Kickoff

Som sagt, har en del stora grejer på gång för tillfället, så idag sticker jag iväg med ett gäng personer, vart vi ska eller vad som kommer hända vet jag inte men hursomhelst ska det bli sköj och intressant. Låter er hållas på sträckbänken litegrann men framemot slutet av helgen har det nog klarnat lite, både för er och mig =)
Kan bli en hel del sånt här till vintern, ovanligt mkt.

Hösten är outstanding

När det gäller fina träningsförhållanden och klar och frisk luft, här nedan kommer lite bilder från gårdagens dubbelpass crosspass 1timme löpning+ 1 timme stakning / 1,45 löpning distans och från morgonens uppvärmning innan styrkepasset. I afton blir det ett spänst och styrkepass . . . .
Motivationsdipp

Efter förra veckans urladdning med 7-8 intervallpass avverkade så har man varit lite mentalt trött, det tar ork och mkt kraft att hela tiden fokusera på att ta ut allt man har gång på gång likt det jag gjorde förra veckan. Att gång på gång samla kraft för att smälla på allt man har, samtidigt är det roligt på något vis.

Men efter en sådan vecka så är det lätt att man blir lite trött i skallen vad gäller träning, man behöver hämta ny energi och ladda om batteriet på nytt för att fortsätta på den inslagna vägen, som tur är så är batteriet uppladdat och redo igen, som det alltid blir efter någon vilodag. Men i måndags var jag less, eller kanske inte less men för en gångs skull inte alls träningssugen, något som brukar vara en normal reaktion efter mkt och hård träning under lång tid med få vilodagar. Man får liksom en motivationsdipp light . . . .

 Passande nog var det en vilodag inplanerad i måndags och jag fick chansen att koppla bort träningen, tänka på annat och fokusera på att få en bra och effektiv vila. Detta lyckades jag bra med och igår var det full fart igen, och det är inte särskilt svårt att återfå motivation och kraft med det underbara höstvädret som vi har och dessutom vetskapen om att säsongen bara är några veckor bort. Så igår bombade jag på med ett dubbelpass, ett styrkepass på morgonen och ett riktigt fräsch löpdistanspass igår kväll med pannlampa.

Det kändes bra, lätt och fräscht såsom det ska kännas, det fortsatta fokuset under den här veckan är som sagt mängd. Men det efterföljande veckorna kommer vara så tävlingsförberedande som möjligt med så tävlingslika pass som möjligt, dvs en hel del testlopp och tuff träning blandat med lättare pass.

Konsten att SmirnovstakaUppför en brant och lång backe är egentligen inte så svår att lära sig, utan det gäller att ge sig fan på det.
Först och främst så behöver du vara rätt så dum i huvudet, såpass dum så att du tidigare under veckan redan avklarat en 5 hårda intervallpass. Dessutom bör du även ha ett minne likt en guldfisk för att med fördel glömt bort sen föregående intervallpass hur brutalt jobbigt och lite smått smärtsamt det är. Utöver det så behövs inte så mkt mer, lite inställning, vassa spetsar och ett mål.

Dessa krav tyckte jag att jag med god marginal kvalificerade in mig på i Söndags morse då det var dags för den dagens första intervallpass, särskilt punkt ett kände jag var min starka sida. Så det var bara på med hjälmen fast jag egentligen inte har något att skydda och ut att köra som gällde, trots en sliten kropp och mental trötthet efter att redan ha kört skiten ur sig x antal gånger under veckan. Men väl ute så gick passet riktigt bra såsom det ofta gör när man väl tagit sig ut, jag avverkade ett hårt och fint överkroppspass där jag körde 4 stycken 4 minuters intervaller, 2 stycken stakning och 2 stycken smirnovstak brant uppför. Efter sista intervallen visste jag mkt väl var mina triceps satt iaf . . .

På kvällen vid 19 snåret, när det var riktigt becksvart , blåsigt och det ösregnade ner så tyckte jag att återigen kvalificerade in mig, så sagt och gjort så stack jag ut och körde ett stenhårt och kort elghufspass. Jag brände av 9 stycken intervaller med stavar i en brant motbakke och fick smaka mer mjölksyra än vad kossan som producerar filen får göra. Så efter det passet kunde jag med gott samvete lomma hemåt och konstatera att en fin träningsvecka kunde läggas till handlingarna med 7 intervallpass och en uppåtgående formkurva.

Igår måndag så hade jag vilodag för att återhämta mig och bygga upp mig efter föregående vecka, det gäller att träna hårt men att även hämta hem som dom kallar det. Tanken idag är dock att starta igång min träningsvecka som tillskillnad mot förra veckan kommer gå i den lugna träningens tecken med mkt mängd ( uppemot 20 timmar) och även en hel del styrka, jag går nu in i sista veckan på denna 4 veckors period och sedan är det bara 1 period kvar innan man står på startlinjen i bruks.

Under nästa period kommer jag återigen köra på med lite hårdare träning efter den här periodens lite lightnivå vad gäller träning, och då kommer jag köra både rätt så mkt mängd och fart för att sedan framemot premiären i Bruksvallarna släppa lite på träningen och försöka förberedda kroppen på tävling. Allt som oftast brukar jag inte släppa så mkt på träningen framemot premiären, men i år kör vi ett litet annorlunda upplägg och det ska bli intressant att se hur det faller sig.

Idag kör jag styrka nu på morgonen och ikväll ett distanspass. Blir fint de!

Over and out

Vilken fest, vilket ös!

Ja igår fyllde man 22, gick vilt till, kolla bara länken ovan

Hej! Näe ni, ingen fest eller något sådant larv utan snarare en hård träningslördag med lite tårta på kvällen. Under förmiddagen tränade jag som planerat ett hårdare pass men ändå oplanerat på något vis då klubben ångrade sig och körde distanslöpning på bergslagsleden istället. Så mitt pass blev ett rätt så långt pass och härligt impulsivt, jag började med att cykla mtb 1 timme, löpte sedan distans med klubben uppe i bergen i 2 timmar, väl tillbaka vid klubbstugan plussade jag på med 15x70/20 intervaller för att sedan springa en kortare nedvarvningsrunda och återigen hoppa på cykeln för att cykla hemåt, allt som allt landade passet på ca 4 timmar.

På eftermiddagen var tanken sen att köra ett kort pass stakintervaller för att vila benen efter morgonens lilla motion, men en sliten kropp i kombination med oväntat besök från släkt och vänner gjorde att det fick bli en vila.

Idag ska jag nu på morgonen ut och köra stakintervaller och på eftermiddagen elghufsa litegrann, är sliten och go i kropp och själ men det är bara att bita ihop dagen ut.