A problem is no problem

Brukar köra den ovan lite reggae inspirerade inställningen när problem dyker upp, men det verkar inte blogger göra då det varit ett sjujävla problem om man velat uppdatera last 24 hours. Dessutom är det föregående inlägget om när jag och bergsgeten Malm från KIF plockade 690 höjdmeter på 2 timmar i löparskorna borta, men men det var då det och nu är nu, så nu kör vi!

Idag har jag nämligen avverkat 2 fina pass, dels ett intervallpass på skejtlaggen , det första för säsongen och det kändes kan jag lova, körde "bara" 4x4 men det räckte gott och väl då spyan var ett faktum efter sista intervallen. Har ju som planerat börjat denna barmarkssäsong lite easy vad gäller intervaller för att först och främst bygga upp en grund för att sedan köra skiten ur mig, och det har känts fint men nu är det dags att börja känna på heluften lite och senare köra en hel del intervall, ja menar det är ju dom som behövs om man nu ska ta sig någonstans här i världen så det är bara att flåsa på.

Åter till dagens pass som sagt kändes lite ovant, hade lite problem i början att få upp pulsen då det istället var mjölksyra som ockuperat kroppen , men ju längre passet led ju bättre blev åkningen och på slutet var den helt acceptabel.

Dagens andra pass som kördes i samband med intervallerna blev ett distanspass på 1,5 timme, det var ett riktigt fint pass uppe runt Ånnabodasjön och det var förjävla underbart skönt att skölja ur kroppen på lite mjölksyra. Smällde även på med en skidlektion av rena farten, bilder och lite annat dylikt tjafs ser ni nedan . . .

3 sköna timmar träning alltså och imorgon blir det styrka å jogg.

Morgonpass i bergen!Dagens distanspass är nu avklarat vilket känns riktigt skönt, fick en inbjudan igår kväll från Erik Malm i Karlslund om att hänga på på ett fint distanspass med mkt backar och givetvis kunde jag inte tacka nej.

Det blev ett riktigt fint pass med löpning i skönt väder på massa småstigar och uppför lite kuperade områden såsom Falkaberget och Storstenshöjden , var lite småsliten i benen från gårdagens pass men kändes ändå helt okey, tyvärr drog jag på mig en del blåsor på fötterna i den varma och torra terrängen vilket längden på passet blev lite lidande av, men men 2, 20 räckte gott och väl!

I eftermiddag blir det ett explosivt maxstyrkepass, låter ju inte helt fel =)

Allt för Miljön!!!!

Tog rullskidorna hem från jobbet idag, snacka fint och miljövänligt pendlingssätt. Hade underbart väder med sol och ca +22 nu på kvällskvisten så det var bara att åka och njuta och turen kändes mkt bättre än förra gången, som nu ikväll tog ca 1:50. Mötte även en hel del storfräsare såsom Malin Jansson från Garphyttan och stakmaskinen Mr Fritz vars blogg ni hittar här till vänster, de såg riktigt snabba ut båda 2.

Imorrn kör vi på med styrka och distans för att sedan på Fredag riva loss med lite intervall.

Magic summernightChapp, hemma från jobb och träningspasset som blev ett skönt återhämtningspass i löpardojorna, fick även med mig hockeyproffset tillika grannen ut så det blev trevligt värre.

Imorrn blir det ett längre rullskidpass med skejtlaggen hem från jobbet, hoppas det går bättre än förra gången , adios!

Ny demontränare?


Aaa, ytterligare ett hårt styrkepass kan nu läggas till handlingarna, har ju som sagt börjat köra lite längre och ännu jobbigare pass när jag kör allmänstyrka vilket jag tror behövs. Passet som jag körde nu var även det tufft och kanske lite extra tufft efter morgonens stakpass, men musklerna hade återhämtat sig bra och jag kände mig fräsch vilket avgjorde att jag kunde bomba på enligt plan, annars hade jag säkerligen planerat om lite då jag vill skärpa kvalite´n ytterligare på varje träningspass.

Men styrka blev det och jag körde 70x40/20 vilket var en riktig utmaning, en slitig sådan men som kändes bra när det väl var över och fick ju lite extra pushande från jycken som ni ser på bilden ovan de sista repetitionerna. Imorrn blir det jobb och ett lite lättare löppass, hade gärna dunkat på hårt imorgon oxå men eftersom jag ska följa planen och den säger lite lugnare 4 veckor nu i början så är det bara att gå på det. Hårt och mkt kommer det ändå bli mkt av senare i sommar =)

Bergsget.Tjena tjena! Dagens pass numro uno är nu finito, ett pass som var väldigt trevligt påsåsätt att det var +20 sol och nyborstad asfalt som gällde, underbart!

Körde som planerat endast stakning och körde en rätt så kuperad runda, Garphyttan-Lannafors-Garphyttan-Ånnaboda- 2 varv runt sjön-Garphyttan, lyckades plocka 409 höjdmeter med endast stakning så det sitter rätt skönt i magen just nu. Särskilt Ånnabodabacken och Hjulåsbacken är 2 riktiga höjdare när man vill få till hög belastning i stakningen ,lyckades givetvis även dra på mig en hel del blåsor men det är bara bra så att man härdar händerna direkt . . ..

I eftermiddag blir det löpning och styrka och även en hel del kvalitetstid i solstolen tills dess. Hörs. Ciao!

Sådärja!


Tjena snyggingar, 3 fina timmar blev det under dagens crosspass där jag först åkte en fin rullskidtur på 2 timmar med lite high class sällskap i form av GIF proffsen från Torsby, Lennartsson och Hanssons, kändes fint i åkningen men fick dock fokusera en hel del på att hålla pulsen på acceptabel nivå då den lätt drar iväg med det lite tyngre motståndet på skidorna, även fast själva åkningen i sig inte känns jobbigare.

Efter dessa 2 schyssta timmar tuggandes asfalt i bar överkropp så drog jag på mig löparskorna och stack ut och rastade grannen i 1 timme i de vårvackra skogarna, kändes även här helt okey. Så nu kan jag lägga en fin första träningsvecka till handlingarna där passen gått perfekt till punkt och pricka efter plan, 15 timmar, 3 styrkepass och ett hårt intervallpass.

Imorrn blir det dags att lägga första grundstenen i målet att bli starkare i stakningen, och det genom att såklart staka, detta i 2 timmar och sen plussar vi på med ett hårt och långt allmänstyrkepass.