Vilket avslut på karriärenEn stor idrottsman tackade idag för sig, och på vilket sätt han gjorde det. Didier Cuche! Sorry Anja men här ligger du fan i lä. När man själv har gått stavgångsintervaller i den där backen och vet hur brant det är, då är det imponerande att se någon ta sig ned med den där utrustningen =)

Förövrigt körde jag min första "tävling" i skidorientering, detta slutade med KMguld. Riktig rolig och bra träning med 20 minuter a3+++.

Planeringsstadiet

Det är en del tävlingar kvar på säsongen, men redan nu har tankarna börjat förflyttas mot nästa. Det har varit en extremt konstig och oplanerad säsong denna, den har varit otroligt kort, jag har varit mkt mer småsjuk än någonsin tidigare och när jag väl har stått på startlinjen har jag underpresterat och ingenting har funkat. Tävlingar har ställts in, det har flyttats hit och dit och snön har man sett då och då.

Samtidigt är det bra att gå igenom såna här säsonger, man lär sig otroligt mkt och får samtidigt med sig mkt erfarenheter på vägen, man går stärkt ur det och man får känna på hur det är när the botten is nådd, det har sin charm det med.

Jag har så smått börjat planera träning framemot nästa säsong, det kommer som sagt ändras en del och jag kommer bryta mönstret. Jag kommer dra ner antalet timmar litelitegrann, känns konstigt att göra så i mitt huvud, att träna mindre men att kanske eventuellt få ut mer av det. Samtidigt kan man inte ändra på allt för mkt, det är inte i hela filosofin det är fel, det är snarare så att vissa småsaker måste man utveckla ännu bättre och ta ett steg framåt med för att tillslut få ihop det till en bättre helhet.

En säsong som denna då det går emot vänder man nog tillslut på alla stenar man kan för att hitta en liten nyckel till framgångsdörren, det blir att man ifrågasätter allt man gör, man brottas med tankar och man funderar. Jag har själv tänkt tanken att jag inte är tillräckligt tränad, att jag är för dåligt tränad, men samtidigt när man funderat ett tag så kommer man fram till att det kanske inte är det som är problemet, har man tränat 1600 timmar de 2 senaste åren så måste ju det resulterat i någon sorts tränad typ eller? Då kanske man är en gnutta tränad iaf. Då kanske det istället är sättet man tränar på som är fel, men det är ju inte hela sanningen heller, på vissa punkter utvecklas man ju.

Det är lätt att känna panik, att känna att man inte går framåt utan bara bakåt, men så är det oftast inte, det finns alltid något bra att ta med sig man måste kunna våga lita på sin egen instinkt. Det gäller att bygga bit för bit för att sedan få ihop en bra helhet, och det är där min utmaning ligger just nu, jag tror att jag har en hel del kvalitér som gör att jag kan prestera mkt mer i skidspåret än vad jag gjort de senaste åren, samtidigt har jag en hel del saker som jag måste utveckla ytterligare. Jag måste få ihop pusslet.

Hur långt jag är ifrån att få ihop det vet jag inte, under glimtar kan det kännas jävligt nära och bra medans i vissa stunder är det långt ifrån klart. Men år för år och timme för timme lägger jag till ytterligare en bit, jag närmar mig. När det går dåligt är det lätt att i panik rasera allt man byggt upp, det skulle jag kunna ha gjort nu, men det är inte rätt taktik, jag måste dock bryta mönstret och attackera planen från ett annat håll, vrida på biten och se om den passar bättre. Jag strävar efter en helhet och förhoppningsvis kan den här träningssommaren göra att jag kommer ytterligare en liten bit närmare. Kan mindre men mer kvalitativ träning med 2 bra träningsår bakom mig göra mig bättre? jag vet inte, men jag tror det.

Dagarna rullar på och STH SKICROSS COMPETITION närmar sig! Förberedelserna har hållit på under lång tid och just nu är det full fart på alla plan, b.la så har tävlingsvästarna precis gått i tryck. Vi kan även meddela att det kommer bli ett väldigt exklusivt prisbord med priser för minst 3000 till segrarna i dam och herrklassen! Givetvis kommer de andra inte heller gå lottlösa, så in och anmäl er på www.storstenshojden.se så syns vi den 14e!

Nu är det vår och dags igen!Förövrigt kunde jag inte hålla mig utan körde ett skidpass med klubben igår, fint värre. Nu på morgonen ska jag köra lite skejtintervaller uppför slalombacken.

Premiär!


I lördags och söndags körde jag intervaller, löpintervaller på lördagen och långa intervalldrag på de klassiska laggen under söndagen i riktigt sugande före, trött blev jag. Under gårdagen tog jag det sen lite lugnare och körde ett styrkepass a la 50x40/20+ jogg, idag tar jag det återigen lite lugnare med 2 mtb pass, roligt satan!

Ding ding din här glider kingen in

Enorm inställning, beundransvärt.


Har nu gått ett par dagar sedan jag lämnade ett avtryck här, de dagarna har jag använt till träning och jobb, jobbet som bestått mkt i att planera årets fetaste tävling sth skicross competition. Träningsmässigt så har jag kört en hel del löpning för att i år komma tidigt i gång med denna, löpningen som jag tycker är optimalt när det gäller att pressa pumpen och motorn. Igår körde jag ett första löpintervallpass och rejäl styrka, idag ska jag köra ett långt intervallpass på de klassiska laggen.

Nästa tävling framöver kommer vara dm helgen nästa helg med dubbla tävlingar, annars kommer jag använda våren mkt till att köra pass som pressar motorn rejält, kommer köra mkt intervallpass på skidor men även använda slalombackarna i närheten för att få bra kupering.