Ulricehamn levererar!

Är nu på plats i ett fint och soligt Ulricehamn, kom hit vid lunchtid och har under eftermiddagen varit uppe och glidit runt på de fina spåren som lassalyckan bjuder på, det toppat med lite vårvärme och sol gjorde det till ett pass helt klart över förväntan. Åkte igenom skejtbanan ett x antal varv och det är en riktigt fin bana som har blivit lite av en personling favorit med många korta backar, svängar och hårt och stabilt före.

En bana och före som jag diggar skarpt, just det att det svarar emot när man trycker till, visserligen kanske inte det har med snötypen att göra utan att jag aldrig har trycket;) men men fint satan iaf . . . . .

Jag själv kommer ju som sagt stå över morgondagen och fokusera totalt på söndagens 10 km skejt, så fram tills dess kommer det bli lite slappande och något träningspass imorgon för att förbereda och toppa kroppen inför detta. Imorgon kommer jag dock agera lite serviceman och sköta vallning och lite annat smått och gott åt syrran och hennes norska kollega Trude. En fin och spännande helg i Ulricehamn väntar helt enkelt.

Vill även passa på att gratulera klubbkamraterna uppe på USM i Lycksele till riktigt fina prestationer idag där det bl.a blev ett guld. Säger det återigen, en av sveriges bästa och mest lovande ungdomstrupper finns i klubbens förfogande, nu gäller det bara för mig själv att sätta fart på seniorbiten ochså vilket verkar vara lättare sagt än gjort =)

Kjempedåligt vallat = bättre träning?


Var uppe tidigt imorse och körde det planerade testrace´t, ett bra race där både teknik och fart tycktes stämma fint. Tyckte dock att det gled lite dåligt trots -2, manchesterföre och hård bädd, fick nästan jobba mer utför än uppför.

Därför var det lite roligt att efteråt kolla på skidorna och kunna konstatera att jag åkt med oborstad grafit under skidorna, och ni som kan skidåkning kan ju rätt lätt räkna ut att det och nysnö kanske inte är den bästa kombon. Men men bra träning blev det ju iaf, inget dåligt som inte har något bra med sig =)

Bryta mönstret


Dagarna går och helgen närmar sig med stormsteg, en helg med race så det känns kanon! Efter att ha tränat på rätt okey i 13 dagar efter SM och sjukdomsperioden så tog jag det igår lite lugnare med 2 lätta pass i form av ett sjukt fint skejtpass på kvällen med vår sieberian huskie jycke i dragsele, i 1,5 timme gled vi runt på sjöarna uppe i Kilsbergen. Kvalitetspass!


Efter detta så åkte jag sedan hem och körde igenom kroppen med ett styrkepass inriktat på bål, 30x40/20. Även idag kommer jag även ta det lite lugnare med 2 lätta pass för att låta kroppen återhämta sig och efter hårdkörningen med intervaller och testrace senaste veckan. Imorgon kommer jag dock gå på med fart igen och det blir återigen ett testrace 10 km fritt.

Till helgen kommer jag sedan resa ner till Ullricehamn för att köra Team sportia cup vilket ska bli sköj, dock kommer jag stå över Lördagens race och enbart fokusera på Söndagens 10 km fritt. Jag vill försöka bryta mönstret jag kommit in i och istället försöka få in lite nya tillvägagångssätt och samtidigt verkligen ge mig själv chansen att få till ett bra lopp på söndagen med utvilad och fräsch kropp. 10 km fritt är en distans som ska passa mig bra och den fria stilen känns just nu mkt bättre, just nu har jag inte kvalité nog till att åka ett 30 kms lopp i klassiskt och har ingenting där att göra egentligen.

Jag måste testa något nytt och vill gärna få till något bra lopp framöver, för i sin helhet så är den här säsongen hitills en av de värsta, men det finns en hel del lopp kvar som jag vill åka bra på och tänker göra allt jag kan för att åka bra på. He ä ba å åk!

SvT idag och tidningsintervju imorrnIdag var SVT på plats och gjorde ett litet reportage om vårt arbete uppe i Storstenshöjden, inte så mkt längdinriktat men roligt ändå. Imorgon blir det dock dest mer fokus på längdåkning då tidningen Örebroarn ska besöka mig under ett träningspass och göra ett litet reportage inför vasan, angående träning, teknikträning osv.

Northug avgör med 3 tag vxl 2

Trivdes rätt bra på jobbet idag, -2, värmande sol och nysnö, träningsmässigt avverkade jag 2 pass, ett distanspass a la afternoon och på förmiddagen testrace 7,5 km + intervaller. 2 skidlektioner på det och skidor på tv har gjort det hela till en rätt fin dag. Intressant att se sistasträckan på stafetten, att de ska åka 10 km men att det sedan räcker med 3 extra tag på växel 2 över sista krönet för petter jämtemot konkurrenterna som går på 3an i mina ögon lite för tidigt,  för att avgöra. Det är detaljer som gör det . . .