Höst

Hösten är fin, imorgon tränar jag igen =)

SmittfebranJa som ni säkert har märkt har det varit lite utebliven bloggning the last couple of days och det är rätt naturligt då jag inte har så mkt att säga eftersom de senaste dagarna bestått av soffmarathon och tv tittande deluxe. För det blev nämligen så att det lilla halsontet utvecklade sig lite, från hals och ont i bröstet, till huvudvärk och smittfebran, så tyvärr ligger jag sjuk, igen! Efter de senaste 3 sjukdagarna för tre veckor sen så trodde jag att jag fått min ranson av baciller för det här året då jag inte brukar vara sjuk särskilt ofta eller länge. Förra året var jag sjuk 9 dagar sammanlagt . . .

Men konstigt nog lyckades jag bli sjuk igen, varför vet jag inte då jag startade upp lugnt och bra efter förra sjukdomen och dessutom har varit noggrann med kost, sömn och vila. Men men nu är det bara att konstatera fakta, samtidigt kommer den här sjukdomsperioden rätt så bra tajmad om nu en sjukdom kan vara det. Under den här perioden ska jag som sagt dra ner på träningen rätt mkt i mängd för att ge kroppen vila och chans att bygga upp sig en nivå till på formskalan. Så om man ska se något positivt ur det hela så får jag vila upp mig ordentligt samtidigt som jag inte tappar alltför mkt träning. Förhoppningsvis kan jag vara i rullning igen på söndag och sedan tar vi det dag för dag, den missade fartveckan skall dock genomföras men senareläggs helt enkelt lite i träningsperioden.

Då vet ni läget.

/ JH

Skidgodis från TorsbySom säkert de flesta av er vet var jag i helgen på ett nyttigt och riktigt bra läger uppe i Torsby, där hade jag blandannat sällskap av den 30 man stora Kalle/Folksamtruppen från Örebro Läns Skidförbund. Ett riktigt gött gäng med massa talang, förutom att de åkte skidor så fick de även leka lite med min Gopro kamera, resultatet ser ni ovan. Tack allesammans för ett toppenläger!

För egen del blev det tyvärr en vilodag igår, många har jag hört och vet blir sjuka efter att ha varit inne i tunnelns speciella luft och snurrat ett par dagar, personligen har jag bara goda minnen och inga tidigare sjukdomssymptom av mina besök där. Men igår kom det smygande lite halsont under dagen så jag tog det säkra före det osäkra och tog en vila, förhoppningen är dock att kunna dra igång träningen så snart som möjligt, med blir det segdraget får jag tyvärr planera om lite. Har ju en lite lättare period framför mig vad gäller mängdträningen där jag kommer ligga på endast ca 60 timmar under 4 veckor mot de tidigare 85-90, tanken med detta är att hämta hem all träning och dessutom inte köra ner mig allt för långt i botten och få en sliten kropp med mig in i säsongen, det blir mer fokus på fart helt enkelt. Men under nästa period kommer träningen återigen stegras.

Livet som "B-skidåkare"

En av årets nya samarbetspartners, tack Ponsse!


Ja medans de riktiga elitskidåkarna glider runt i olika alpländer, på olika träningsläger och skriver om god italiensk mat och annat lyxigt som en annan bara kan drömma om, så sitter man då själv här, knappt ett dygn efter hemkomsten från sitt egna lyxiga 2 dagars läger i Värmland sittandes och smaskandes på en äppelskrut. Ja det är lite olika världar, men jag klagar inte, jag lever min dröm på ett annat sätt bara =)

Livet som "b - skidåkare" eller ja rent av c eller d är inte så charmigt, men det är ändå förbannat kul och man kan leva det minst lika lyxigt som eliten, skillnaden är att man bara får jobba lite hårdare för det. Det går att försöka vara elitskidåkare ändå, det gäller bara att visa framfötterna, vara positiv i alla lägen, målinriktad, ambitiös och fokuserad, med vilja kommer man långt, väldigt långt. Det kan låta fånigt, låta larvigt eller låta som en patetisk dagisdröm att försöka "leka" elitskidåkare när man egentligen är en normal svenne på snart 22 höstar som har lite högre fart än en medelmåttig motionär i spåret. Må det så vara, men jag diggar den här dagisdrömmen och kommer försöka hålla den vid liv under lång tid framöver, jag har ett mål, en vilja, det är bara att köra.

