Diggar mitt jobb!Att få kombinera jobb, träning och nöje är få förunnat, därför njuter jag extremt av mitt jobb som längdinstruktör/ansvarig just nu =)

Igår rullade vi igång med lättare träning i form av 1 timme löp och ett maxstyrkepass som kändes bra då jag lassade på rejält med vikter men ändå kändes det lätt.

Idag har jag nu på morgonen kört ett a1 pass skejt 1,5 timme och ikväll kör jag ett likadant fast i klassisk stil. I helgen blir det skidlektioner för hela slanten + tävlingsrace!

Bidde int sjuk

Skönt, men då har man fått en vilodag och dessutom missat en tävling igen, känns väl sådär. Avvaktar dagen och sen får vi se om det blir lite lättare träning ikväll. Undrar vad RolfGöran Bengtsson skulle ha gjort om hans häst var sjuk och inte skulle kunna prestera? Antar att hans lårben skulle knäckas rätt fort om han försökte hoppa över hoppen själv, förresten är det någon som vet om han slutat tala än? Ha en fin dag gott folk!

Hellre knockad av träning än dega i soffan


Chapp! Otroligt mkt läsare och kommentarer nu på slutet, kul! Visserligen av tråkiga anledningar, men men hellre ökänd än okänd.

Igår körde jag som sagt 2 pass med fartdrag i den fria stilen, först ett 1,10 pass på morgonen med ett 25 minuter långt a2/a2+ drag under passet. Kändes bra! På kvällen kördes det skejt och naturliga intervaller runt en överknökad 1200 meters slinga uppe i Ånnaboda, riktigt kul att se, heja idrotten och heja skidsverige! Passet i sig bestod av 8 stycken intervaller, 4st på 3ans växel och 4 med enbart benåkning. 1 mkt bra pass. Efter det så skippade jag faktiskt styrkan efter lite betänksamhet och tog 1 vila.

Idag skulle jag just nu har kört Tour de KIF men har istället lite småont i halsen och är "tjöck" i nospartiet, vilket är piss och rätt åt helvete far åt skogen för fan helvetes jävla illa. Men så är livet och jag vågar helt enkelt inte köra för att riskera nästa veckas SM VECKA, för missar jag även den så blir herr hultin lite smått less, särskilt eftersom den övriga säsongen hitills gått åt skogen av olika anledningar. Men barnen i afrika har det värre . . . ..

Förhoppningsvis blir jag inte sjuk och kan dra ihop lite gubbs för testrace i helgen istället, värre än så är det faktiskt inte! Det gäller att se positivt på allt! Svarat på lite intressanta comments om träning och det är väl bara att erkänna att mitt problem är att jag hellre tar 3-4-5-6 träningspass för mkt än att vilar 1 dag för mkt, det har inte med timjagande att göra utan det faller sig mest naturligt så i min lilla valnötshjärna, sjukt men sant =) Nu ska jag sniffa lite ingefära och efter det injicera lite vitlök i armen så är det bara att köra på sen.

Nytt samarbete

Kan stolt presentera ytterligare en samarbetspartner.


Träningen rullar på och helgens tävlingar är placerade i facket packat och klart, nästa tävling är på onsdag så det är bara att blicka framåt. Igår sprang jag en runda på ca 1 timme som återhämtningspass, idag har ju nu på morgonen kört ett fartpass på skejtskidorna, ikväll blir det ytterligare lite lättare fart+ styrka och imorrn bombar vi allt vad det håller =)

Mkt snack, noll prestation.


Jag är inte den killen som lägger mig och dör efter lite motgångar, snarare tvärtom, de får mig mest att tagga igång ännu mer. Men givetvis vill jag inte bara låta motgångarna och dåliga resultat passera förbi på löpande band som att det inte spelade någon roll vilket resultatet är, jag lägger ju ner så mkt tid på det här som kallas skidåkning och även fast jag skulle kunna lägga ner den dubbla tiden bara för att jag tycker att skidåkning är så jävla skoj så vill jag ju givetvis få med mig lite framgångar. Jag vill inte bara snacka utan ochså prestera, kanske inte för att visa andra människor och utomstående personer för de får tycka och tänka vad de vill, utan mest för att visa mig själv att jag kan lyckas.

