The botten is nådd


Var ett tag sedan man såg solen, tror jag tränat varje pass i regn denna vecka. Förra veckan var det dock fint som synes.

"För the botten is nådd, Hur långt kan man gå? Hur lågt kan man sjunka? Hur kasst kan man må?" Näe okey särskilt kasst mår jag egentligen inte, däremot så har sjunkit en del och är snart nere på källargolvet och kravlar, jag är sliten helt enkelt, en skön känsla.

Träningen denna vecka har flytit på finfint hitills, jag har blandat friskt och kört intervallpass, långpass, brutala styrkepass och även en del kortare pass, formen har blandat och gett och den slitna känslan har varit den känslan som dominerat mest, som det ska vara enligt plan, dock hade jag en pigg känsla igår som var mer än välkommen efter ett par slitsamma dagar med långa och tuffa pass i pissvädret som hösten bjuder på för tillfället.

Jag brukar inte bry mig särskilt mkt om vad det är för väder när jag tränar, jag menar det går ju lika bra ändå, men nu har det regnat ett par dagar nonstop och även om det inte är något negativt för motivationen så är det inte särskilt positivt heller. Så hur har då veckan sett ut hitills då, jo som nedan . . .

MÅN: Löpning distans med stavar 3,05/ Jogg + Maxstyrka ( 7 övningar x 3) + AS 30x40/20 (1,10)
TIS: Rullskidor klassiskt distans 2,00/ Snabbhet/spänst/explosivitet ( a2, 1,45)
ONS: MTB 1,20 + Jogg+ AS 60x40/20 (1,30)
TOR: Elghufsintervaller 20x70/20 (1,30) + Rullskidor distans klassiskt 2,00
FRE: Löpning distans 1,45/ Jogg + Maxstyrka ( 7 övningar x 3) + AS 30x40/20 (1,10)

Stabil och bra träning känns det som och detta kommer vara en av de sista hårda veckorna innan säsong, så förhoppningsvis är jag redigt sliten på Söndag när jag tar vilodag. Imorrn kommer klubben köra ett hemmaläger här hemma i Ånnaboda och på programmet står crosspass samt intervaller, ska bli kul att köra 2 bra pass med hela gänget igen och sparra friskt med alla stjärnskott som är påväg uppåt från juniorsidan.

Det eviga tjatet varje höst, men nu är det dags igen, bruks närmar sig.

You can be the king kong banging on your chest

Börjar lessna på rullskidåkningen nu, men snart är det dags att plocka fram guldlaggen igen för de första snöpassen =)
  
Hösten börjar övergå mer och mer mot vinter, temperaturerna sjunker och redan en handfull gånger så har tempen varit nere på minus, det går mot bättre tider helt enkelt. Det enda negativa med det hela är väl att asfalten blir rätt så hård och tråkig att åka rullskidor på och man får trycka på rejält för att inte spetsarna ska släppa, det blir lite som att utöva robert gustafssons gamla sport walling ungefär.
 


 
Annars rullar det väl på rätt bra, förra träningsveckan som kunde summeras igår kväll var en relativt bra historia där jag tränade på med mkt fokus på styrka och distans men där jag även fick in 2 intervallpass, ett löpintervallpass i tisdags som kändes kanon och ett igår som kändes uruselt, tråkigt med den usla känslan men samtidigt var det längesen som det kändes piss så det var nog bra att komma ner på jorden igen efter ett par veckor med god känsla, dessutom visar det bara att jag förhoppningsvis ligger bra till vad gäller träningsplanen och är en god bit påväg ner mot källarvåningen som är målet med dessa 2 veckor.
 
Under dagens första pass så var dock känslan rejält mkt bättre och jag fick nog en nyttig genomkörare igår med lite fart som annars har och är bortprioriterad under denna periods 2 första veckor. Passet imorse som bestod av 3 timmars löpning med stavar / elghufs uppe i ett Kilsbergen beläget i dimma och regn. Om ett par timmar väntar ytterligare ett pass i form av jogg + ett max/allmänstyrkepass, så det flyter på och så mkt mer finns väl inte att berätta egentligen. I helgen väntar dock ett läger på hemmaplan för alla GIFåkare vilket ska bli kul.