jag har även fått in en del fart, kanske inte så hårda pass i sig men lite pulshöjare iaf.

Måndag: Rullskidor klassiskt a2/a3 20 minuter + upp/nedvarvning/ Löpning 45 minuter + AS 30x30/30
Tisdag:  Löpning A3 25 minuter + upp/nedvarvning/ Löpning 45 minuter A1
Onsdag: MTB A2 1,10
Torsdag: La1 1,10/ MTB 0,45 + AS 30x30/30+ Löpning a2 1,00 + Fotbollsträning högintensiv (a2+) 45 minuter.
Fredag : Lätt jogg 40 minuter

Imorgon kommer det bli en en heldag med skidklubben vilket innebär träning och avslutning samt planerande inför vintern. På söndag blir det sedan en dag i träningens tecken med b.la fotbollsträning innan jag far mot fjollträsk där jag ska fira Valborg i Uppsala, trevligt trevligt.

Träning på Mallorca

Våren 2010 bjöd Mallorca på en underbar vecka med sol, mkt träning. I slutet av maj bär det av dit igen =)


Hej! Nu är vi igång igen och de senaste dagarna har det smällt på med motivation i både kropp och skalle, jag är riktigt taggad inför det som ska tränas i sommar och kommande säsong, det här är ju det bästa jag vet. Det är bara påt igen!


Den nya träningsplaneringen med lite mindre timmar men mer kvalité och vila känns som ett rätt steg att ta och jag hoppas jag kan få en rejäl boost av det. Det är dags att ta det där steget nu och få ut all energi när den ska och jag ska göra allt jag kan för att den tidpunkten ska bli i tävlingsspåret. Maj månad ligger framför mig och tanken med den träningsmånaden är att komma i bra fysisk form för att ha möjlighet att bygga vidare från en god grund. Jag ska bli starkare och lättare i kroppen och framförallt så ska jag sota ur lungorna mer än tidigare säsongen, dvs mer fart.

Pulseringsmässigt i träningen har jag ändrat lite och har delvis gått tillbaka till ett gammalt och lyckat upplägg, nämligen 3-1. Jag kommer alltså köra 3 relativt hårda veckor för att sedan i varje månad ta 1 lugnare vecka där kroppen får återhämta sig. Problemet för mig tidigare har varit att jag kört stenhårt och sedan legat på hård belastning 24 timmar om dygnet i 365 dagar om året, här däremot får jag ett naturligt break i och med den lugnare vecka och jag får både möjlighet att återhämta mig men även bygga upp mig.

Mallorca i slutet av maj blir en perfekt kickoff på sommarträningen.

TräningsplanerarVarit mkt sorgliga saker på slutet, vi byter ut det mot lite glädje i klippet ovan.

( En norsk äventyrare skidar nordpolen fram och tillbaka. Under vägen dit har han lämnat "hemliga"-paket med förnödenheter till hemvägen. Hyfsad glädje när han inser vad detta paket innehåller)