Morapinglan!

Imorrn är det dags för race igen, Morapinglan 10 km skejt, en av säsongens höjdpunkter då det brukar vara fina och publikvänliga banor som höjer stämningen ett snäpp. Bara att försöka börja om från noll, släppa allt funderande, åka stort och tekniskt bra och förhoppningsvis få till ett godkänt lopp. Every setback is a reason for comeback, det är dags att börja klättra nu  . . . . .

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp.

Tjena! Back from Grängesberg, gjorde åter igen sällskap med ett par andra frustande och tävlingskåta skidåkare i spåren uppe vid Grottfallsstadion i redan nämnda Grängesberg. 10 km klassisk skidåkning var det som gällde och jag gjorde ett uselt lopp, första varvet var rätt så fiaskoartat och jag fick inte fast skidorna som sig bör, andra varvet var något bättre men inget att stoltsera över. Har dock inte sett några resultat än, men lite smått under isen är jag, presterar långt ifrån vad jag TROR att jag ska kunna prestera, å varför vet jag inte.

Att jag hade dåliga skidor och minimalt med fäste idag kan jag inte heller skylla på, ja menar det är ju jag som väljer dom, att jag bara kört 2 race hitills i år och inte tävlat mkt, tävla mer då!. Näsblod 7 dagar i rad är inget jag brukar råka ut för heller men är något som jag nu upplevt, brukar få detta vid sömnbrist eller sliten kropp och detta har jag inte varit nu. Övertränad, har gått över gränsen vad gäller min fysiska kapacitet och vad min kropp tål, tror jag inte heller, visst jag tränar mkt men långt ifrån vad man skulle kunna göra. Sömn, kost, vila, upplägg? tror inte det heller. Jag presterar nada just nu och vet inte varför, MEN jag har förbannat jävla kul i tränings och tävlingsspåret och det där ju det som är huvudsaken.

Så vi dunkar skallen i väggen en gång till, laddar om till Morapinglan på Söndag och drar dit med en stor portion glädje så får vi se vad resultatet av detta blir. Om kroppen fortfarande inte funkar då, då kanske det är dags att stanna upp och hitta orsaker, men tills dess, ha ett fint GOTT NYTT ÅR kära läsare!

Stenmark och jag

Tävling imorrn, Grängesbergsloppet 10 km klassiskt, startar 12:49, ska bli kul, he ä ba å åk!

Förberedelser, förberedelser, förberedelser

Det börjar närma sig tävlingssdags, Grängesbergsloppet , 10 km klassiskt går av stapeln på Fredag. Ett lopp jag ser framemot då det brukar vara fina banor och en hel del local skiers med i startlistan, man får bara hoppas att de plattat till den delen av banan ordentligt, som går utmed en golfbana då de senaste upplagorna av loppet har innehållit parodi vad gäller skidåkning på just detta partiet, spåren och stavfästet har varit som att stoppa ner en grillpinne i en vetemjölspåse och skidåkningen har blivit därefter, som en groda utan ben, hopplöst!

Har idag varit uppe på kanonsnöpåret och avverkat ett mkt lugnt 2 timmarspass skejt, med lite go musik och trevligt sällskap, en del impulser brände jag även av på slutet och det kändes bra. Det ska bli förbannat kul att tävla igen och revanschlusten efter debaclet i Idre är stor, visserligen är inte klassiskt min bästa stil men skidåkning är skidåkning och båda stilarna ska man kunna behärska. Gjorde ett helt okey lopp där förra säsongen och hoppas på ett likadant i år.

Har just nu börjat med att beta av lite förberedelser vad gäller utrustningen till helgen, ska b.la byta bindningar på ett par skidor, lyckades nämligen knäcka båda bindningarna på det paret jag åkte långpass med igår, på detta paret hade jag Salomons klassiska pilotbindning med dubbla fästpunkter, den bindningen som man lämnade till årets säsong då den krånglat en hel del, särskilt vid nysnö. Det är fjädrarna inne i bindningen som håller ihop den bakre fästpunkten som krånglat och båda dessa fjädrar lyckades jag smälla av igår, synd att en sån liten grej som en fjäder ska sabba hela konstruktionen då jag annars tycker att det är en extremt skön bindning. Men nu blir det att investera i Salomons nyaste bindning som även den är extremt skön, Rottefella kommer jag nog aldrig byta till då den inte enligt mitt tycke ens kan konkurrera med Salomon då Rottefellas bindningar och system känns fyrkantigt och medelålders.

