Smittfebran?


Chapp! Fick pumpa puder under dagens pass vilket var härligt, en hård skejtbädd med ett par centimeter nysnö på var dagens förhållanden och enligt mig helt underbart då det är mitt favoritföre. Körde som planerat ett crosspass nu under morgonen med 1 timme skejt + lite impulser och annat ur träningsgottepåsen, drog sedan på mig löparskorna och löpte likt kenedisa bekele i 1 timme, kanske inte har samma fart men det kändes väldigt lätt och alert.

Därför kändes det rätt så onödigt när jag började närma mig slutet på passet och kände att jag kanske inte är helt fräsch ändå, började bli lite småhängig och kände att lite halsont/rinnande näsa kom smygande. Men samtidigt är det inte helt överraskande, dubbla race helgen som gick, lång resdag under måndagen och 2 dagar på det nya jobbet, det i kombination med en bra form som ofta betyder att man är extra känslig. Nu några timmar efter passet så är jag fortfarande lite småhängig och kommer därför avstå kvällens race, det skulle bara vara idiotiskt att tömma kroppen totalt och imorgon vakna upp med feber som följd.

Istället tar jag det lite lugnt och kurerar mig så gott som det går. Har redan försökt knocka kroppen med enorma mängder ingefära,vitlök,chili, apelsin och mkt vatten något som brukar funka bra och som förhoppningsvis gör att jag undviker sjukdom. För än så länge har jag inte insjuknat, utan det är under kontroll, förhoppningsvis har jag lyckats upptäcka det i tid och har lyssnat bra på kroppen signaler så att jag kan undvika sjukdom, men det får framtiden utvisa.

Förhoppningen är att vara tillbaka i lättare träning på Lördag och smyga igång med lite pass, samtidigt så är det inte särskilt taskig tajming om jag skulle bli sjuk nu, utan snarare rätt så bra då jag har tävlingsfritt denna helgen och ska vara förbundskapten för Örebro Läns skidförbund under nästa helgs Kalle Anka Cup. Men men en dag utan träning är ju en dag utan mening ;)/ JH

Ren IdiotiTjena, en fin dag är nu påväg mot sitt slut och allt har rullat på som det ska inklusive träning och skidlektion. Imorgon är jag ledig från jobbet och då är dubbelpass eller egentligen trippelpass som gäller, kortare skejtpass på morgonen med styrka och sen på kvällen tävling 10 km klassiskt.

Personligen så gillar jag inte att lägga mig i vad andra åkare gör i skidspåret då det är mig själv och min egen prestation jag ska lägga kraft och fokus på, och inte heller snacka skit om dom. Men kan ändå inte låta bli att kommentera videon ovan och frågorna blir många som ploppar upp under videons gång.

Hur tänker man? Varför? Personligen så skulle jag skämmas när jag korsade mållinjen efter att ha gjort något liknande, visst man kan åka tufft och på gränsen men det här är bara osportsligt. Samtidigt är det humoristiskt att se huggen med stavarna som Hansson delar ut mot schweisiskan, som att det vore hennes fel att hon ligger så nära, hur svenskan tänkte i det här loppet har jag ingen aning om, förmodligen inte alls . . . skärpning.

Morning a´la BoltMorgon! Blev en fin rivstart på denna läckra dag, stack ut i solskenet och pudersnön med löparskorna nu på morgonen, avverkade ett fint a2 pass löpning på 45 minuter och det kändes helt okey, lite stelt å så här och var men inget akut dödsproblem. Stack ut innan frukost och övade på så vis upp fettförbränningen lite, nyttig morgonjogg som min förra österrikiske tränare kallade detta. Är rätt så intressant faktiskt att köra på helt tomma depåer, blir en helt annan feeeling men det känns ändå lätt, förra säsongen körde jag detta rätt så mkt då jag och tränaren kom fram till att jag behövde bli lite lättare uppför backarna, " du ska inte tappa muskler och något jävla fett har du inte något att ta av, men scheisse pojk, du måste bli lättare" lät det då. Så körde denna metoden i några månader och det föll väl ut . . .

Sitter just nu och slevar i mig en fin frukost, sedan väntar Lindells, skidlektion, träning, blir la gött. Imorrn är jag ledig så då blir det dubbelpass, riktigt gött de å!

Ciao!

Fullt ös, minst sagt.

Vilken dag, upp i ottan för att träna och bara för någon timme sen kom man hem från träningen och det har hunnits med en hel del under dagen emellan dom 2 passen kan jag säga.

Första dagen på nya arbetet var great och det kändes klockrent vilket var riktigt nice, kommer nog trivas kanon där. Efter jobbet var det som sagt direkt upp till Ånnaboda som gällde för att hålla i en skön skidlektion, gick smärtfritt även den och deltagarna var nöjda vilket ju alltid är positivt.

Som sagt, framöver så ska jag försöka öka på träningen litegranna och få en fin träningsperiod och schemat för kommande dagar ser ut som så

Ons: La2 / SKAI
Tor: A1 + styrka  /  10 km klassiskt race
Fre: Långpass 3,00 +
Lör: Intervall + jogg/styrka
Sön: A1+A1 ( 5 timmar)

Sammanlagd tid : 19 timmar

Löppass imorgon bitti alltså, nu ska jag kela lite med soffan och dess kuddar.

Seyaa!