Ska man satsa så ska man satsa ordentligt, annars finns det mkt annat att lägga tid på, och det är väl därför jag försöker efterlikna "eliten" i mångt och mycket, för även om man kanske inte når dit så gäller det iaf att vara förberedd och veta vad det innebär om man nu når dit och när man väl är där. "It's not the will to win, but the will to prepare to win that makes the difference"

Så därför fortsätter jag leka att jag är elit, jag syns och hörs, jag skriver krönikor, bloggar, skaffar sponsorer och gör massa annat på ett likadant sätt som de lite bättre åkarna, fast jag egentligen i det sammanhanget är en nobody, misstolka mig inte nu, jag klankar inte ner på mig själv, tvärtom jag tror stenhårt på det jag gör och satsar stenhårt mot det jag vill nå. Men jag menar, om Anders Södergren eller Joel Hultin skulle skriva något på sin hemsida, vems skulle ni läsa då?? Ja ni förstår, i det sammanhanget är jag en nobody med all rätt.

Det jag vill komma till är att man verkligen ska satsa på det man tror på, likt det jag gör " protect your dream" som en viss moraåkare brukar skriva. Även fast du kanske är ljusår från ditt mål, skit i det, satsa, en dag kanske du når dit, vad nu än dit mål må vara.

För att underlätta min hänsynslösa väg mot mitt mål så behöver jag allt som oftast stöttning då och då, inte minst i form av släkt, vänner, klubbkompisar och familj, men även de få men ack så betydelsefulla sponsorer som gör det lite lättare de tunga dagarna. Och nu har ytterligare en "sponsor" ställt sig i min lilla skara samarbetspartners och det är företaget Ponsse som gjort detta, så här skriver de själva . . .

"Ponsse Plc har specialiserat sig på försäljning, produktion, underhåll och teknisk utveckling av skogsmaskiner för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Vårt arbete genomsyras av ett uppriktigt intresse för våra kunder och deras verksamheter. Företaget tar fram och tillverkar nyskapande avverkningslösningar som bygger på hållbar utveckling och som utgår från kundernas behov.

Företaget grundades 1970 av skogsmaskinsentreprenören Einari Vidgrén och har ända från början varit ledande inom lösningar för avverkning enligt kortvirkesmetoden. Ponsses huvudkontor ligger i Vieremä i Finland. Företagets aktier finns noterade på den nordiska NASDAQ OMX-listan.
I Ponsse-koncernen ingår moderbolaget Ponsse Oyj samt dotterbolagen Ponsse AB i Sverige, Ponsse AS i Norge, Ponssé S.A.S. i Frankrike, Ponsse UK Ltd. i Storbritannien, Ponsse North America Inc. i USA, Ponsse Latin America Ltda. i Brasilien, OOO Ponsse i Ryssland Ponsse Asia Pacific Ltd i Hongkong; Ponsse China Ltd i China; Ponsse Uruguay S.A. i Uruguay och Epec Oy i Seinäjoki"

Ett stort företag som sponsrar bland annat spjutkastaren Tero Pitkämääki och rallyföraren Miko Hirvonen, och nu även lilla jag. Coolt! Tack Ponsse!

Träningsmässigt så var gårdagen en lugn dag helt enligt plan, ett lättare styrkepass och i övrigt vila, men idag så startar min fartvecka där jag kommer köra ett intervallpass ikväll+ dubbla intervallpass i 2 dagar+ 1 lugnare dag för att sedan återigen köra 1 intervalldag. Så nu ska vi få igång formen lite.

Angående filmen så dyker den upp inom kort, det har varit lite överföringsproblem, 1gb hd film och ett långsamt mobilt bredband är inte bästa vänner. Take Care

/JH

Turbovecka

Torsby var fint och bjöd på fin träning

Back Home, Värmland levererade och bjöd på fin träning med skönt umgänge iform av den 30 man stora truppen från Örebro Läns Skidförbund. 4 pass på snö och ett löppass blev det på 2 dagar och sammanlagt 9 timmars träning, 3 distanspass och under eftermiddagen igår ett intervallpass light.


Veckan som kommer är en fartvecka deluxe med 7 intervallpass, men mer om det ikväll för nu ska jag jobba, ikväll kommer ochså en liten film upp från helgen.