Nu ska jag valla skidor, höj på er!

ImpulsivtHej hej! Dagens planerade korta och lätta a3 pass blev inte riktigt som jag tänkt mig, påväg till Ånnaboda stötte jag nämligen ihop med ett gäng sköna KIFFARE. Deras plan var att åka ett lugnt och fint långpass på långspåren i det minst sagt fina vädret, och eftersom träningsällskap alltid brukar sitta fint så hängde jag på.

Turen vi avverkade blev Ånnaboda - Rysstorget- Gårdsjön - Tomasboda - Lisselängen - Rysstorget - Ånnaboda, 3,10 landade turen på och det var riktigt nice att glida fram i ett förjävla fint vinterlandskap. Tempot var mestadels lågt och väl uppe vid Tomasboda så genomförde jag mina planerade intervaller i en av de fina stigningarna. 3 stycken 5 minuters tröskelintervaller pumpade jag mig igenom och det kändes bra.

Som sagt ett riktigt bra pass där även kroppen kändes okey, blev en fin genomkörare så nu får vi se om det var positivt eller negativt för kroppen, de kommande dagarna kommer lättare träning genomföras innan tävlingen på Fredag. Ska snart ut och jogga och efter det köra en rejäl stretch, imorrn blir det 2 lättare träningspass, b.la. 2 timmar skejt  . . .

Våga vila

Läsare! Här är jag! Saknat mig? förstår det . . . .

Ja idag är det måndag, en snöig sådan, kung bore fortsätter leverera det vita guldet i massor, härligt! Levererat har jag dock inte gjort idag då jag har haft en fin vilodag, har mest tagit det lugnt men var ändå in till stan ett tag och fixade med lite småsaker. B.la så inhandlades det ett par rejäla hörlurar som förhoppningsvis kommer förgylla träningen i skidspåret litegrann då och då. Ja det är ett omdebatterat ämne det där, om man verkligen ska lyssna på musik när man tränar eller ej, särskilt i vårat västra grannland så är det hett stoff . . . .

Jag själv är av den uppfattningen att så länge det inte stör träningen eller tar bort fokus från det viktiga så är det okey, ska man köra teknik eller något sådant så kan man fetglömma musiken, likadant vid intervallträning eller a2. Men är man ute på ett pass i återhämtningssyfte eller på långpass så är det okey, då kan det till och med vara positivt med lite sköna beats om humöret eller åkningen sviktar, kan lätt bli att det blir FÖR mkt fokus på åkning och teknik, iaf för mig personligen så då kan musik vara ett bra botemedel mot detta. För jag menar, även i skidspåret måste man ju kunna slappna av ibland, visst jag är tveksam till att Gustav Wasa eller Sixten Jernberg åkte runt med ett par feta hörlurar och dunkade loss till Bob Marley eller dylikt, men det är nya tider nu och möjligheten finns.

Som sagt, skön vilodag idag efter förra veckans träningsperiod som jag tyckte gick bra, bra fokus och bra respons från kroppen och formen på G, lägg där till ca 20 timmar träning och det blev en fin vecka med mina mått mätt.

Fokus denna vecka kommer givetvis ligga på de 2 tävlingarna jag ska delta i , Grängesbergsloppet den 31/12 och Morapinglan den 2/1, dessa 2 lopp är en bra uppvärmning på den tävlingsperiod som kommer nu, b.la cupen i Torsby helgen efter och veckan efter 3 stycken DM lopp med "Slaget om Kilsbergen" som en rolig morot. Imorrn blir det ett lättare intervallpass i den klassiska stilen på morgonen och sedan ett gött a1 pass skejt på eftermidddan.

/JH

VideoLite video från dagens pass, har nu i mörkrets antågande tränat ett lättare styrkepass, 20x40/20 + explosiva skivstångsövningar och rejäl stretch. Ha en fin kväll!

/ JH

Offpist!Har tillbringat förmiddagen i skogen på ett härligt a1 pass , 2,5 timme i pudret, med den sköna delen av GIFs junior/seniortrupp. Turen som vi avverkade var följande Ånnaboda- Ånnabodasjön- uppför Norra Storstenshöjden - utför Södra Storstenshöjden - Rallybacken - Hultasjön - Garphyttan - Gamla Elljusspåret - Sånnaboda - Ånnaboda. Ett riktigt schysst pass på leder som man inte åker på så ofta, bjuder troligtvis på en liten video som vanligt ikväll . . . .