Frihet 2,0

Träna träna träna, ja som skidåkare tränar man en hel del och personer runtomkring en tycker att man är galen, vad ska det vara bra för, hur kan du tycka att det är kul, det är bara jobbigt . . ..

Men faktum är att efter en tuff dag på jobbet som idag, att då snöra på sig löparskorna och ge sig ut ger en extrem kick utöver vanliga, man glömmer tid och rum och fokuserar istället på hjärtrytm och känsla, en grym känsla som fler borde uppleva.

Idag var en sån dag, körde naturliga intervaller i löpning på den stenhårda skaren, det kändes som jag flög fram i den vackra solnedgången och det är då man känner, fan va skönt det är att leva! Sprang upp till toppen av storstenshöjden och bara njöt ett tag. Nu ska jag köra igenom ett tufft styrkepass!

Imorrn blir det skaråkning för hela slanten, hoppas på en 4-5 fina timmar i solen =)

Ha en fin kväll!

Skaråkning med Ole BramserudTjena, blev inget bloggande igår då jag helt enkelt inte hade tid, utan den tiden gick till jycken, träning och jobb. Men idag är det en annan dag så då får det bli en liten rapport . . ..
Sitter just nu och smäller i mig en riktigt god frukost och är väldigt avundsjuk på de andra lokala skidåkarna som just nu är ute och glassar i solen och glider fram på den stenhårda skaren som bildats de senaste dagarna. Jobbet kallar men efter det så ska jag ut och träna på i finvädret, blir en rejäl löptur toppat med ett hårt styrkepass. Imorrn så ska även jag ut på skaren då jag arrangerat en liten klubbträning bestående av några timmars skaråkning och grillning i någon solig snödriva, life as its best!

Men det är då det, nu som sagt jobb! Hörs sen . Ciao!
/JH

Ovallat resten av karriären?

Gokväll!

Dagens träning är nu avklarad och det blev ett fint intervallpass i både den klassiska och fria stilen, började med att köra 40 minuter a2/a3 i naturlig intervall form. Plussade sedan på med att köra 15X1 minuts intervaller i den klassiska stilen, körde då självklart med Madshus intelligrip under skidorna och det funkade klockren trots spår som bestod av ren is.

Testade även att skära av ca 1,5 dm på fästet så att det enbart bestod av 5-6 cm bakom trampen, klockrent! Och glidet blev märkbart bättre, kan nog bli något i framtiden, likadant som med Atomics nya skidor där man kan klicka bort och byta ut fästzonen, intressanta grejer!

/JH

Vårschteeek!Fin promenad i sooolen, ikväll blir det träning för hela slanten =)

Positivt överraskad!

Testade som sagt nya Madshus Intelligrip Skin idag, ett mellanting mellan tejp och stighud som så vitt jag vet inte har kommit ut på marknaden än, var rätt så kritiskt inställd och negativ innan jag testat det hela, men nu efteråt så var det en riktigt överraskning! Fästet var klockrent, som ett riktigt bra rullskidfäste x 10, testade det på alla möjliga vis men inte ett enda tjuvsläpp blev det. Testade att promenera uppför den brantaste backen vi har här i närheten, utan stavar, inga problem! Testade att ställa mig helt still i branten för att vänta tills det skulle släppa, 4 minuter , inga problem!

Glidet var även det bättre än vad jag trodde, trots att jag åkte i sämst tänkbara förhållanden med genomblöt snö toppat med massa barr och skit, likt en tjock klistervallning kändes glidet som då och en del barr förstörde glidet. Men där snön var realtivt ren så var glidet bättre, inte lika bra som en optimal tävlingsvallning men ändå helt gångbart. Ska även testa imorgon att korta ner fästzonen rejält och bara ha några cm fäste bakom bindningen, ska bli intressant att se hur det påverkar glid och fäste . . . .

