Abstinens!

Ja i år kommer den fan tidigt, men längtan efter snö och kyla är här


Hei folkens! Igår var det fredag och igår körde jag race, ett ca 4 kilometer långt sådant med full insats och endast stakning. Likt förra fredagens race hade jag i början lite småkuperad terräng för att framåt slutet gå upp i lite tuffare backar och bomba på, det kändes acceptabelt och pulsen låg på en relativt hög nivå. Idag är det Lördag och det är dubbelpass och 4 timmars jobb + 5 timmar träning som gäller, nu på morgonen ett styrkepass och i eftermiddag långa tröskelintervaller i den fria stilen. Egentligen har jag väl inte så mkt mer matnyttigt att komma med utan det lullar på, från och med imorgon är jag ledig 4 dagar framåt vilket innebär ännu större fokus på träning vilket känns bra. Men annars har jag som sagt inte så mkt mer att jiddra om utan tänkte mest fokusera på er läsare som tittar in hit då och då . . .

För på senaste tiden tycker jag inläggen blivit lite slentrianmässiga och lite fantasilösa, SÅ
Därför tänkte jag höra med er nu. Vad tycker ni egentligen om denna site? Vad är bra och vad är dåligt? Vad vill ni läsa mer om/ mindre om? Bilder? Filmer? Etc?

Egentligen är det ju skitsamma eftersom jag skriver det jag skriver ändå, men det kan vara intressant att höra vad ni anser. Skriv era åsikter i kommentatorsfältet, skriv vad f-n ni vill helt enkelt, har absolut inget emot negativ kritik, eller positiv kritik om det överraskande nog skulle vara det. För jag menar det gör ju ingenting om denna sida blir bättre, ska man ändå leka media-h--a som jag gör så kan man likagärna göra det ordentligt =)

12,5 timme resande och raceHallå där, back in Sweden and Pennybridge.

Efter onsdagens fina morgonpass i ett sagolikt Meråker så började den långa färden hem, först 5,5 timme i bil och sedan resten tåg och buss och väl hemma i sängen kunde jag konstatera efter en lång dag att klockan var 23:20 och det var dags att sova, men jag tycker att jag klarade av resan rätt bra och var glad över att jag tränade på morgonen då det annars hade varit en riktigt svårt att sitta still.

För att sammanfatta Norgetrippen litegrann så var den mkt lyckad både vad gäller det fysiska som det psykiska, jag fick en hel del fina pass i Meråker och det var mentalt skönt att byta lite träningsterräng för ett tag, även fast Kilsbergen är enormt varierande och bra så kändes det ändå som en liten kick i vardagen. Meråker och dess fjällvärld är enormt fin om man söker fin och tuff terräng, fina åkbackar, bra rullskidbana och stor variation vad gäller terräng, samtidigt är det många som gnällspikar som säger att det är klart Norge skapar så bra skidåkare eftersom dom har just den terrängen. Men egentligen skiljer det sig inte allt för mkt mot Sverige och dess terräng, visst de har lite mer kuperat landskap och en hel del fördelar men samtidigt så har även vi bra träningsterräng här i Sverige, vi får det bara inte upplagt på silverfat som våra landsmän utan får tänka till lite mer. Men men summan av kardemumman är att jag gillar Norge och Meråker, skarpt. Kanske blir det en framtid i vårat grannland om några år . .  .

Men som sagt, back in Sweden och back to work var det som gällde igår och jag brände av 8 timmar direkt, träningsmässigt blev det en lugnare dag igår och jag körde ett tuffare styrkepass på kvällen (45x40/20) med en hel del nya övningar som känns i kroppen idag. Nu på morgonen ska jag avverka ett race på de klassiska rullskidorna och under helgen kommer träningen stegras en hel del och jag kommer samla ihop ca 10 timmar under denna och intervallpass både på lördag och söndag.

På vei hjem

Har kört ett 1,5 timme långt distanspass nu på morgonen innan frukost, nu är det frukost som gäller, tack för den här gången Meråker.

Återhämtningspass


45 minuter fin löpning längs kuperade grusvägar på fjällsidan, skönt för knopp och kropp. Imorgon bitti blir det ett distanspass på morgonen innan hemresa =)

Övertränad på 3 dagar???

Träningsresultat 30.08.2011 10:24

Dagens första pass är nu avklarat och det var tröskelintervaller som stod på planen, körde dessa på den fina rullskidbanan här i Meråker och körde mestadels motbakke, 5 x 8 minuter och sedan 1x15min på lite lägre tröskelfart för att skölja ur musklerna. Passet kändes kontrollerat och bra, kändes som jag åkte relativt fint tekniskt och hade bra tryck i åkningen, ett pass med god kvalite helt enkelt. Lite fler såna här pass och lite deffning så kanske det kan gå fort i vinter . .  .

" Sliten efter 3 pass med 7 timmars träning, tror fan jag börjar bli övertränad. Fan jag borde köpa eagleskidor"
Ja detta fina citat kommer från sparringpartnern Anders Secund som efter dagens första pass börjar bli lite sliten, ja som gammal avdankad skidlelev så verkar det inter krävas så mkt för att gå in i väggen.

I eftermiddag blir det något slags återhämtningspass här i fjällvärlden innan vi ska bjuda våra värdar på en trerätters middag, vad vi ska laga är ännu ikke bestämt.

5 timmar och lämmelmord

Sammanfattning de 3 senaste passen i Meråker.

Pass 1: Gårdagens intervallpass upp mot Grova Skicenter gick bra och genomfördes helt smärtfritt, körde 3 långa 15 minuters tröskeldrag med mestadels fin diagonalåkning, efter detta varvade vi ner med en tur på rullskidbanan. passtid : 2 timmar

Pass 2 : Förmiddagens pass var ett planerat långpass löpning, där vi sprang nerifrån Meråker upp på fjället där vi plockade 2 toppar, Fonnfjellet på 1100 meters höjd och Mansfjellet på ca 1150. Passet var riktigt fint och löpningen kändes lätt, särskilt uppe på fjället var det väldigt lättlöpt och fint. Passtid: 3,5 timme

Pass 3 : Nu under kvällen rullade vi ett fint distanpass på rullskidbanan här i byn, ett lugnt och skönt pass i den strålande kvällssolen, körde en del teknik och impulser, kändes fräscht och bra. Passtid: 1,5 timme

Imorgon väntar intervaller och ett distanspass. Over and out.

Toppbestigning!Långtur löpning i den norska fjällvärlden på gång, räknar med en tur på 3-4 timmar och 2 toppar ska bestigas, hörs i eftermiddag.

Norge

Hej! Sitter nu i en fin villa här i Meråker och ser regnet ösa ner utanför fönsterutorna, efter en rätt så lång bilfärd under gårdagen så ramlade vi in här under natten. Byn bjuder som vanligt på extremt fina åkbackar och rullskidvägar i omgivningen och snart är det dags att dra ut och köra ett fint intervallpass med långa och fina tröskelintervaller. Tanken är att vi ska åka på uppemot Grova skicenter här i dalen där vi kommer ha möjlighet att köra långa och fina tröskeldrag i den fina stigningen, mot slutet av passet kommer sedan den nya och fina rullskidbanan få sig ett besök.

Men nu är det dags att ladda inför passet, byta om och ge sig ut, en träningsrapport ramlar in framåt kvällen =)