Upp i bergenUnder gårdagen var det extremt varmt här i Alcudia med upp emot 30 grader och varmare ska det tydligen bli. På morgonen innan den värsta värmen kom avverkade vi ett intervallpass löpning på stranden nämligen 20x40/20 med rejäl maxfart varav de sista avverkades i den ihopkrattade och extremt mjuka delen av stranden, liknade myrlöpning rätt mkt faktiskt. Ett bra pass där jag lyckades skrämma upp pulsen i 195 som max.

På kvällen blev det sedan löpning 1 timme för att skölja ur benen, en lite lugnare dag inför dagen idag då vi ska upp med cyklarna längs serpentinvägarna i området kring Puig Major och Pollencia. En 4-5 timmar bör passet landa på.

En dag på mallis!Den första träningsdagen på mallis blev en riktigt fin historia, efter en brakfrukost a la frukostbuffé deluxe så drog vi vid klockan 9 ut på ett halvlångt pass i de berg som finns i närheten av Alcudia och vi besteg det lilla berget Puig de Martin. Passet slutade på 2 timmar med 322 höjdmeter plockade och en maxpuls på 190 , givetvis avslutades passet på stranden med ett dopp i havet.

Under eftermiddagen stack vi ner till hotellets gym som var överraskande bra, där genomfördes ett bra allmänstyrkepass. Först 15 minuter löpning på rullband, sedan 20x30/30 nonstop, dvs 10 minuter mage och 10 minuter armar/rygg där man byter övning var 30e sekund, men alltså ingen vila utan 20 minuter nonstop, efter det några minuter nedvarvning på rullband.

Nu på morgonen väntar löpintervaller på stranden!

På plats!
Jag och min gamle trogna vapendragare Anders Secund från skidgymtiden i Ljusdal kom under gårdagen påplats i Alcudia och på hotell Estrella Del Mar Spa på Mallorca. Resan började klockan 09:00 på Örebro Airport och 4 timmar senare var vi framme på hotellet efter busstransfer och diverse annat.

Mallorca som ser ut att bjuda på mellan 25-30 grader och sol hela veckan verkar vara en perfekt plats för en fin träningsvecka. Nu idag ska vi testa hotellets gymavdelning samt löpa ett långpass i de spanska bergen.

Adios!

Mallorca Baby!

Ciao!

Vad har hänt sen sist då, jo jag har kört en rätt hård "styrkevecka" för att avsluta det lilla styrkeblock jag kört nu under de 4 första veckorna. Annars så har träningen flutit på okey, har varvat rätt friskt mellan ben och överkroppsträning och de pass jag kört har mestadels varit korta och effektiva. De fotbollspass jag kört har varit överraskande tuffa med mkt spel så då har jag tagit chansen att verkligen löpa skiten ur mig för att få bra träning, hade pulsbandet på sist av lite nyfikenhet och kunde konstatera att maxpulsen landat på 201 och snittpuls på 178, så hyfsad träning är det iaf.

Annars körde jag i lördags ett av de första verkligt hårda intervallpassen för denna barmarksäsong, inspirerad av bilder från orienteringsEM från falun så drog jag ut och bombade av ett av mina bästa intervallpass löpning på mkt mkt länge. Om det sedan var de nya skorna som gjorde det eller jag själv vete fan, men känslan var mkt god och pulsnivåerna lika så. Veckan som varit ser ni nedan

Tisdag: MTB / MTB + Fotboll a2
Onsdag: La2/ La1 + styrka
Torsdag: Jogg+styrka/ Fotboll a2/a3
Fre: La 2,00
Lör: Jogg+styrka/ La3
Sön: MTB 1,00 + styrka

Idag har jag en välförtjänt vilodag efter runt 14 dagar i träning och det passar bra eftersom jag imorgon drar till Spanien och Mallorca och således är det en hel del packning att göra. Nu är light/uppvärmningsperioden över och nu går jag in i en ny period där jag kommer stegra träningen. Förhoppningsvis blir de spanska bergen en perfekt kickstart och en del tuffa pass kommer säkerligen blandas med en hel den långturer. Det ska finnas trådlöst nät på hotellet där nere så givetvis återkommer jag med fylliga rapporter.


Mallorca 2012?