In the woods

Nu börjar man iaf se ljuset i tunneln igen och idag kunde jag inte hålla mig utan tog en lugn promenad ut i skogen med jycken, inte lika roligt eller lika adrenalinfyllt som att träna men iaf något. Kändes skönt att få andas lite härlig höstluft, förhoppningen är dock att vara träningsduglig under måndagen och så smått starta upp igen. Planen då är att följa den planering jag satt upp sedan tidigare och avverka en mängdvecka som avslutning på denna 4 veckors period, dock så kommer det bli mindre timmar än planerat för att inte chockstarta kroppen helt. Men förhoppningen är att den här lilla sjukdomen inte brutit ner allt för mkt på form och kropp . . .  .

Tyvärr så missar jag dock KIFs KM på 15 kilometer klassiskt som jag hade tänkt vara med på under tisdagen, nog för att jag inte är den som är överförsiktigt och tar vila när jag kommit igång igen men 15 kilometer i tävlingsfart känns lite over the top. Har även hört ryktesvis att New Sweden gänget är här under veckan och tränar, så förhoppningsvis kan man få sig en lektion i hur det ska tränas =)


Tävlingar/Läger 2011/2012


Det var väldigt längesen sist jag låg sjuk, men nu när man ändå gör det så kan man likagärna börja finslipa lite vad gäller planeringen inför den säsong som står runt hörnet. Här är min grundstomme i nuläget men som säkerligen kommer hinna ändras en hel del vad gäller läger och tävlingar =)

Tävlingar:
 
Bruksvallarna Premiären
- 10 November Sprint 
- 12 November Skate
- 13 November Klassiskt

Idre/Särna Loppen
- 10 December
- 11 December

Skövde Konstsnö
- 27 December

Skandinavisk Cup/ Teamsportia Cup Hudiksvall
- 7 Januari
- 8 Januari

LoSpåret 
- 21 Januari

SM Östersund
- 25 Januari
- 26 Januari
- 28 Januari
- 29 Januari

Kilsbergsloppet
- 4 Februari

Wadköpingsloppet
 - 5 Februari

Orsa Ski Marathon
- 11 Februari

TeamSportiacup Ullricehamn
-18 Februari
-19 Februari

Vasaloppet
- 4 Mars

Hälleforsrännet
- 10 Mars

SM Långberget
- 31 Mars
- 1 April
Orsa Grönklitt ????

Fjälltopp
- 20 April
- 21 April
- 22 April

Förutom dessa så kommer jag även köra DM-loppen och massa mindre lopp. Räknar med ca 25-30 lopp i vinter och målet är att tävla så mkt som möjligt, jag menar det är ju ändå det man tränar för men samtidigt gäller det att få in lite träningsperioder även  under säsongen för att bibehålla en god form.

Läger
v41 15/10 Ånnaboda
v43 29/10  Plats ej spikad
v44 4-5/11 Borås
v47  Bruksvallarna
v48 Plats ej spikad (?)
V49 Idre
+ några kortare läger i Torsby under hösten.


Mkt roligt att se framemot alltså, så nu ska vi se till att bli frisk och sen är det bara att ta sikte på premiären i bruks

Dundermedicin

Lite snö och lite dålig humor får en förhoppningsvis på fötter snart igen =)

Nödrimmstarzan


Att ligga sjuk i feber och förkylning känns inte så hett, men varför klaga, barnen i afrika har det ju inte heller så fett. Soffan, mitt hood där jag vilar, medans ni arbetar och pluggar, samtidigt som regnet utanför fönstret ner strilar. Ja idag känner man sig inte fräsch eller så het, men å andra sidan är jag ju rätt vältränad och inte särskilt fet. Förhoppningsvis blir den här lilla sjukdomen inte särskilt lång, för jag är som vanligt revanschssugen och ivrig på att komma igång. Men samtidigt gäller det att slappna av, vila och njuta av livet göra, för sedan när jag är frisk och kry så är det bara att återigen köra.

/ JH

Säger som Thåström

Fan fan fan. Oroväckande pigg på förmiddagens stakpass på 1,5 timme. Enormt seg och kraftlös på kvällens sprintrace. Lägesrapport nu: förkyld och troligtvis feber på gång. Första på ett halvår. Fan fan fan

9 dayz and still counting

Det närmar sig . . .


9 dagar har jag varit igång nu med träning varje dag och det flyte på fint, gårdagens intervallpass som landade på 45 minuter effektiv intervalltid för överkroppen kändes dock lite småsegt, 3 dagar med hårda och långa fartpass på rad sliter en hel del och jag hade svårt att komma upp i puls. Gav även mig själv en rejäl utmaning då jag körde de såkallade "smirnovstaksintervallerna" ( som diagonal fast med enbart överkropps arbete) uppför sanatoriebacken här utanför, 2 st 6 minutersintervaller som var grisigt jobbiga men som är grymt bra styrketräning för överkroppen, att sedan triceps var så slut att jag knappt kunde lyfta duschhandtaget är en bieffekt som man med glädje får ta. Men för att sammanfatta det hela, ett tufft pass med seg kropp men grymt bra träning.

Under kvällen luftade jag sedan min gobit till mtb i 1,5 timme uppe i ett blött Kilsbergen, riktigt kul och riktigt skönt att cykla ur benen. 3 intervallpass, 1 race, 3 styrkepass och 20 timmars tränings slutade förra veckan på, en stabil vecka . . . .

Idag så kickstartade jag dagen och stack imorse ut med Keo på en skön löptur, sprang en runda på ca 1,10 över bla Storstenshöjden , efter det körde jag ett väldigt lätt styrkepass, 45x30/30 och nu är det vila som gäller resten av dagen. För även om jag inte kommer ta någon vilodag på ett tag så gäller det att få in lite återhämtning i planeringen . . .

Imorgon är det 200 meters sprinttävling på kvällen och det ska bli riktigt kul =)

Trimmad Turbo

Blir mkt fart den här veckan, hitills har jag plockat ihop 2,05 i effektiv intervalltid på 3 pass och det känns stabilt. Idag ska även det 4e och sista avverkas innan det blir lite lugnare träning i någon dag innan jag på Tisdag har tänkt att testa tävlingsformen lite genom att deltaga i en 200 meters sprint som grannklubben KIF arrangerar, om man nu får vara med dvs.

Igår så tränade jag mitt 3e intervallpass för veckan och det var långa tröskeldrag i skejt som jag körde, 3 stycken 15 minutare för att vara exakt. Körde lite olika och varierade rundor men sökte hela tiden lite tyngre kupering, de 3 dragen kändes bra och jag låg hela tiden och pumpade mellan 180-190 i puls, eftersom intervallerna var såpass långa så blev det även rätt så tävlingslikt vilket kan vara bra inför vintern. På morgonen hann jag även köra ett statiskt styrkepass och lite löpning på det, så en stabil och bra träningsdag helt enkelt.

Dagens pass kommer vara inriktat mkt på överkropp då jag tidigare under veckan kört rätt så mkt ben ( motbakkeintervaller / skejtintervaller), tanken är att köra ett gammalt klassikerpass bestående av 3 stycken 6 minuters intervaller + 10x30/30 + 3 stycken 6 minutersintervalller. Under intervallerna kommer jag köra 1 st endast stakning, 1st endast stakning med frånskjut och 1 st endast smirnovstak ( dvs diagonal med endast armar), så det blir en fin pärs för överkroppen idag. I eftermiddag ska jag sedan lufta mtben litegrann då den vilat upp sig ett tag.