Easy day

Äntligen är sommaren här på riktigt, såhär kan man ochså tillbringa en eftermiddag . . .


Efter 3 återigen bra och hårda träningsdagar så har jag idag haft en lite lugnare dag, ingen vila men däremot "bara" ett 1,30 timme långt distanspass på skejtrullskidorna med 10 impulser sista 20 minutrarna, ett bra genomsköljningspass på en lite halvsliten kropp.

Veckan har sett ut som så hitills :

Mån: Vila
Tis: Stakning a2/a3 + styrka 30x30/30 / Motbakkeintervaller löpning 10x1 min
Ons: Skejt distans 5,02
Torsdag: Stakintervaller 60x10/20/ Jogg+styrka 30x30/30 + fotboll 0,45
Fredag: Skejt distans 1,30 + impulser.

Tanken är nu att efter den lite lugnare dagen köra på rätt blodigt i helgen och få ett fint avslut på den första av 3 hårda veckor där fokus ligger på intervall och hårda pass.Lika som bär


Dags för lite dålig humor från min sida igen, men som sagt, bara humor ;)

Stumbjörn strikes again.

Dagens pass blev ett riktigt långpass . . . .

Måndag, tisdag, 2 dagar, 2 bra och hårda träningsdagar. Jag är i bra form för tillfället vilket jag ofta är på sommaren, vissa elaka tungor säger att jag säger att jag ofta är i bra form på sommaren men sedan levererar nada på vintern, och ja jag måste erkänna att de delvis har rätt. Jag är ofta i väldigt bra form på sommaren, varför vet jag inte, utmaningen för mig är dock att få in samma bra form och känsla som jag har på sommaren till vinterhalvåret, det är där kruxet ligger. Jag hoppas jag löser det inom kort . .  .


Måndag, igår, 2 bra pass, är som sagt inne i en lite tuffare period nu där det kommer fokuseras på hårda pass, igår körde jag 2 sådana. Först 45 minuter a2/a3 stakning + nedvarvning och uppvärmning, efter detta körde jag styrka 30x30/30, styrkan som jag fortfarande kommer köra under dessa hårdare perioder men som jag drar ner lite på i hårdhet. På kvällen var det dags för mjölksyrefest, motbakkelöp 10x1minuter med 3 minuters vila emellan varje maxlöp, kort och lätt pass kan tyckas, men testa på det så kan jag lova att uppfattningen blir en annan  (http://www.youtube.com/watch?v=ii1bs6loswQ&feature=plcp ) , det blev ett riktigt hårt och bra pass där jag skrämde upp pulsen på höga nivåer varje gång som ni ser nedan.

1: 189
2: 192
3:190
4:193
5:188
6:196
7:195
8:197
9:188
10:202

Idag stack jag ut på ett fint långpass på skejtskidorna helt enligt plan, och som tur var i strålande väder, det blev ett långt pass som tillslut landade på 5 timmar och 2 minuters effektiv åkning.Ett riktigt kungpass där jag kände mig hyfsat fräsch hela vägen faktiskt. Skejtade rundan Hyttan-Latorp-Karlslund-Eker-Kåvi-Kil-Mogetorp-Kil-Frösvidal-Hyttan. Just nu är sommarträningen förbannat rolig att genomföra, de är bara att bomba på
Sammanfattning träningsperiod Juni/Juli
Vilodag idag vilket känns välbehövligt och bra efter 10 dagars bra och sammanhängande träning, idag är det även första dagen på den nya träningsperioden  här nedan kommer lite statistik från den som just avslutats.

Periodens fokus: "tröskel/mängd/styrka"
Veckor: 4
Timmar: 79
Vilodagar: 2
Sjukdagar: 2
A1-Pass: 14
A2-Pass: 4
A3-Pass: 14 varav  4 sprintpass/ explosivitets och spänstpass. (Effektiv a3 tid 7,32)
Styrkepass: 9
Race: 2

Sammanfattning: Bra period där fokus legat på att få in en bra blandning många och fina lite lugnare intervallpass med långa tröskeldrag i träningen blandat med kortare och explosivare pass samt ligga på en relativt hög mängd i träningen. Allt som allt har perioden gått helt okey förutom 2 sjukdagar den första veckan i perioden, varierad och bra träning.

Nästa periods fokus: Gå ner lite i antal timmar till runt ca 70, en hård träningsperiod där fokus och prioritet kommer ligga på många och stenhårda intervallpass uppblandat med vila och lugnare pass som verkligen kommer gå lugnt.

En avstickare upp på Galdøpiggen

Sixten - en legend.

"På min tid fanns inte väggen, då var det bara att bita ihop och fortsätta köra." Vila i frid Sixten. Fler skidåkare eller idrottare överlag borde ha den inställningen du hade.


Sognefjell 2012