Ett crosspass på 2 timmar + ett styrkepass på 1 timme dunkade jag igenom idag, det kändes bra och det var skönt att köra slut på musklerna. Imorgon blir det dubbelpass!

Madshus - test.

Denna lilla produkt ska jag testa under dagens pass, ett mellanting mellan stighud och tejp, blir intressant att se hur glidet och fästet är. För mig är det en helt ny och outforskad prdoukt iaf!

Nu blir det styrka =)

Testprodukter . . .


Imorrn så ska jag testa en del av lite nya produkter från märket ovan, ska bli riktigt intressant, det är det som är en av fördelarna med att jobba i en skidbutik, man får tafsa på nya saker innan vanliga svenssons . . . .

Dagen idag blev väldigt lugn, kände mig lite konstig i kroppen imorse så det blev en ofrivillig vila, men räknar med att träna som vanligt imorgon vilket kommer innebära ett tufft styrkepass på morgonen och ett a1 pass på kvällen i den klassiska stilen. Hörs då!

Måndag, en lugn sådan

Ciao readers! Måndag idag och det har varit en lugn sådan, körde ett lättare återhämtningspass på skidorna och hade även en skidlektion under kvällen. Annars så har dagen varit relativt lugn, var inne i stan och inhandlade lite nytt till garderoben, så om man nu inte lyckas med skidorna så ligger nog en modellkarrirär nära till hands, iaf om man lyssnar på expediterna på MQ ;)

Imorrn rullar vi vidare, kommer fortsätta köra enligt plan säsongen ut och den här veckan kommer vara en hård vecka, igen. Tävlingsmässigt så har jag ännu inte tagit ett beslut om det blir någon mer tävling eller ej i år, vi får se hur det känns veckorna framöver, magkänslan får avgöra. Magkänslan kommer nog vara fin imorgonbitti då ett hårt styrkepass väntar . . . .

Vi hörs!

/JH

Frustrerad!

Så mkt träning, så mkt snack, så mkt bloggande, så mkt förberedelser och allt annat som skötts tipp topp för att kunna lyckas i skidspåret, och så får man ut NADA! Frustrationen är total nu på morgonen, jag har det ju inom mig, men som sagt det finns ett lugn, min tid kommer . . . .

Det är såna här säsonger, när det går tungt och när det bara jävlas, det är då det är tur att man vet varför man håller på, varför man gång på gång på gång startar om på ruta 1. Bygger sakta men säkert upp självförtroendet igen och återfår den där brinnande lågan, tar sikte på nästa träning och tävling och ger sig fan på det, man vet att man älskar sporten och dess kickar och annat den för med sig. Det är det som får den där lågan att brinna återigen, men den dagen den inte brinner så är det nog dags att ta sig en funderare .. . .

Man har den där drivkraften inom sig, en drivkraft som ofta är jävligt stark, men när man väl får frågan om vad som driver en, vad som driver ut mig på ett intervallpass i mörka och kalla november på leriga stigar och med regnet piskandes i ansiktet, då är det oftast svårare att förklara och ge ett bra svar på frågan. Den finns helt enkelt bara där, den där drivkraften, drivkraften som genomsyrar mig som person och som driver mig framåt, mot nya mål och nya tävlingar och givetvis allt annat här i livet, inte bara i skidåkningen utan allt annat utanför ochså.

Det känns skönt att kunna uppleva den här drivkraften inom sig, jag ger mig inte, är envis som få, och har jag ett mål uppsatt, då ska jag nå det, kosta vad det kosta vill. Hade jag inte haft den här passionen för skidåkningen, kickarna jag får av att träna och tävla, nya saker, platser och människor jag sett och träffat genom skidåkningen, eller bara insett att det höjer livskvaliten jävligt många snäpp. Då hade det varit svårt att ladda om efter en säsong som denna, då hade jag nog lagt av inom sin tid, jag menar det finns ju ett liv utanför skidåkningen , ett liv fyllt av jobb, kompisar och familj. Men utan skidåkningen så tror jag att det hade blivit några snäpp tråkigare . . ..

