Tryck och njüüüüüt!


 
Ja så uttryckte min gamla tränare C. Minatti sig på sin unika svenskösterrikiska dialekt om skidteknik, och ungefär så kan man väl beskriva varje träningspass häruppe i fjällvärlden, vartenda stavtag är en ren njutning just nu.
 
Har gått en vecka sedan jag skrev något här och det är väl helt enkelt för att jag inte haft något direkt spännande eller sexigt att berätta, jag jobbar, tränar, sover och äter, ett schysst och simpelt liv. Och om ni tror att jag efter debaclet under premiärhelgen har lagt fokuset på skidåkningen åt sidan så får ni tänka om, verkligheten är tvärtom. Har de senaste veckorna haft ett riktigt bra fokus och tryck i träningen, jag vet vad jag har att jobba med och vad jag måste förbättra och just nu jobbar jag hårt med just de bitarna. Motivationen och inspirationen är på topp, jag ger mig inte.
 
Den klockrena terrängen och spåren häruppe ger mig verkligen chansen att träna hårt och bra och utveckla min skidåkning, de långa backarna att köra intervaller i, utförslöporna att kapa sekunder i, och överlag en väldigt utmanande och bra terräng som utvecklar min skidåkning.
 
Just nu är jag inne i en hårdare träningsperiod där jag blandar långa långpass på uppemot 3-4 timmar med hårda och korta men även långa och hårda intervallpass, detta varvas sedan med lite olika teknikpass och annat smått och gott. Det flyter på fint helt enkelt och det är en glädje i varje skidpass jag genomför.
 
Tävlingsmässigt då?? kanske ni undrar och ja där har jag legat lågt ett tag och kommer så göra över jul, anledningen är helt enkelt att det är en hel del jobb och jag har därför inte möjlighet att sticka iväg så mkt, dessutom har det blivit som ett litet naturligt break från tävlandet som jag tror kan vara nyttigt, jag måste komma till tävlingarna med en helt annan approach för att kunna göra mig själv rättvisa i tävlingsspåret framöver, där tror jag mkt sitter mentalt och i skallen på mig själv och det gäller att hämta ny energi, energi som jag boostar massor av häruppe i fjällen. Det kan kanske låta larvigt och kanske som en dålig och enkelt bortförklaring att ta till vid dåliga resultat, men jag är nyfiken och tror jag kan utveckla en hel del på det mentala planet och förhoppningsvis tjäna på det i skidspåret i säsongerna framöver.
 
Under Januari månad däremot och framöver så kommer jag tävla så mkt som möjligt och även som jag förstått det spendera ett par dagar på hemmaplan i det snötäckta Kilsbergen. Ha de gött folket för det har jag det.
 
Tack för mig