Så mkt träning och så mkt insats för att sedan harva i botten av resultatlistorna, det känns som att det är något som inte ska vara med i den kombinationen, nämligen det sista. Samtidigt gäller det att vara realistisk och kunna inse att resultatlistan talar sanning, det gäller att leva i nuet och leva utefter de förutsättningarna, man är inte bättre än vad resultatlistan visar, så är det. Jag är inte där jag VILL vara men jag ÄR där jag är och bör tänka därefter, det handlar om att nollställa sig själv. Så hur ska jag nu jobba utifrån där jag är just nu, det är frågan. Hur ska jag få EFFEKT och resultat på allt jag gör, det behöver inte vara någon stor grej eller förändring eller kanske inte någonting alls, men det gäller att hitta den där lilla saken som gör att det vänder.

Som sagt jag suktar efter framgång, inte så att jag spänner mig eller känner tryck när jag står på starlinjen eller något sånt, jag känner mig stark och stabil både mentalt och fysiskt, men framgångar är inte något man får utan något man jobbar sig till och då räcker inte en extremt stor gnutta vilja, tålamod och inställning som jag anser mig ha, man måste även ge sig fan på att lyckas, våga det där lilla extra och i vis mån ha lite "tur". Man måste vara på topp, både fysiskt och psykiskt, ha vilja men samtidigt vara avslappnad och ha distans till det hela.

Jag är ju sån som person att jag hela tiden vill nå och krossa gränser, både på gott och ont. Jag gillar att gå över gränsen och se hur långt jag kan driva mig själv och utav det utvecklas som person, men samtidigt kanske det inte bara för positiva saker med sig. Vad gäller min träning så har jag ju tränat "helt okej" de senaste 2 åren, jag har legat på en mängd och belastning som varit "relativt hög" och jag har utvecklats av det, men jag har inte fått ut särskilt mkt av det i tävlingsspåret, där har jag snarare gått bakåt. Det går inte att förbise, jag kan inte ignorera det likt en struts som sticker huvudet i sanden . . . .. Jag kan inte åka runt med huvudet under armen. Kanske är det något i det jag gör som inte passar längre, och då är det ju inte mer är att göra om och göra rätt. Jag har tid på mig och har dessutom en väldigt stabil träningsbakgrund bakom mig, nu gäller det bara att hitta rätt och få effektivitet och få ut resten, om det nu finns något resten där, men det tror jag.

Jag tror som sagt stenhårt på det jag gör, det har jag tjatat om länge nu, men om det jag gör inte resulterar i något så kanske man bör sammanfatta, utvärdera och kanske i vissa lägen tänka om. Det är en tunn skillnad mellan vilja och att lyckas eller dumdristighet och misslyckande. Nu var det ju mina 2 första tävlingar för säsongen i helgen och därför lägger jag inte ner någon större energi på resultatet, men fortsätter det gå som det går så kanske det är dags för någon slags förändring men än så länge är det för tidigt att förändra, ingen har blivit världsmästare på 2 race. Någon gång smäller jag till på ett lopp och för varje misslyckat lopp som radas upp ju närmare kommer jag. Tro dock inte att jag går runt och är less och tycker att varje jävla lopp jag åkt de senaste 2 åren varit misslyckade, näe ni det finns alltid något positivt att ta med. Dessutom är det allt för roligt att hålla på.

Men en sak är säker och det är att så länge jag tycker skidor och tävlande är förbannat skoj så kör jag på, det kan inga dåliga resultat i världen stoppa. Vintern 2015 kanske Örebro får SM-veckan för vintersporter då de kandiderar om det, och om de får det då kommer jag garanterat stå på startlinjen.

Kan låta som ännu en patetisk och larvig roman detta, men så är det, det jag gör gör jag fullt ut, allt eller inget. På onsdag är det tävling, Tour De KIF, då är det en taggad Hultin på startlinjen.

Sämst i Skandinavien!

Jaha, ja då är det väl bara att lägga sig ner och grina då, slänga upp skidorna på hyllan, bryta ihop och helst svälja huvudet och byta kropp. Näe skämt och sido, jag blev sist idag absolut sist, trist men sant, så är det någon ska vara det ochså! Jag var med helt okej i 5 kilometer men sen var det mörkt, det var tack och godnatt, jag var för tung uppför och för lätt utför och helst ska det ju vara tvärtom;-) men men jag fick en djävulskt nyttig genomkörare där tävlingsovanan lös lika starkt som helljus i ansiktet. Men men även fast jag var klapprutten idag så krigade på iaf

Dessutom lyckades jag faktiskt vinna en skön spurtstrid mot en fbsk åkare, visserligen kanske inte så svårt då denne åkt in 2 minuter på en, men men man får vara glad för det lilla som Peter Harrysson sa efter att ha ätit 2 familjepizzor . . .

Näe nu är säsongen igång iaf och det var riktigt skoj att köra i helgen, vi är igång och nu är det bara att tävla så mkt som det går och blicka framåt . Lägga sig ner och dö får andra göra.