Debut!


Ja det här med att vila benen gick ju åt skogen, för sen sist jag lämnade ett avtryck här så har jag lyckats bomba på med ett långpass löpning, ytterligare en intensiv fotbollsträning, explosivt löp och spänstpass, förutom det även ett par kortare joggrundor samt 2 styrkepass. Dock så känns benen piggare nu men snart ska de få vila, man kan pressa mkt ur kroppen men det gäller att inte pressa det för långt och dra på sig skador istället.

Gjorde debut för sommaren med det första spänstpasset på länge, kändes som ett bra och nyttigt pass. Imorrn är det match på G och eventuellt ett intervallpass beroende på hur mkt speltid det blir.

Så skönt att se de filmande divorna i orangea tröjor sänkas av riktig dansk kämpaglöd. Det värmer fan ett idrottshjärta

Så jävla klapprutten

Tänk om det skulle kunna smälla lite mer så här i dagens fotboll istället för att fjanta runt med massa filmningar, hade varit mumma!


Igår var man återigen i träning efter en vilodag, vilket var skönt i dubbel bemärkelse, just att man fått vila men att man ochså fick träna igen. Nu i efterhand var det katastrofalt . . .

Började gårdagen med ett lite halvintensivt löppass i a2 fart på 45 minuter och sedan lätt styrka 30/30 x 20. Allt som allt så kändes passen bra, på kvällen däremot var det godnatt. Det var nämligen dags för fotbollsmatch, A-lags match och trots mkt bra konkurrens av 35-40 andra spelare så togs jag ut i truppen efter bara en handfull träningar de senaste veckorna. Ännu mer överraskande så fick jag spela från start. Lite nostalgiskt blev det allt då man drog på sig den rödblåa matchtröjan på samma sätt som för 7-8 år sen när man gjorde debut som fjunig 15 åring i A-laget.

Dock så fick jag för egen del hoppa in på en väldigt ovan position som defensiv mittfältare, en position som tränaren tyckte jag passar perfekt i kontra min spelstil. Som fotbollspelare säger de flesta att jag är ett helvete att möta, jag springer på och över allt och alla, smäller på i närkamperna, stressar, gapar och är agressiv. Men igår var jag fan pinsamt dålig att möta, som en blind 8 åring med noll ork. Piggheten i bena var som bortblåsta och jag kom fel in i allt. Men men vi vann matchen och det var huvudsaken.

De senaste veckorna har det blivit överlag mkt benträning, jag har löpt rätt mkt, cyklat en hel del och även sparkat lite boll, helt rätt och nyttigt tror jag, men på slutet har benen känts slitna, som de ska kännas. Men nu kommer jag fokusera lite mer på överkropp de dagarna som är kvar denna träningsvecka innan jag nästa vecka kommer ta en lugnare vecka efter 3 hårda. Jag tror gårdagens sega ben var ett tecken på detta. Annars så känns träningen fortsatt bra vilket är skönt. Vet att det kanske kommit lite väl mkt fotbollsrapporter på sistone, men skidträningsrapporterna kommer, jag lovar. Men kan ju vara kul för er att få lite variation i tråkiga rapporter ochså ;)

Skjut mig!

Årets lilla gäng samlat i Nora halvvägs in i passet.


Oh herrejävlar, idag är det en sliten Hultin som sitter vid tangenterna, jag skulle vilja svälja huvudet och byta kropp, men samtidigt är det en skön känsla, att vara sliten och veta att de senaste dagarnas träning har gjort nytta.

En tuff helg avslutades i söndags med ett tufft pass, den i klubben traditionsfyllda mtb cyklingen till Nora och tillbaka. I år var vi en liten men ack så stark trupp som samlades nere i hyttan vid niotaget på morgonen och som stack iväg med siktet inställt på Nora och den lokala pizzerian. 2,5 timme och 3,7 mils teknisk och tuff mtbcykling senare var vi framme. Turen dit gick genom kilsbergens djupa skogar längs med mtb leder och mindre stigar, bla på den tekniskt tuffa svart 8 leden på bergslagstramp.

På hemvägen blev det lite mindre tekniskt men desto högre tempo där undertecknad själv hade ett finger med i spelet med lite fartökningar här och där. Benen kändes helt okey dagen igenom och det var en fin tur som landade på 7,5 mil och 5 timmar effektivt mtb åkande ( allt som allt tog det 7 timmar).

Så det var med lite småstela ben man igår studsade upp ur sängen, men ett kort och mkt lugnt cykelpass som återhämtning och rejäl stretch+ isbad på det gjorde benen dugliga till kvällens fotbollsträning där det stod mkt spel på schemat. Även här grisade jag på rejält och sprang mig totalslut, så med lite småslitna ben där jag avverkat flera rejält tuffa pass under helgen så tar mig idag en vilodag.

Imorrn väntar dubbelpass med b.la en fotbollsmatch och sedan kommer jag köra på hårt veckan ut.

Att leva är att uppleva 200 bpm på en lerig myr


Igår var det dags för ett kärt återseende igen, den blöta myren

Sen sist vi hördes så har jag tränat på hårt ett par dagar, ja egentligen har jag tränat på rätt hårt och bra de senaste 10 dagarna. Jag har blandat högintensiva fotbollspass med hårda styrkepass, löppass, rullskidor och cykel. Efter min vilodag i onsdags så drog jag under torsdagen igång med ett a2 pass löpning + styrka + en intensiv fotbollsträning, under fredagen ett a2/a3 pass stakning i motbacke och på eftermiddagen ett a2 pass löpning. Igår körde jag ett riktigt hårt och nyttigt pass på myren med en del klubbkompisar.

Ca 50 minuter i a3+ zonen och en maxpuls på 206(!), under eftermiddagen ett löppass + styrka (30x40/20). Idag väntar en heldag på mtb då vi i klubben har vår årliga långtur till Nora, ser framemot att få rasta hojen rejält och få en fin långtur i benen, ca 6-7 timmar brukar turen ta. Just nu känns det som att det flyter på riktigt bra och jag är toppmotiverad inför alla de pass jag lägger ner.