Hård men go dag!

Träningsresultat 23.07.2011 10:15

Träningsresultat 23.07.2011 15:45

Idag har det avverkats ett fint intervallpass och ett minst lika fint distanspass löpning. Imorrn blir det ett långpass rullskidor!
Leverans

Efter morgonens hårda pass så väntade under eftermiddagen/kvällen ett långpass på ett par timmar, det blev 4,15 för att vara exakt. Började med att hoppa på hojen och glida in till stan, detta var riktigt skönt för ett par småsega ben. Väl inne i stan mötte jag upp KIFgänget och körde ett 2,15 timmars pass i distansfart, valde att mestadels staka och la även in lite överkroppsövningar. Efter detta så cyklade jag återigen hem, ett fint pass där jag var lätt och stark hela vägen.

Imorrn står tröskelintervaller och löpning distans på schemat, förövrigt är det som händer i Norge helt sjukt, vilken tragedi.

3000 meter, helt okej för en tjockis!

Idag var det så dags, dags för att faktiskt för första gången löpa 3000 meter på bana i karriären. En liten utmaning såhär mitt i sommarträningen och framförallt en utmaning för att få till ett riktigt bra pass. Efter gårdagens träning där jag avverkade 2 timmar löpning+ 45 minuter RAIK+ ett styrkepass på 20 minuter nonstop med byte av övning var 30e sekund, så var jag faktiskt lite småseg nu på morgonen. Att sen dessutom foten har fått sig en knäck och ömmade rejält var väl ingen höjdaruppladning, men eftersom man inte ska vara en chicken och hålla på att klaga så var det bara att köra.

Och testet gick faktisk rätt okey, efter en lång och fin uppvärmning med både cykel och diverse uppvärmningsövningar så kändes det relativt fräscht, så jag drog på mig mina barfotadojor, startade klockan och drog iväg. Eftersom jag inte kört 3000 meter förut så kändes det lite svårt att veta hur man skulle lägga upp det hela, men jag la mig i ett relativt högt tempo från start och försökte hålla det hela tiden, de sista varven var det bara att bita ihop och ge det jag hade.

Imål kom jag på tiden 09:58, och för att vara en dålig löpare och en hyfsat kompakt/tjock sådan så är jag faktiskt rätt nöjd. Men framförallt är jag nöjd med att det blev ett riktigt bra pass och att jag kunde pressa mig både fysiskt och mentalt trots lite jobbiga förhållanden med vind och regn. Maxpulsen hamnade på 198 och snittet på 189 . . .

Eftermiddagen och helgen kommer även den fortsätta med hård träning i sällskap med kiffarna, i eftermiddag blir det ett kombinerat rullskid och cykelpass på 3 timmar. Imorrn rullskidintervaller samt löpning distans, och på söndag långpass och intervaller. De ä ba å ösa!

/JH

3000 meter

Igår så satte man återigen fläsket i rullning vilket var positivt för både mig, formen och vågen, och det blev ett intervallpass som inledde den fartfyllda träningsveckan.

Körde backintervaller här utanför huset i den berömda sanatoriebacken i sällskap med lite kiffare och annat löst folk från stan, min tanke innan passet var att få ett fint pass i tröskelfart med god teknik och utförande och inget muhleegåkande a la os i salt lake city. Tanken slog ut väl och jag samlade ihop 40 minuter i tröskelfart, visserligen sprutade fradgan ur käften på mig ochså, men jag slapp iaf pissa efteråt med dopingkontrollanter hängandes runt ryggen. Själva åkningen kändes bra och kroppen var riktigt fräsch efter de 2 vilodagarna, självklart något seg den första intervallen efter så mkt vila, men sen satter jag fin fart. Åkte sammanlagt 12 intervaller varav  2 stycken lite längre . . . .

Idag så är det ett löppass och styrka på schemat och jag ska även försöka få med mig vilddjuret till hund ut på passet , kan bli riktigt spännande. Annars så fortsätter veckan med mkt fart imorgon då jag ska ge mig på 3000 meter löpning för att sedan på både lördag och söndag köra intervaller, får ju som sagt en hel del sparring av den näst bästa klubben i länet som ska hålla en träningshelg, så det blir nog kanon.

Annars så börjar suget efter vinter och snö komma smygande och troligtvis drar jag upp till värmland under nästa vecka för att skava runt lite inne i tunneln, det är dags att få lite timmar på snö igen så att man inte tappar snökänslan helt. Visserligen är det långt kvar till kung bore och hans pingviner anländer men det kan vara välbehövligt och nyttig, säsongen är ju trots allt långt borta men det är ändå lite tankar och funderingar kring denna säsong som ploppar upp med jämna mellanrum. Tränar jag rätt? vad kan jag göra bättre? och som den perfektionist som man är så tycker jag alltid att jag tränar för lite och för dåligt.

Sparring

2 vilodagar är nu över och det är med laddade batterier och ett stort sug efter träning som infunnit sig och som genomsyrar kropp och huvud nu när det är dags att dra igång igen. Det har varit riktigt skönt och väldigt nyttigt att koppla bort träning, träning, träning och träning i ett par dagar och verkligen kunna "slapp av ", men nu är det som sagt dags igen och det ska bli kjempefint.

Träningsveckan kommer vara inriktad på kvalite och intervall, och vad passar då bättre än att få sällskap och rejält med sparring under passen, det kommer jag nämligen få under veckan då fienden från KIF ska köra ett litet mini läger verkar det som. Det kommer blandas en hel del intervall och långpass , så det blir säkerligen många fina timmar både på rullskidor och i skogen.

Tanken är att avverka 15 timmar, 4 intervallpass under veckan och förhoppningsvis oxå ett 3000 meter test, det är dags att komma igång ordentligt med intervallträningen och pressa upp det till en nivå ytterligare för att kunna ta ett kliv i skidspåret i vinter. Som vanligt blir det rikligt med rapporteringar och passdata, så häng med

SnöIdag är det riktigt skönt att ha en vilodag, kroppen får välbehövlig vila och hjärnan får koppla bort träningstänket ett tag. Hitills så har jag mest tagit det lugnt, har varit ute i skogen en sväng med jycken och plockat lite av det blå guldet, och nej det är inte rävskit . . .

Annars så tar jag det mest lugnt inför den Kvalitetsvecka som står bakom dörren, jag planerar lite träning, läger, beställer lite utrustning inför vintern och svarar på lite mail och frågor. Men en regning dag som denna så är det nästan så att man längtar till den bistra och kalla vintern. Snö, puder, sol och 1-15, ja det är fan vackert det oxå . . . .

Tren hart, tren med stil, i kista ska du få hvilDet citatet kom legenden Lars Ljung med för ett par år sen och jag tycker det stämmer in rätt så bra för dagen, efter att ha avverkat en hård träningsdag med klubben uppe i Ånnaboda med 2,5 timme löpning och 2 timmar spänst/snabbhet och och styrka så känns det nu skönt att kunna konstatera att imorrn och i övermorgon ska jag ligga i kistan och få hvil.

47 timmar träning har det blivit på 2 veckor om jag inte räknat helt fel, så nu gäller det att återhämta sig för att när träningen sedan drar igång igen börja på en högre nivå och köra vidare. Lite om helgen och träningen kommer imorgon men nu är det duschen som gäller.