Att lägga ner så mkt tid och timmar å tankar för att lyckas, och sedan bli bland de sista på gårdagens Valbergsränn och känna samtidigt som man åker att det här är inte den riktiga jag , känna att kroppen inte hänger med och känna att man bara vill skrika ut i ren frustration. Det är inte en situation jag unnar någon, men det är såna situationer som motiverar och inspirerar mig ännu mer, får mig att intensifiera det jag gör. Samtidigt gäller det att kunna ha distans till sin sport eller yrke eller va det nu må vara, annars får man nog det jävligt jobbigt tror jag, kunna koppla av ibland och inte stirra sig blind på träning eller tävlingsresultat. Det är ju " bara" en sport och det är ju inte hela livet, men det är en sport som ger så mkt mer, som ger kickar och som ger mig så otroligt mkt.

Förra säsongen fick jag uppleva att vara i den där bubblan som man kallar det, den där bubblan när man kan trycka på hur mkt som helst utan att bli trött, likt en maskin går man fram och när man väl korsar mållinjen får man en sån otrolig positiv kick. En kick som jag inte upplevt denna säsong men så gärna vill ha igen, i strävan efter att få fler såna kickar har jag tränat hårdare än någonsin. Kanske har jag gjort ett snedsteg, vad vet jag, det enda jag vet är att min drivkraft och strävan efter kickarna kommer fortsätta och den dagen när jag är där igen kommer ingen vara lyckligare än jag. Samtidigt så gäller det inte bara att drömma sig dit, utan att även lägga ner slitet, för framgångar får man inte, de jobbar man sig till.

Vi laddar om, och snart smäller det.

/JH

Picture of a badass skier!

Fin dag, mkt god support runt banan och en utpumpad kropp, rätt så skön kick ändå =)

Kakelkänning

Påväg hem från Torsby nu, ett Torsby som idag bjöd på ett riktigt strålande skidväder, sköna banor och schteeekande sol. Riktigt nice med andra ord!

Testade 4 par skidor med lite olika blandningar och hittade ett av de lite äldre paren som gled fint. På dessa låg det en blandning av orange och grön HF toppat av en rak rill. Under loppet så gled det skidorna kanon den delen av banan där solen stack fram och helt okey i skuggan. Min egen prestation var under all kritik men jag var ändå nöjd när jag gled imål. Jag tog ut det jag hade i kroppen och körde med det jag hade som var mitt mål. Sen att jag under den här säsongen inte har den fart som krävs för att alls hänga med är bara att acceptera. Jag är inte i närheten av förra årets form eller åkarna uppe i toppen, men det går upp och ner och den här säsongen är bara att utvärdera och glömma.

Jag har gjort en hel del ökningar träningsmässigt och kroppen har inte hängt med helt enkelt, visserligen kanske jag inte har det som krävs heller, men det struntar jag i. Men även fast det går dåligt så är det med ett leende på läpparna jag bombar vidare, det är grymt kul och min tid kommer, jag känner ett lugn. . .

Dagens lopp var inge bra, nattsvart i de 2 första varven, bättre de 2 sista men då var det försent. Samtidigt har jag inte tävlat på några veckor så jag kan inte förvänta mig så mkt mer, ska man prestera så måste man tävla ofta och då räcker det inte med intervaller som jag kört för att hålla igång. Jag tror jag blev sist idag, inte särskilt charmigt, men någon ska ju vara det oxå.

Jag fick en fin genomkörare , är nöjd med mitt lopp och siktar vidare. Jag måste få in mer fart i min träning till nästa säsong, för grunden har jag . . . .

Passa på nu ni anonyma läsare att håna mig lite när ni har chansen ;).

Mkt gnäll och lite tråkig läsning, men så är det när det går dåligt . . ..

Ha de fint gott folk så hörs vi!/ Mvh Joel