Svårtävlat!Gårdagen var fin och kall med perfekta förhållanden för kallekidzen, Örebro Län gjorde riktigt bra ifrån sig och kom iväg från stadion med fina resultat. Fina resultat presterade även klubben ( GIF) uppe i Östersund på USM där man tog storslam på den första distansen, 1 guld och 1 silver och troligtvis blir det även 1 guld på stafetten om jag får tippa och det visar återigen att klubben är en av de allra bästa ungdomsklubbarna i Sverige, skönt med stabil återväxt men nu måste även vi seniorer prestera =).

Under gårdagen så hann jag med ett distanspass på lite över timmen, det var kanon att kunna lufta kroppen igen men efter att ha legat knockad 1 par dagar så är inte kroppen särskilt pigg utan det är en liten stege att klättra på för att nå upp i " Normal" nivå. Jag räknar med att dra igång träningen rejält på Måndag och sen snurrar det på, ska verkligen försöka få en fin avslutning på den här säsongen och få med mig lite stabila resultat in i träningsperioden . . . .

Idag är det lite svårtävlat för pjuklarverna här då det just nu är -26 ute, så om det blir tävling eller ej återstår att se, första distansen för dagen som skulle varit sprint har blivit struken och det ser inte ut att bli varmare tyvärr. Jag hoppas dock att det är varmare imorrn då det är dags för ledarstafett, sköjigt!

-19

Kallt i Sveg som vanligt, ligger inne vid Örebro Läns boende och försöker tagga igång truppen för att testa banorna i -19, går väl sådär måste jag erkänna. Var igår kväll ute och rörde på kroppen för första gången sen sjukdomen, blev en kortare jogg runt samhället och det var skönt för både knopp och kropp. Nu blir det som sagt förhoppningsvis ett 1,5 timme långt A1 pass runt banorna här i Sveg, ser framemot att åka skidor igen!

Norröver mot isbjörnar och pingviner!

Sådärja, nu är vi igång igen. Vart en redig sjukdom med rejäl hög feber och lite annat ur gottepåsen som slog knock på allt vad mänsklighet var i min kropp, men nu är vi uppe på benen och smyger så igång lite lugnt med det mesta faktiskt, var tex och jobbade idag å det gick la fint de, sålde lite skidor, vallade lite skidor, och snackade lite skidor. Var skönt att inte slänga sig i soffan igen och åter vänta ut en dag på att bli frisk, för om även kroppen fått en rejäl dos med nyttig vila så är det lite tråkigt i längden, i dubbel bemärkelse så att säga eftersom även sporten blir lidande . . . .

Tanken nu är att som sagt smyga igång lite lugnt med träningen i några dagar, där jag mest ska känna mig för, för att sedan med start på måndag varva upp träningen lite och försöka få en bra träningsgrund som jag kan prestera utifrån under resten av säsongen. Var ju rätt så pigg och i bra form när sjukdomen kom och förhoppningsvis ska det här lilla debaclet inte tagit allt för skada på denna utan jag ska kunna växla upp träningen utan några större problem.

Sjukdomen var inte helt negativ heller då jag fått chansen att "stanna upp" litegrann och har kunnat göra en utvärdering vad gäller mitt skidåkande å lite annat, har kommit fram till en del faktorer i träningen som jag tror jag måste ändra på för att få ut allt i tävlingsspåret, b.la. kvalite men sen lite vad gäller den mentala uppladdningen och tänket nära en tävling . . .

Imorrn drar jag och Örebro Läns Skidförbund norröver mot Sveg där Kalle Anka Cup väntar, jag är med som 1 av 2 förbundskaptener och ska vara med och sköta allting runt om åkarna så gott som det går för att de ska kunna prestera. Så det blir lite vallning och testande av banor, blir en fin och lugn start för min förslappade och numera rätt så lätta kropp ;)

Återkommer förhoppningsvis under morgondagen med lite fina skidbilder från köldhålet, men vi får se

Frisk!


Imorrn rullar vi igång systemet igen och får lite struktur på vardagen,skön...T

Formkurvan spikrakt uppåt!

Efter att i 2 dygn fullkomligt legat däckad i soffa och säng så gav jag mig idag upp och ut på mitt första träningspass, och vilket pass det blev. 500 meter promenad avverkade jag på ca 3 minuter och det kändes lätt och det kanske inte är så konstigt då jag tappat 4 kg sen febern satte igång, passet kändes stabilt och inga större svackor dök upp under tiden. Jag är inte alls bitter . . .;-)
Skämt och sido så var det rätt så skönt att röra sig litegrann bara för att känna att man lever och att musklerna finns kvar och sitter där de ska. Dessutom har de senaste dagarna varit bland de finaste den här vintern så det har känts lite surt att inte kunna utnyttja dem, men men jag blir sakta men säkert bättre och är snart ute och rockar loss i skidspåren och här på bloggen och kanske även med en ny krönika . .

Vill passa på att önska er läsare en riktigt go alla hjärtans dag. Själv så firar jag den i sällskap med alpina vm och soffhäng, kanske inte var så jag hade tänkt fira den, men med feber i kroppen så finns inte så många alternativ. Man får vara glad för det lilla, det finns dem som har det värre. Imorrn hoppas jag att jag vaknar helt frisk och kan dra ut på en längre tur i skogen, på torsdag drar jag till Sveg, det blir säkert nice.

Knockad

Dåligt med uppdateringar på senaste tiden, men har ju uppdaterat en hel del förut så jag hoppas att ni klarat er ändå. Anledningen varför jag inte uppdaterat så mkt är relativt enkel då jag inte tycker att det finn så mkt att skriva om då jag de senaste dygnen legat i fosterställning och skakat värre än Peter Harrysons dubbelhaka under en joggingtur. Har helt enkelt blivit knockad av hög feber och annat smått och gott, antar dock att det var min tur nu då det nästan var 1 år sen sist. Hoppas att jag snart blir frisk och kan uppdatera lite om skidåkning, till dess, ha det fint!

/ JH