Mot snön och Norge

Ser helt okej ut i Sognfjell dit resan går klockan 05:00 på måndag
(Bild lånad av www.langrenn.com)

Efter Onsdagens vilodag så är jag nu återigen i träning, denna vecka har jag tagit det lite lugnare mängdmässigt inför nästa veckas läger i Sognefjell som jag hoppas och vill ska bli blodigt benhårt ur alla perspektiv, kroppen ska få besöka källaren ett par gånger om.

Men träningen som jag genomfört efter vilodagen har gått riktigt fint, särskilt de högintesiva passen som jag kört har känts bra. B.la annat körde jag ett fint Addeschteek-inspirerat (www.adamsteen.se)
under gårdagen, ett riktigt bra pass med hög snittpuls ,188 och en maxpuls på 194. Uppvärmning, 45x10/20, 5 minuters aktiv vila, 45x10/20, nedvarvning.

Även idag har jag tränat på bra då jag hade bjudit in till träningsdag med klubben, 2 explosiva och fina pass har genomförts med god sparring och kvalité, träning när den är som bäst.  Nedan ser ni hur jag tränat senaste tiden . . .

Torsdag: RAIF 1,5 tim / RAIF 0,40 + AS 60x40/20
Fredag: RAIIIF 10/20x90
Lör: La2/a3 + spänst + AS Hållning 30x40/20 / RA2/A3K Sprintpass

Imorrn är det vallning, packande och träning som gäller, styrka samt ett distanspass. Ska försöka hålla hemsidan uppdaterad även i Norge men det beror på internettillgång. Vi snakkes!

Riktigt sliten.

Sindre Wiig Nordbys senaste imitationer, lite kul är det allt.

De senaste dagarnas, ja kanske veckornas träning har flutit på bra och efter en tuff senaste vecka med 4 intervallpass och 1 tuff tävling så har det nu efter helgen börjat kännas rätt så schleetet i kropp och knopp, därför passade det kanon med en vilodag idag. Jag vill försöka komma någon sånär fräsch till Sognefjell dit jag åker på måndag och väl på plats där så är tanken att få till en riktigt hård träningsvecka i både mängd och intensitet med en hel del långpass på skidorna men även ochså ett par tuffare pass med långa och fina tröskeldrag.

Så redan igår så tog jag det lite lugnare för att vila upp kroppen genom att springa ett lugnt och skönt återhämtningspass på 1,5 timme för att få ur lite av stelheten efter måndagens fotbollsmatch som slet en hel
de.l Ett fint pass som gick mestadels på slingorna kring Ånnaboda och där jag hade med Garphyttans kommande juniorstjärna Marcus Lennartsson som sällskap.
Tanken är nu att efter ett par lugnare dagar gå på med lite intervallpass framåt helgen för att få upp lite rapphet och form inför Sogne.

Inte många dagar kvar nu  . . . .

"Garphyttans svar på Stig Töfting"

Slakten på Kilsbergsvallen fortsätter.


Igår kväll var det 8-delsfinal i den så kallade Ebab-cupen eller distriktscupen om man hellre vill kalla den det och cup är något som verkar passa oss i laget bra. I förra omgången var det Rynninge från div.2 som fick respass ut ur cupen efter att vi hade varit strået vassare, och igår kväll var det alltså dags igen.

Vi mötte ett taggat Sturehov, topplag i divison 4 och med en hel del klasspelare, jag själv fick spela från start i en balansroll på mitten där min uppgift var att skava hälsenorna och göra matchen till ett helvete för dom som kom i närheten av området mellan vårt straffområde och mittlinjen. En roll helt i min smak då man får smälla på samt styra spelet en hel del.

Jag fick göra fina 85 minuter på mittfältet, spelade första 70, sedan av plan i 5 minuter pga taktisk förändring och sen in och bomba på de sista igen. Vi vann tillslut en bra fotbollsmatch med 4-3 och återigen var skrällen ett faktum. Så nu har vi, visserligen ett topplag i division 6 men ändå. slagit ut på förhand väldigt väldigt mkt bättre lag vilket är förbannat kul.

Närkes skidstjärna nr 1 Patrik Karlsson var även han på plats och bevittnade fighten, det är ochså han som står för dagens rubrik, om man ska ta det som en merit eller ej vete sjutton.

Överlag så har fotbollen hitills varit ett väldigt positivt inslag i träningen för min egen del, att vi dels skulle vara 40 stycken i truppen och ha 3 tränare var inget jag kunde drömma om på förhand, men det gör att konkurrensen ökar och de blir högre tempo på både träning och match. Personligen så har det varit ett bra inslag i träningen, jag får nyttig löpträning i lite högre tempo, samt en del explosivitet, jag känner mig starkare i benen och sen är det även skönt att kunna varva lite mellan en lagsport som fotboll och en ensamvargssport som skidor. Idag står det ett distanspass löpning på planen samt ett styrkepass.

Debuten avklarad

Solschteek efter målgång i Norra Husbys sprinttriathlon

Igår blev det en riktigt bra och högkvalitativ träningsdag, mkt hög puls, bra träning och härligt umgänge med andra konditionsidrottsidioter likt en själv.

På morgonen körde jag ett intervallpass rullskidor med stjärnorna Henrik Alm från Idre och 3x gånger KIF iform av Patrik Karlsson, Johan Kask och Mats Carlberg. För egen del så blev det benintervaller efter lite materialstrul under uppvärmningen, så körde intervallerna utan stavar. Körde först 7x5 minuter och sedan 3x2,5 minut, hälften i ren diagonal och hälften med blandning av stakning med frånskjut utan stavar och diagonal, körde dessa intervaller i Ånnabodabacken så det blev bra motlut.

Passet i sig kändes relativt bra och jag kunde pressa upp maxpulsen på 198, dessutom var det ett tag sedan jag körde intervaller utan stavar så detta var väldigt nyttigt och kändes som ett bra inslag i träningen.
3 timmar senare var det dags igen och plötsligt stod man på startlinjen på sin livs första sprinttriathlon utanför Nora. Detta blev ännu ett klockrent pass och jag slutade som 6a(?) i tävlingen. Eftersom man sjunker lika lätt som en strandad valross så var den första delen, 200 meter simning det som var mest spännande på förhand, och jag kan väl med facit ihand säga att jag var väl ingen fena i vattnet men kunde iaf hålla närkontakt med den stora klungan.

Nästa del var cyklingen och där kände jag mig rätt stark, men eftersom jag inte hade någon landsvägscykel utan körde på min mtb så blev det en rejäl utmaning att hålla jämna steg med de andra stjärnorna på sina fina och fräscha ( kan ifrågasättas i vissa fall ) landsvägshojar, Men det man inte har i plånboken får man ha i benen,  cyklingen funkade helt okey.

Efter en miserabel växling till löpningen så var det bara att bomba på ända in i mål, kände mig rätt stark här och kunde gärna haft några kilometer till än de 2 futtiga som stod på programmet. Löpte på som vanligt rätt bra uppför men asfalt och platt är däremot inte min melodi. Men avslutade bra och spurtade in strax bakom superatleten Gustav Ledstam från KIF.


En jävligt rolig tävling både innan under och efter, credd till arrangörerna och de andra deltagarna.

Ett bra träningspass blev det ochså då snittpulsen landade på 186 och maxpulsen på 194 under de 29 minutrarna som jag var ute. Så allt som allt en riktigt kvalitativ träningsdag igår.

Idag blir det en lite lugnare dag med lite mindre intensitet och mer mängd, ska avverka ett skejtpass på rullskidorna och sedan ett styrkepass.